Uporabno
130 ogledov

Domači in slastni Jaffa piškoti

mojačokolada.si Mojačokolada.si
Le kdo ne pozna Jaffa piškotov? Piškoti so sestavljeni iz biskvita, pomarančnega želeja in čokoladnega obliva. Priprava je sicer malo zamudna, so pa definitivno vredni truda, poželi pa bodo tudi veliko občudovanja. “Kako ti je to uspelo?!” je bil prvi odziv nanje. Saj so res hudi, kajne? Pa dobri tudi. Če ne še boljši kot kupljeni. Škrob prevzema zasluge za originalno teksturo biskvita, zato ga nikar ne zanemarite. En, dva, tri, Jaffa!

BAM je vrhunska linija izdelkov ustvarjena z vizijo, da premium kvaliteto čokolade in profesionalne izdelke za peko približamo tudi domačim ustvarjalcem slaščic. BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

BAM je prava izbira za vse, ki želijo svoje sladice popeljati na višji nivo. Postanite mojster slaščic z nami!

Recept je povzet po BAM knjigi receptov - Sladki prigrizki.

BAM knjiga receptov Sladki prigrizki je nastala ob združitvi blagovne znamke BAM in Urške Jerman, ki ustvarja pod imenom Cake O'Clock.

V knjigi s trdo vezavo najdeš 51 različnih receptov za pripravo linških piškotov, slavnih ameriških piškotov, sladic v kozarcih, kjer razpon različnih kombinacij okusov sega vse od klasičnega čokoladnega belega moussa z jagodami do čokoladnega Baileys-a v kozarcu. Na koncu vstopi še v svet drobnega peciva, kjer te čaka mešanica tradicionalnih receptov za sladice kot so dedovi brki, čebelji pik in ostalo drobno pecivo.

Kdo stoji za blagovno znamko BAM?

Lahko bi rekli, da smo majhna, mlada, pozitivna in sproščena ekipa. Smo ampak nismo. Vsako leto rastemo kot podjetje, kot spletna trgovina, kot ekipa, kot družina. Ponašamo se z najslajšimi izdelki na planetu. Ukvarjamo se s slaščičarstvom in verjamemo, da so nam mnogi zavistni. Še vedno trdimo, da je najboljše delo, delo s čokolado in drugimi izdelki za peko. In to poslanstvo širimo v nedogled!

S kodo PISKOTI nakupuj BAM izdelke 10% ceneje!

Trudimo se, da so naši recepti pripravljeni z lahko dostopnimi sestavinami, postopek priprave pa napisan skrbno in razumljivo. 

mojačokolada.si | Avtor: Mojačokolada.si Mojačokolada.si

Recept za slastne Jaffa piškote

Sestavine recepta zadostujejo za 12 piškotov, priprava pa ti vzame eno uro in pol.

Sestavine za pomarančni jam:

  • 2 dl 100% pomarančnega soka ali sveže iztisnjenega, precejenega soka
  • 40 g pomarančnega sladkorja
  • 4,5 lističa želatine (štirje lističi in pol)

Sestavine za biskvitno testo:

  • 1 jajce (velikostni razred M)
  • 30 g kristalnega sladkorja
  • 20 g gladke moke
  • 10 g škroba

Sestavine za čokoladno glazuro:

Postopek priprave:

  1. Najprej pripravimo pomarančni žele, saj se mora strditi. Lističe želatine 5 minut namakamo v hladni vodi. Pomarančni sok s sladkorjem segrejemo, da se sladkor raztopi. V toplem soku raztopimo ožete lističe želatine in ga prelijemo v pekač, velikosti 16 x 22 cm, ki smo ga obložili s plastično živilsko folijo. Pekač prestavimo v zamrzovalnik, da se sok strdi.
  2. Pekač za mafine popršimo s sprejem proti prijemanju in pečico segrejemo na 180°C. Jajce s sladkorjem stepamo vsaj 5 minut, nato z lopatko primešamo presejano moko s škrobom. Maso enakomerno razdelimo po pekaču in pečemo 7 minut. Pečene biskvitke ohlajamo v pekaču, nato jih previdno vzamemo ven in postavimo na mrežo.
  3. Z okroglim modelčkom za izrezovanje piškotov (premera 3,5 cm) izreže- mo 12 krogov želeja. S pomočjo paletnega noža jih previdno polagamo na biskvite. Pred oblivanjem počakamo, da žele doseže približno sobno temperaturo.
  4. 50 g čokolade z maslom na nizki temperaturi segrevamo, da se stopi. Stopljeno čokolado odstavimo in v njej stopimo ostalo čokolado.
  5. Z žličko vsak piškot do roba gladko premažemo s čokolado in z robom žličke ustvarimo mrežast vzorec piškotov.
  6. Piškote pustimo na mreži, da se čokolada na sobni temperaturi strdi, nato jih lahko pospravimo v škatlo.