Uporabno
3438 ogledov

Dokazano: Nasmeh vam lahko spremeni življenje

Nasmeh, par, ljubezen, zveza, zobje Profimedia
Oči in nasmeh so tisto, kar najprej opazimo pri človeku. A prav nasmeh mnoge bremeni, jim načenja samozavest in vpliva celo na kakovost njihovega življenja. Pa veste, da lahko to nevšečnost odpravite v zgolj 24 urah?

Obloge na zobeh, obrabljena sklenina, ki razkriva korenine, odlomljen košček zoba, krivi zobje, razmak med zobmi in še bi lahko naštevali. Vse to so razlogi, zaradi katerih se številni smejijo z zaprtimi usti in neradi kažejo zobe.

Zob, zobje, težave, zobobol | Avtor: Profimedia Profimedia

Študije: Lep nasmeh je ključen za samozavest

A prav nasmeh je tisto, kar v veliki meri vpliva na samozavest in posameznikovo dobro psihično počutje, dokazujejo mnoge študije. Spletna stran yourdentalhealthresource.com navaja, da se ljudje z brezhibnim nasmeškom bolje počutijo v svoji koži, imajo višjo samozavest, so manj tesnobni in bolj uživajo v življenju. Morda se sliši nenavadno, a osebe z zdravimi, lepimi zobmi tudi splošno gledano bolje skrbijo zase in so v boljši fizični pripravljenosti, še navaja omenjena spletna stran, kar pa iz lastnih izkušenj potrjuje tudi dr. Matija Gikić iz Dentalne poliklinike dr. Gikić v Zagrebu:

Pri svojem dolgoletnem delu s pacienti opažam, da se je za tem, ko smo jim popravili zobe in polepšali nasmeh, zgodila neka širša transformacija – tako psihična kot fizična. Pacienti z novim nasmehom pogosto postanejo bolj odprti, družabni, komunikativno, spremenijo si pričesko, začnejo se drugače oblačiti, skratka obrnejo nov list in začnejo življenje zajemati z veliko žlico. Zgodilo se mi je celo že, da pacienta oziroma pacientke na kontrolo po posegu nisem takoj prepoznal, saj so bili videti povsem drugače, pa tudi neko drugačno, bolj pozitivno energijo so izžarevali.

 

1/10
Dentalna poliklinika Dr. Gikić


Ne odlašajte in si popoln nasmeh zagotovite še danes

V Dentalni polikliniki dr. Gikić vas visoko usposobljeni strokovnjaki pripeljejo do sanjskega nasmeha v pičlih 24 urah. Prvi posvet pri njih je brezplačen, na njem pa boste skupaj s specialisti našli rešitev, ki bo individualno prilagojena vam in vašim obraznim specifikam, s čimer bo vaš nov nasmeh ne le prečudovit, temveč tudi nadvse naraven.

Tudi vso potrebno diagnostiko pred posegom lahko opravite kar pri njih. Dentalna poliklinika dr. Gikić se ponaša s sodobno opremljenimi ambulantami za preglede in tehnološko naprednimi operacijskimi dvoranami, kjer vse storitve izvajajo z najsodobnejšimi stomatološkimi orodji. V prostorih klinike se nahajta tudi laboratorij in rentgen, prav tako imajo za svoje paciente na voljo udobno opremljena stanovanja, kjer lahko pacienti po posegih prespijo, in to brezplačno. Pacientom je vedno na voljo tudi zdravnik.

Ne odlašajte in se naročite na brezplačen pregled ter posvet s specialistom še danes! Pišite na elektronski naslov info@poliklinikagikic.hr ali pokličite na številko +385 1 3631 630. Dentalna poliklinika dr. Gikić vam nudi tako preventivne preglede kot tudi zahtevnejše posege na področjih implantologije, oralne kirurgije in zobne protetike – vse na enem mestu.

