Uporabno
55 ogledov

Dm na dobrodelni petek zbral 20.728,14 eur, ki jih bo namenil za tople obroke vseh socialno ogroženih skupin

DM dm
"Dobrodelni petek", kot so minuli črni petek preimenovali pri podjetju dm, bo za veliko socialno ogroženih ljudi, tako družin kot posameznikov, pravzaprav veseli petek. V dm so se na ta dan, že četrto leto zapored, odločili za dobrodelnost in pet odstotkov dnevnega prometa, v višini 20.728,14 eur, namenili toplemu obroku za vsakogar, ki ga potrebuje.

Naj bodo vsak dan nasmehi na obrazih ljudi

Pri podjetju dm drogerie markt že nekaj časa izkazujejo svojo srčnost in čut za dobrodelnost, saj že več let zapored z donacijo poskrbijo za nasmehe, tokrat socialno ogroženih ljudi, ki jih je prav ob koncu leta zelo veliko. Zadnji petek v novembru so tako namesto popustov namenili pet odstotkov dnevnega prometa za tople obroke socialno ogroženih ljudi.

Znesek, ki so ga zbrali v dm, znaša 20.728,14 eur in je protiutež prazniku svetovnega potrošništva »Black Friday«, ko se ljudje množično podajo v nakupe zaradi visokih popustov. Pri dm drogerie markt pa so se z dobrodelno aktivnostjo odločili oskrbeti zavetišča za brezdomce ter ljudske kuhinje po vsej Sloveniji, kjer vsakodnevno delijo tople obroke vsem, ki jih potrebujejo.

DM | Avtor: dm dm

Do brezplačnega toplega obroka so in bodo upravičeni vsi, ki so brez osnovnih sredstev za preživljanje, tako družine kot posamezniki, med njimi tudi upokojenci z zelo nizko pokojnino kot tudi brezdomci. Obroke jim prijazno ponujajo v Zavetišču za brezdomce v Ljubljani in Slovenj Gradcu, Ljudski kuhinji v Mariboru in Murski Soboti, Zavetišču za brezdomne osebe v Kopru in Razdelilnici hrane v Kranju.

S podobnimi akcijami in aktivnostmi dm drogerie markt sodeluje in donira skozi vse leto. Tako že sedmič zapored v decembru skupaj z Radiem 1 organizirajo 28 ur dobrodelnosti in tudi s tem izkazujejo svoj čut za sočloveka.