Uporabno
1481 ogledov

Deset razlogov, zakaj se odločiti za križarjenje

Križarka
1/7
Pixabay
Tudi v Sloveniji postajajo križarjenja vedno bolj priljubljen način preživljanja dopusta, saj so utelešenje brezskrbnega potovanja. Nastanitev, prehrana, izleti, ogledi – za prav vse bodo poskrbeli na križarki, vi se morate le odločiti, kam bi šli na potovanje.

Križarjenja so pogosto spregledan način potovanja, ki ima številne prednosti, na katere mnogi sploh ne pomislijo. Nikakor ne velja več, da je to dopust za upokojence. Moderne križarke nudijo tudi vse za romantičen dopust v dvoje in zabavo za celotno družino. Preverite, zakaj bo vaš naslednji dopust potovanje s križarko:

1. Vi izberete le destinacijo, ostalo načrtovanje prevzame organizator križarjenja

Sodobni vsakdan je poln odločitev, stresnih situacij, usklajevanja med delovnimi in družinskimi obveznostmi. Vzemite si popoln premor. Ko se boste odločili za destinacijo in izvajalca križarjenja, bo poglaviten del načrtovanja za vas opravljen. Ravno tako vam dodatne izlete in prevoze uredijo pri agenciji za križarjenja, ostale aktivnosti pa bodo za vas organizirali na križarki. Nič dodatnega načrtovanja, ki vam bo požrlo čas. Vi se samo vkrcate in uživate!

Svet križarjenj | Avtor: Svet križarjenj Svet križarjenj

2. Obiskali boste več mest in pristanišč, brez gneče na cesti ali čakanja na letališču

S križarko boste obiskali več različnih mest in pristanišč ter videli najlepše dele sveta, ne da bi vas skrbelo, kako boste tja prišli in kje boste spali. Organizatorji križarjenja bodo za vas pripravili izlete na kopnem, kjer vam bodo razkazali zgodovinsko pomembna mesta, naravne znamenitosti, kulturne posebnosti in še veliko več.

3. Svojo prtljago boste razpakirali le enkrat

prtljaga | Avtor: Profimedia Profimedia
Želite maksimalno izkoristiti dopust in videti čim več, a ste siti nenehnega pakiranja prtljage in prestavljanja iz nastanitve v nastanitev? Križarjenje reši to težavo, saj boste celotno potovanje preživeli v eni sobi, kjer se boste lahko popolnoma udomačili. Potujoči hotel pa vas bo udobno peljal iz ene na drugo destinacijo.

Ste si od nekdaj želeli doživeti karneval v Riu de Janeiru? Oglejte si ugodno ponudbo za križarjenje po Argentini, Urugvaju in Braziliji.

Svet križarjenj | Avtor: Svet križarjenj Svet križarjenj

4. Nič več iskanja restavracij in nakupovanja v trgovinah - za vso hrano ter pijačo bo poskrbljeno

Večina križarjenj vključuje razširjeni polni penzion, torej je za hrano v celoti poskrbljeno, delno tudi za pijačo. Pozabite na načrtovanje, kaj bo treba nakupiti za naslednji dan in iskanje primernih restavracij. Kar 24 ur na dan boste lahko obiskali klasične ter samopostrežne restavracije.

5. Spoznali boste zanimive ljudi

Na križarjenju boste lahko spoznali ljudi s celega sveta, s katerimi se boste lahko hitro povezali, saj si eno lastnost že delite – ljubezen do potovanj. Ko potujemo v paru ali z družino, se pogosto ne družimo z drugimi popotniki, križarjenja pa so po svoji naravi bolj družabna. Pri kosilu, med sončenjem ob bazenu ali med izletom - poznanstva bodo hitro sklenjena.

Svet križarjenj | Avtor: Svet križarjenj Svet križarjenj

6. Brezplačne dodatne aktivnosti

Na križarki vam nikoli ne bo dolgčas. Na palubi se boste lahko kopali v razkošnih bazenih, zabavali ob animacijah, zvečer bodo za vas pripravili različne predstave in zabave. Mnoge križarke nudijo tudi fitnes za ohranjanje telesne pripravljenosti ter savne, masažne bazene in wellness za popolno sprostitev.

Želite odkriti skrivnostni svet arabskih držav ob Perzijskem zalivu in doživeti razkošno življenje arabskih šejkov? Spoznajte Dubaj, Oman, Katar in Abu Dabi med devetdnevnim križarjenjem.

Svet križarjenj | Avtor: Svet križarjenj Svet križarjenj

7. Nepozabni sončni zahodi in edinstveni razgledi s palube …

Če ste ljubitelji sončnih zahodov na obali, vas bodo sončni zahodi med potovanjem na križarki resnično očarali. Neskončno morje na horizontu, v katero se počasi spušča zlato sonce - tega pogleda prav gotovo nikoli ne boste pozabili. Edinstveni bodo tudi razgledi na kopno, saj boste videli najlepše dele sveta brez gneče na razglednih točkah in obiskali tudi take kraje, ki jih z avtom sploh ne bi mogli doseči.

8. … ter pogled na neskončno število utripajočih zvezd

Ko se boste v večernih ali nočnih urah odpravili na sprehod po palubi, se boste lahko zazrli v milijon zvezd in to čisto brez svetlobnega onesnaževanja. Ob pogledu na neskončno število zvezd boste ostali brez besed in še bolj navdušeni nad svojo odločitvijo za križarjenje.

Nočno nebo zvezde | Avtor: Pixabay Pixabay

9. Odlično razmerje med ceno in ponudbo

Ko boste preračunali, koliko bi vas stalo primerljivo potovanje v lastni režiji, boste hitro ugotovili, da primerjave ni. Križarjenja so izjemno ugodna oblika potovanja, saj vključujejo nastanitev, prevoz, hrano in različne aktivnosti. Skoraj vse stroške boste poravnali že pred vkrcanjem, tako boste lahko imeli tudi boljši pregled nad porabo denarja.

Odpotujte na eksotični Daljni vzhod in spoznajte izjemno priljubljene azijske destinacije Singapur, Malezijo in Tajsko. S križarko boste obiskali rajske plaže in med izleti obiskali moderna velemesta.

Svet križarjenj | Avtor: Svet križarjenj Svet križarjenj

10. Lahko se boste popolnoma odklopili

Tudi potovanja so lahko stresna, a na križarjenju odpade večina skrbi, ki vas pestijo na dopustu v lastni režiji. Prav tako boste na odprtem morju brez omrežja in najbrž tudi interneta, tako boste lahko tudi končno pozabili na službene obveznosti in se popolnoma odklopili. Pozabili boste na vsakdanji stres in se umirjeno prepustili dopustniškemu vzdušju. Kdor ne more brez interneta ali mora biti nujno dosegljiv, pa mu bo tudi med plovbo na voljo internet in satelitska telefonska povezava na mobilnem aparatu.