Uporabno
832 ogledov

Dolgujete prijatelju? Fliknite vračilo kjerkoli in kadarkoli!

denar, druženje, prijatelji, zabava Profimedia
Na rojstnodnevni zabavi izročate darilo prijateljici, ki ste ga kupili skupaj s prijatelji, svojega deleža pa še niste prispevali. Bankomata ni v bližini, nakazilo prek mobilne banke pa bo izvršeno z zamikom. S Flikom vrnete denar le v nekaj sekundah, saj lahko flikate kjerkoli in kadarkoli!

Flik deluje 24 ur na dan, 365 dni v letu

Flik je storitev, ki omogoča sodoben in preprost način plačil ter nakazil med uporabniki različnih bank v Sloveniji. Deluje dan in noč ter vse dni v letu, kar pomeni, da lahko nakazilo izvedete tudi, ko so banke že zaprte – pozno popoldne, zvečer, med vikendi in prazniki.

Flikate lahko na avtobusu, med nakupovanjem, sprehodom, na kavču …  

Fliknite plačilo ali zahtevajte vračilo

Za izpolnitev klasičnega plačilnega naloga potrebujete kar nekaj podatkov prejemnika, Flik pa je pošiljanje denarja drugim uporabnikom popolnoma poenostavil. Za nakazilo Flik morate imeti v telefonskem imeniku shranjeno le mobilno številko ali e-naslov prejemnika. Flik vam omogoča, da uporabniku pošljete denar ali pa ga tako s sporočilom v aplikaciji opomnite, da vam mora vrniti denar. Transakcije Flik so izvedene v samo nekaj sekundah.

Brez zapletenih postopkov in obrazcev

Na trgu obstaja cel kup finančnih aplikacij, ki omogočajo enostavno pošiljanje denarja med uporabniki, vendar za njihovo uporabo običajno potrebujete nov bančni račun ali vsaj novo kreditno (ali debetno) kartico. S Flikom pa je stvar povsem preprosta! Registrirate se s svojim obstoječim bančnim računom, kar vam bo prihranilo cel kup papirologije. Poleg tega vam računa ne bo treba prijavljati na FURS, kot je to potrebno pri ostalih aplikacijah za prenos denarja.

 

Svoj Flik račun ustvarite brez obiska banke

Za aktivacijo potrebujete le pametni telefon, svojo davčno številko in številko bančne kartice. Če ste stranka bank SKB, Gorenjska banka, N Banka, Addiko Bank, BKS Bank, Deželna banka Slovenije LON, Primorska hranilnica Vipava ali UniCredit Bank, prenesite mobilno aplikacijo Flik Pay.

Stranke preostalih bank lahko do Flik storitev dostopate znotraj svojih mobilnih bank oziroma mobilnih denarnic:

♦  NLB - NLB Pay,

♦  Nova KBM - mDenarnic@,

♦  Intesa Sanpaolo Bank - mobilna banka,

♦  Delavska hranilnica - DH Denarnik,

♦  Sparkasse - Sparkasse M.Stik.

S Flikom lahko tudi plačujete! Na POS terminalu brezstično skenirajte QR kodo ali prislonite telefon z vklopljenim NFC-jem. Vedno več je prodajnih mestih, ki že omogočajo plačevanje s Flikom. Povprašajte svojega trgovca o možnosti plačila s Flikom. 

Trgovci, omogočite svojim strankam plačevanje s Flikom! Več informacij o uporabi sistema Flik na svojih prodajnih mestih najdete tukaj