Uporabno
518 ogledov

Do odškodnine za prometno nesrečo z le enim izvidom

Poravnava Poravnava.si
Pot do odškodnine je skoraj vedno zapletena, polna ovir, preprek in zapletov. A z dobrim vodenjem, strokovnostjo in trudom lahko do odškodnine pridete že z minimalnim vloženim naporom. Pokličite na 080 13 14 ali kliknite na poravnava.si, saj je naš cilj vašo pot do odškodnine narediti prav nasprotno – prijetno, enostavno in – kar je najpomembnejše – uspešno.

In to z le enim izvidom!

Odškodnine se drži precej negativen oziroma neželen prizvok ali asociacija v smislu »hudih poškodb« oziroma hudih posledic, bodisi pri poškodbi prometni nesreči, delu, na javni površini... Pa temu ni tako.

Do odškodnine ste upravičeni tudi za (vsaj na videz) manjše poškodbe, za katere bi si mislili, da zahtevati kakršno koli vrsto ali višino odškodnine niti nima smisla. Ampak, do odškodnine vas lahko pripelje že en sam izvid, torej en sam obisk zdravnika.

Preverite, ali ste opravičeni do odškodnine v dveh minutah! S klikom na POVEZAVO izpolnite preprost vprašalnik in izvedeli boste, če in koliko odškodnine lahko dobite za svojo poškodbo.


Odškodnine, ki smo jih pridobili z le enim izvidom

Poravnava | Avtor: Poravnava.si Poravnava.si
Graf primerov v letu 2021: Do odškodnine za prometno nesrečo z le enim izvidom.

V letu 2021 smo pri podjetju poraVnava.si obravnavali 128 primerov prometnih nesreč, pri katerih je ponesrečenec oziroma oškodovanec pridobil en sam zdravniški izvid. In prav v vseh primerih so naše stranke prišle do odškodnine, tako da smo pri podjetju poraVnava.si na tem področju 100 % uspešni.

Na podlagi enega izvida je stranka prejela najmanj 800 evrov odškodnine, do najvišje odškodnine za prometno nesrečo z le enim izvidom pa nam je v letu 2021 uspelo priti v mesecu novembru, ko je stranka prejela kar 1.500 evrov odškodnine.

Do odškodnine mi je pomagala gospa Lana iz podjetja poraVnava.si, ki me je že od prvega klica naprej povsem jasno in predvsem hitro vodila skozi celoten postopek. Končni znesek odškodnine je znašal 1.200 evrov in me je pozitivno presenetil, saj si nisem niti mislil, da mi za »skorajda nič« kakršna koli odškodnina sploh pripada. 

(Simon, Kočevje)

Andreja z mariborske poslovalnice podjetja poraVnava.si me je res presenetila, ko mi je med najinim pogovorom za neko drugo zadevo slučajno omenila, da sem zaradi moje včerajšnje prometne nesreče več kot očitno opravičen do odškodnine. Zelo vesel sem, da sem ji – sicer čisto po slučaju – povedal za nesrečo in tako v kratkem času prejel še 900 evrov odškodnine, katero res nisem pričakoval. 

(Miro, Maribor)

Preverite, ali ste opravičeni do odškodnine v dveh minutah! S klikom na POVEZAVO izpolnite preprost vprašalnik in izvedeli boste, če in koliko odškodnine lahko dobite za svojo poškodbo.


Tudi ko mislite, da do odškodnine niste opravičeni

Ko pride do prometne nesreče smo najprej seveda v šoku, preplavi nas adrenalin – tudi, če je bil trk blag. Že pri večjih prometnih nesrečah se pogosto zgodi, da najprej bolečin niti ne čutimo, pojavijo se šele po nekaj urah ali dneh.

Pomembno pa je, da kljub temu, da so bolečine minimalne, imate le manjšo prasko, modrico, neprijeten občutek v vratu, ramenih, nogah zaradi udarca...v 24-ih urah od prometne nesreče obiščete urgentni center, kjer poveste, da ste imeli prometno nesrečo ter želite pregled (rentgensko slikanje vratu, ramen, noge, roke...).

S tem boste dobili izvid, ki bo na poti do odškodnine služil kot dokaz, da ste pri prometni nesreči zadobili (vsaj) blage oblike poškodbe.

Poravnava | Avtor: Poravnava.si Poravnava.si

Do odškodnine z le enim izvidom. 

Do odškodnine tudi, če ste vi povzročitelj prometne nesreče

Zmotno je tudi prepričanje, da vam izplačilo odškodnine v primeru, da ste povzročitelj prometne nesreče ne pripada. Do odškodnine ste upravičeni tudi, če ste prometno nesrečo zakrivili vi, a pod pogojem, da imate pri zavarovalnici sklenjeno zavarovanje AO+. Zavarovalnica vam bo priznala vse poškodbe, razen poškodbe mehkih tkiv ob hrbtenici (recimo nateg vratnih mišic), ravno tako ni priznan strah.

Nekatere zavarovalnice v primeru, da ste povzročitelj vi, ne priznavajo premoženjske škode, udarnin in odrgnin. Na tem mestu je vredno opomniti, da ima vsaka zavarovalnica svoje pogoje, izjeme in pravila, ki jih nato ob dodeljevanju odškodnine upoštevajo, zato se pri sklepanju zavarovanja AO+ o le-teh dobro pozanimajte.

Do odškodnine s strokovnjaki

Kot že rečeno, je pot do odškodnine lahko precej neugodna, saj se s situacijami, ki nas pripeljejo do dejstva, da nam neka vrsta odškodnine sploh pripada, ne srečujemo prav pogosto in zato tudi ne vemo, kako točno postopati.

V primerih, ko bi do odškodnine za prometno nesrečo radi prišli s samo enim izvidom, pa je še posebej pomembno, da se procesa ne lotite sami, saj boste skoraj zagotovo zavrnjeni. Pokličite na 080 13 14 ali kliknite na poraVnava.si in eden izmed naših izkušenih pravnikov vam bo pomagal do odškodnine, ki si jo zaslužite.

Preverite, ali ste opravičeni do odškodnine v dveh minutah! S klikom na POVEZAVO izpolnite preprost vprašalnik in izvedeli boste, če in koliko odškodnine lahko dobite za svojo poškodbo.