Dentalna poliklinika Dr. Gikić | Avtor: Dentalna poliklinika Dr. Gikić Dentalna poliklinika Dr. Gikić

Do brezhibnega nasmeha na več načinov

V zagrebški Dentalni polikliniki dr. Gikić za lepšanje nasmeha izvajajo enega najtežjih posegov v oralni kirurgiji – tako imenovan koncept Zygoma, kjer v ličnico oziroma zigmatično kost vgradijo daljše titanske implantate, ki so dolgi med 30 in 60 milimetri. "Uporabljajo se pri pacientih, ki imajo veliko izgubo kosti v zgornji čeljusti na zadnji strani, pri osebah, ki ne morejo nositi totalne proteze, ter pri tistih, pri katerih ni možnosti ''nadgradnje kosti'' in vgradnje klasičnih implantatov," pojasnijo v kliniki.

Drugi način za popravljanje zob in izpopolnjevanje nasmeha pa so tako imenovani All on 4/All on X implantati, ki so krajši, vgrajujejo pa se v področje podočnika pod kotom 45 stopinj. All on 4 je implanto-protetični koncept, s katerim se omogoči popolna oralna rehabilitacija, to pomeni izdelava in nastavitev fiksnih zob v roku 24 ur pri brezzobih pacientih in pacientih s težavami, kot so majavi zobje, kronični parodontitis, zobje, ki se ne morejo izkoristiti za fiksni protetični nadomestek (za zobni most).

Dentalna poliklinika Dr. Gikić | Avtor: Dentalna poliklinika Dr. Gikić Dentalna poliklinika Dr. Gikić

Poliklinika Gikić | Avtor: Dentalna poliklinika Dr. Gikić Dentalna poliklinika Dr. Gikić

Zobni implantati so titanski biokompatibilni vijaki, ki se vgradijo v kost, služijo pa kot zamenjava za korenino zoba. Vgradnja implantata je hiter in neboleč postopek. So najbolj sprejemljiva in edina fiksna opcija reševanja delne ali totalne brezzobosti.

V Dentalni polikliniki dr. Gikić uporabljajo najnovejše implantate na trgu, ki po kakovosti sodijo med najboljše v svetu, in sicer švicarskih proizvajalcev Strauman, Neodent in Nobel Biocare.

Prednosti vgradnje implantata so naslednje:

  • Minimalna invazivnost;
  • Hitrost posega, s katerim se nadomesti eden ali več zob;
  • Zdrave zobe v okolici manjkajočega zoba se reši pred brušenjem;
  • Ščitijo kost do nadaljnjega;
  • Izdelani so iz biokompatibilnega materiala in zato ne povzročajo alergijskih reakcij;
  • Prenašajo močne žvečne pritiske.


Če pa imate sicer zdrave zobe in ste brez velikih zalivk, a vas motijo položaj, oblika, barva zob ali razmik med sprednjimi zobmi, se lahko odločite za zobne luske. Njihova izdelava zahteva minimalno brušenje trdih zobnih tkiv, obstajata pa dve vrsti zobnih lusk:

  • Prep luske, pri katerih je treba zobe obrusiti približno od 0,3 do 0,5 mm;
  • Non prep luske (laminati/lumineers), pri katerih se zobje ne brusijo, se pa izdelujejo v situacijah, ko se želi povečati dimenzija zoba.
Dentalna poliklinika Dr. Gikić z več kot 40-letno tradicijo kakovostnih in inovativnih rešitev ter več kot 3000 uspešno izvedenimi najtežjimi kirurškimi posegi svojim pacientom nudi vse storitve za brezhiben nasmeh v 24 urah. Poskrbeli bodo tudi za vaše zobne krone in mostičke, klasične proteze, luske, popravilo ter zdravljenje zob, nudijo pa tudi estetske posege.

Na brezplačen posvet se lahko naročite tako, da pišete na elektronski naslov info@poliklinikagikic.hr ali pokličete na številko +385 1 3631 630.

Poliklinika Gikić | Avtor: Poliklinika Gikić Poliklinika Gikić