Uporabno
2104 ogledov

Do lepega nasmeha s pomočjo dentalnega centra iz Zagreba

Štimac center dentalne medicine Štimac center dentalne medicine
Visoke cene stomatoloških storitev, pomanjkanje specializiranih klinik in predolgo čakanje na termin so razlogi, zakaj si vse pogosteje polepšamo nasmeh čez mejo.

Prvi vtis je pogosto ključen, nasmeh pa je tisto, kar naredi razliko in 'odpira vsa vrata'. Nasmeh je tudi prva stvar, ki jo opazimo na človeku, zato so lepi in zdravi zobje pogosto glavna želja, ko gre za izboljšanje videza.

Splošni trend zdravstvene in lepotne nege je povzročil dvig splošne ozaveščenosti o zdravju zob in izboljšanje zobozdravstvene podobe prebivalcev Slovenije. Prav skrb za zdrave zobe je mnoge spodbudila k iskanju najboljše rešitve za svoje zobozdravstvene razmere, to iskanje pa pogosto vodi tudi čez meje naše države.

Po nove zobe čez mejo

Večini priljubljena poletna destinacija je tudi prva izbira za obisk zobozdravnika. Hrvaška se je v zadnjih letih uveljavila kot ena vodilnih destinacij zdravstvenega turizma. Vsako leto ga obišče vse več tujih pacientov, Slovenci pa smo med najpogostejšimi uporabniki zdravstvenih storitev na Hrvaškem.

Posebno mesto v ponudbi hrvaških zdravstvenih storitev zasedajo visokokakovostni zobozdravstveni centri. Štimac center dentalne medicine se nahaja v Zagrebu, le 2 uri vožnje od Ljubljane in je že vrsto let je priljubljena destinacija za tiste, ki iščejo vrhunsko storitev in si želijo na enem mestu rešiti celotno zobozdravstveno situacijo.

Ta zagrebški zobozdravstveni center že 35 let neguje družinsko tradicijo in je odgovoren za lepe nasmehe tisočih zadovoljnih pacientov. Državljanom Slovenije je na voljo strokovna ekipa 15 zobozdravnikov vseh vej zobozdravstvene specialnosti.

Štimac center dentalne medicine | Avtor: Štimac center dentalne medicine Štimac center dentalne medicine

Popolna storitev na enem mestu

Pomanjkanje mest, kjer bi se lahko v kratkem času opravila popolna sanacija zobozdravstvenega stanja v Sloveniji, je eden glavnih motivov za obisk zobozdravnika na Hrvaškem. Prav naložba v dentalni turizem je vplivala na rast kakovosti zobozdravstvenih storitev na Hrvaškem in razvoj večjih dentalnih centrov, kot je Štimac Center v Zagrebu.

Tu so na enem mestu pokrite vse veje zobozdravstva – od podrobne rentgenske diagnostike, preko estetskih popravkov s pomočjo zobnih lusk, pa vse do velikih implantatno-protetičnih rehabilitacij za primere manjkajočih zob. Vso protetiko, tudi luske, krone in mostičke, izdelujemo v sklopu Štimac centra, v lastnem zobozdravstvenem laboratoriju, kar poenostavlja in pospešuje posege.

Najsodobnejša rentgenska diagnostika

Ustanoviteljica Štimac centra za dentalno medicino, Maja Jagodić Štimac, dr.med.dent., je ena najbolj izkušenih diagnostikov na Hrvaškem. Po besedah dr. Štimac je natančna in kakovostna diagnostika "temelj in ključ vsakega uspešnega zobozdravstvenega zdravljenja" in temu zobozdravstveni center posveča posebno pozornost.

Zadovoljen nasmeh našega pacienta je največja motivacija nas zobozdravnikov. Pot do njega včasih ni lahka in zahteva visoko strokovnost, dober načrt in sodelovanje celotne ekipe. Zato se v našem centru vse začne s podrobno diagnozo, ki lahko zagotovi, da bodo vsi naslednji koraki pripeljali do uspešnega rezultata in nasmeha, o katerem sanja pacient.

Štimac center dentalne medicine | Avtor: Štimac center dentalne medicine Štimac center dentalne medicine

Pacient je vedno na prvem mestu

V tem zobozdravstvenem centru so vse prilagodili tako, da lahko pacienti iz tujine enostavnejše organizirajo bivanje v Zagrebu in se v kliniki počutijo bolj udobno. Prvi pregled s popolno rentgensko diagnostiko je brezplačen, čas in termine terapije prilagodimo pacientom, za čas terapije pa zanje po potrebi organizirajo tudi brezplačno nastanitev.

Prilagojen pristop in dolgoletne izkušnje pri delu s pacienti, ki prihajajo iz Slovenije, so razlogi, zakaj mnogi priporočajo prav Štimac centar dentalne medicine in zakaj je ta kmalu postal kraj, kjer mnogi poskrbijo za popolno zdravje svojih zob. Da bi bilo pacientu res udobno na stolu, je vse osebje centra Štimac posebej usposobljeno za delo s pacienti, ki se bojijo zobozdravnika, vsi posegi v centru pa potekajo v lokalni anesteziji, tako da pacienti med postopkom ne čutijo nobene bolečine ali nelagodja.

Štimac center dentalne medicine | Avtor: Štimac center dentalne medicine Štimac center dentalne medicine

Dodatna možnost, ki so jo uvedli za čim bolj udobno počutje pacientov, je metoda glasbene terapije, tehnike uporabe posebnih slušalk med tretmajem, ki nevtralizirajo neprijetne zvoke ordinacije in tako sprostijo pacienta. Poslušanje najljubše glasbe med postopkom mnogim ostane v lepem spominu in omogoča, da bivanje v ordinaciji postane prijetna izkušnja.

Štimac center dentalne medicine | Avtor: Štimac center dentalne medicine Štimac center dentalne medicine

"Dentalna medicina je ena najhitreje razvijajočih se vej medicine. Zato vsi v našem centru z navdušenjem sledimo svetovnim trendom. Uvajamo nove tehnologije in pristope, da skrajšamo določene postopke in pacientu omogočimo čim prijetnejšo izkušnjo bivanja v zobozdravstveni ordinaciji," poudarja Filip Štimac, glavni oralni kirurg Štimac centra.

Več informacij o Štimac centru dentalne medicine najdete na njihovi spletni strani ali pa jih kontaktirajte za nasvet preko spletnega obrazca.