Uporabno
1298 ogledov

Domači fitnes ni popoln brez teh pripomočkov

Intersport Intersport
Med stresnim vsakdanom polnim obveznosti in izzivov pogosto niti ne najdemo časa, da bi se odpeljali do najbližjega fitnesa in se tam rekreirali. Zato postaja domača fitnes oprema vedno bolj priljubljena. Seveda domači fitnes ni popoln brez različnih uteži – od kroglastih do manjših priročnih in trpežnih šestkotnih.

Domača fitnes oprema nam omogoča vadbo v udobnih domačih prostorih in tedaj, ko nam to časovno najbolje ustreza. Predvsem v hladnejšem letnem času, ko le zelo neradi zapuščamo tople prostore in se zunaj hitro stemni, boste najraje telovadili med "domačimi štirimi stenami".

Ne pozabite na ogrevanje

Vadbo v domačih prostorih seveda začnite z ogrevanjem. Za to so odlične vaje iz joge ali pilatesa, katerim lahko intenzivnost dodate s posebnimi fitnes trakovi. Trakovi so izvrsten pripomoček za raztezne vaje, z njimi pa lahko tudi oblikujemo in krepimo roke, trebuh, noge in hrbet. Odlična izbira so Energetics fitnes trakovi, ki so izdelani iz obstojnega, zelo elastičnega lateksa.

Popolnoma klasičen način ogrevanja so tudi vaje s kolebnico. Z njo tudi utrjujemo koordinacijo, primerna pa je tudi za trening vzdržljivosti. Pri kolebnicah je posebej pomemben dober oprijem, da nam ročaji med vadbo ne zdrsnejo iz rok in se po nesreči poškodujemo. Izvrsten oprijem nudi npr. Energetics Speed Rope, ki je posebej razvita za hitre treninge.

Uteži za učinkovito vadbo celotnega telesa

Uteži niso le pomembne za trening moči, ampak so izredno priljubljene tudi za utrjevanje mišic in splošne vaje, pri katerih želimo povečati težavnost.

Intersport | Avtor: Intersport Intersport
Povsem vsestranski pripomoček so kroglaste uteži z ročajem, tako imenovani kettlebelli, ki omogočajo preproste in prilagodljive vaje za utrjevanje mišic in razvoj moči. Vaje s kettlebelli so sestavljene iz različnih potiskov, potegov, nalogov, dvigov in zasukov. Z njimi lahko delamo tudi na ravnotežju in koordinaciji. V ponudbi Intersporta lahko najdete kroglaste uteži različne teže znamke Energetics – od dveh do 20 kil. Težo prilagodite vaši fizični pripravljenosti in ne pretiravajte.

Utežne ročke so klasika med domačimi pripomočki za fitnes. Uporabljamo jih za krepitev mišic rok in zgornjega dela telesa. Z njimi lahko povečamo splošno učinkovitost treninga, glede na našo telesno pripravljenost počasi dvigujemo njihovo težo in tako tudi težavnost vaj. Najbolj prijetne na dotik so utežne ročke prevlečene s neoprenom, kot so Energetics Neoprene Dumbbells. Te ročke nudijo odličen oprijem in varen trening.

Trening za moč in mišice

Kdor si želi doma ustvariti lastno "delavnico moči" si bo moral čim prej omisliti set klasičnih uteži iz litega železa in klop za dvigovanje uteži. Prilagodljiva klop je tudi odlična za različne vaje z lastno težko, predvsem za krepitev mišic zgornjega dela telesa. Za to je odlična praktična zložljiva klop Energetics UB 10, ki jo lahko kupite v poslovalnicah Intersport. Velika prednost te klopi je, da se zloži in jo lahko enostavno pospravimo, ko ne telovadimo, ter udobnost, saj je oblazinjena po celotni površini.

Intersport | Avtor: Intersport Intersport