Uporabno
3962 ogledov

Do sveže in sijoče kože brez cirkusa!

Medex Medex
Dodajanje številnih nanosov različnih krem in podlag, mešanje tonikov in serumov ter izbira pravih kombinacij različnih vrst kozmetike je lahko tudi utrudljiv proces. Ne samo za tvojo kožo, ampak predvsem zate. Poenostavi svoj lepotni tretma – tvoja koža potrebuje predvsem ustrezno hidracijo!

Dober filter ali sveža in sijoča koža?

Skrb za kožo je na prvem mestu kozmetičnih strokovnjakov. Najboljša podlaga – ne le za čudovit selfie oziroma sebek – ampak tudi za lep videz je namreč zdrava in sijoča koža. Poenoten ten in gladka vrhnja plast kože poenostavita tudi nanos vsakodnevnih ličil. Če se v svoji koži dobro počutiš, pa nenazadnje zraste tudi zaupanje vase in tako prebudi neustavljiv potencial, ki ga imaš v sebi.

O notranji lepoti in z njo povezani skrbi za svojo kožo so spregovorile tudi tri neustavljiva dekleta: igralka Lara Komar, Anela Šabanagić, modna blogerka in model, Urška Centa, plesalka flamenka. Preveri, kaj vse so razkrile!

Medex | Avtor: Medex Medex
Zakaj uživati prehranska dopolnila za kožo v obliki kapsul?

Lepa koža je predvsem rezultat tistega, kar vnašamo v telo. Z nanosom kreme ali serumov rešujemo posledice, ki se na naši koži kažejo navzven. Opazimo jih kot suho ali mastno kožo, gube ali problematično kožo. Gre za posledice, ki so mešanice staranja, vremenskih vplivov ali različnih drugih oblik oksidativnega stresa.

Zahvaljujoč naprednemu razvoju pa s prehranskimi dopolnili zdaj lahko vplivamo tudi na vir, ki te posledice povzroči. Učinkovita absorpcija aktivnih sestavin skozi prebavni trakt omogoča, da svoji koži zagotavljamo podporo preko notranjih plasti kože. Na takšen način našemu telesu dostavljamo koncentrirana hranila, ki z rednim uživanjem izboljšajo sestavo kože.

Hidracija je ključna za sijočo kožo. "Okej, torej popijem več vode?"

Ni potrebno. Še vedno drži, da je dovolj, če na dan spiješ nekje 30 ml tekočine na kilogram telesne teže. Večji vnosi vode z vidika povečane hidracije kože niso smiselni, saj imamo v telesu sistem, ki prekomerno količino vode hitro odvede. Zato več kozarcev vode na dan ne bo pripomoglo k še bolj napihnjeni in gladki koži.

Namesto tega je pomembno predvsem, kako tvoje telo to zaužito vodo uporablja. V tvoji koži za to skrbita hialuronska kislina in ceramidi. Za oboje si najbrž že slišala, kajne? Številni proizvajalci sestavine namreč uporabljajo v svojih kremah, serumih in tonikih.

Hyaluron in Ceramidi – zmanjšanje gub in večja elastičnost

Hialuronska kislina in ceramidi so gradniki vezivnega tkiva. Ceramidi vplivajo na vrhnjo plast kože, medtem ko hialuronska kislina deluje na globljo plast tvoje kože. Hialuronska kislina nase veže vodo, ki jo tvoja koža potrebuje za to, da je ustrezno zavarovana pred zunanjimi vplivi in tako izgleda sijoča in sveža. Ceramidi pa v vrhnji plasti vodo zadržijo, da prehitro ne izhlapi. Zveni kot nekaj, kar bi ti prišlo prav zlasti poleti, kajne?

Žal se vsebnost ceramidov in hialuronske kisline v naši koži z leti zmanjšuje, zato začne naša koža zategovati in postane suha (to poznaš zlasti, če je tvoja koža suha) ali pa začne koža izgubo kompenzirati z dodatnim proizvajanjem loja, kar pogosto privede do nastanka aken (znana nadloga vseh, ki jih pesti mastna koža). Zato so v Medexu razvili nova lepotna dopolnila, ki ti pomagajo povrniti svežino in sijoč videz kože.

Preberi več o Ceramidih & Hyaluronu

Lepotne blogerke priporočajo: Hyaluron in Ceramide iz Medexa

Novo lepotna dopolnila je preizkušala tudi Tika Hribar, ki pravi, da je raziskovalka obsedena z nego kože. Najdete jo na IG @tixibeauty ali na www.tixibeauty.com, kjer si lahko preberete celotno oceno izdelkov. Tikina opažanja ob rednem jemanju Ceramidov in Hyalurona so namreč naslednja:

  • lepša, bolj gladka tekstura kože
  • veliko manj suha, izsušena koža
  • več sijaja
  • bolj poenoten ten
  • manj aken, komedonov
  • koža je veliko bolj samostojna – potrebuje veliko manj nege in »cirkusa«
  • koža je veliko bolj odporna [manj občutljiva, bolje reagira na aktivne sestavine], bariera je očitno okrepljena
  • manj vidne gube

Medex | Avtor: Medex Medex

Fotografije prej in po 30 dneh uporabe, brez spreminjanja navad ali dodajanja drugih prehranskih dopolnil.

Podobna opažanja so na svojem instagram profilu delile tudi Tjaša Kokalj Jerala, Ajda Rotar Urankar in Nika Veger, ki so nad učinki navdušene. Nika linijo posebej toplo priporoča tudi vsem veganom, ki na kozmetičnem trgu še iščejo učinkovite in zanesljive izdelke za lepo kožo. Tika, Tjaša in Nika zaupajo novi lepotni liniji iz Medexa , ki ponuja tako varnost kot učinkovitost. Izberi lepoto, ki ji zaupaš.

Izberi lepoto, ki ji zaupaš

1. Suha koža: ste nagnjeni k izsušeni koži?

Rešitev: Ceramidi iz Medexa

Medex | Avtor: Medex Medex

Kako deluje:
S starostjo se količina ceramidov v epidermisu zmanjša, zaradi česar koža izgublja vlago in elastičnost. Naravni ceramidi Ceramosides™ so vir svežih ceramidov, ki prispevajo k hidraciji in elastičnosti kože po celem telesu. Kapsule poleg 30 mg Ceramosides™ vsebujejo še:

  • vitamin A in cink, ki prispevata k ohranjanju zdrave kože.
  • vitamin C, E in cink, ki imajo vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
  • vitamin C, ki ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kože.

Rezultat: gladka, hidrirana in navlažena koža

Prvi učinki: po 15. dneh redne uporabe

2. Zrela in utrujena koža: bi radi zmanjšali gube?

Rešitev: Hyaluron iz Medexa

Medex | Avtor: Medex Medex

Kako deluje:
Prehransko dopolnilo v kapsuli vsebuje patentirano hialuronsko kislino ExceptionHYAL® Star, ki ima širok nabor velikosti delcev, od 5 do 3.000 kDa. Ti so tudi naravno prisotni v človeški koži in imajo širok spekter delovanja (full-spectrum). Po 4-tedenskem uživanju ExceptionHYAL® Star se zmanjša vidnost gub ter povečata elastičnost in napetost kože, kar prispeva k bolj svežemu in mladostnemu videzu kože.

Rezultat: svež, mladosten videz z manjšim številom gub

Prvi učinki: po 30. dneh redne uporabe