Uporabno
5441 ogledov

Diskonter izpolnil obljubo svojim zaposlenim

Hofer popolni delovni čas Hofer
Trgovec je po zaključenem testnem obdobju z 2021 zaposlitev za polni delovni čas ponudil vsem zaposlenim v prodaji in logistiki, ki so pri HOFERju aktivno vsaj dve leti.

Pri diskontnemu trgovcu so lansko jesen presenetili z novico, da bodo svoje prodajalke in prodajalce ter zaposlene v logistiki, ki sicer večinsko delajo za krajši delovni čas, zaposlili za polni delovni čas. Trgovec je po zaključenem testnem obdobju z 2021 zaposlitev za polni delovni čas ponudil vsem zaposlenim v prodaji in logistiki, ki so pri HOFERju aktivno vsaj dve leti.

Kaj ponuja zaposlitveni model "HOFER (po)polni delovni čas"?

Hofer popolni delovni čas | Avtor: Hofer Hofer

Gre za zaposlitev za polni delovni čas z dogovorjeno krajšo delovno obveznostjo. To pomeni, da bodo HOFERjevi zaposleni delali krajši delovni čas, vendar bodo zaposleni za polni čas, kar jim bo prineslo tudi pravice zaposlitve za polni delovni čas, tako se jim bo štela polna pokojninska doba, pripadal pa jim bo tudi polni regres, ki je v letu 2020 pri HOFERju znašal 1.700 €.

Če pogledamo podrobneje, kaj torej točno prinaša "HOFER (po)polni delovni čas"?

  •  polno pokojninsko dobo,
  • regres za polni čas kar 1.700 evrov (podatek za regres trgovca velja za leto 2020),
  • nespremenjeno delovno obveznost,
  • mesečno izplačilo plus ur,
  • predčasno pravico do dodatnih dni dopusta na delovno dobo.

Test uspešen, sedaj so za polni delovni čas lahko zaposleni vsi

Pri HOFERju so zaradi kompleksnosti projekta nov model testirali od septembra do konca leta 2020. V tem obdobju so bili v inovativni zaposlitveni model vključeni zaposleni približno četrtine trgovine in izbranega področja logistike. Ob vstopu v 2021 so za polni delovni čas lahko zaposlene vse sodelavke in sodelavci omenjenih področij, ki so pri podjetju aktivno vsaj dve leti. Od skoraj 1.600 zaposlenih na omenjenih področjih, jih pogoje za vključitev izpolnjuje skoraj 1.000.

V nov model se je vključilo 94 % zaposlenih

Hofer popolni delovni čas | Avtor: Hofer Hofer

Odzivi zaposlenih so bili zelo pozitivni, zato ni presenetljivo, da se je za vključitev v nov zaposlitveni model že v začetku odločilo kar 94 % vseh zaposlenih, ki izpolnjujejo pogoje. Zaposlitev za polni delovni čas predstavlja tretjo stopnjo v HOFERjevem motivacijskem konceptu:

 

1. leto: Ob vstopu v podjetje zaposleni avtomatsko prejme zaposlitev za nedoločen čas.

2. leto: Po prvem letu podjetje zaposlenim prične plačevati v drugi pokojninski steber.

3. leto: Po drugem letu lahko zaposleni vstopi v model "HOFER (po)polni delovni čas".

Nadpovprečno plačilo ostaja

Nove ugodnosti, ki jih prinaša zaposlitveni model "HOFER (po)polni delovni čas" pa ne bodo vplivale na mesečno plačilo. Kot smo že poročali konec leta 2019, zaposleni v trgovinah že prejemajo panožno nadpovprečno plačilo, ki je bilo skoraj za tretjino višje od takratne zakonsko določene minimalne plače za polni delovni čas.

Kaj pravijo sodelavke in sodelavci?

Hofer popolni delovni čas | Avtor: Hofer Hofer

"Novico sem sprejel zelo pozitivno! Delo pri HOFERju bi priporočil vsakemu, ki od delodajalca pričakuje dobro plačilo, korekten odnos in razgibano delo."- Samel Šabotić, prodajalec v HOFER Žalec