Uporabno
2201 ogledov

Dostava rib: "Iz vode do vrat" v roku 24 ur

G2O
1/4
G2O
Ribe so med najbolj zdravimi živili. Uživali naj bi jih vsaj dvakrat do trikrat na teden, saj je njihovo meso bogato z beljakovinami, zdravimi omega-3 maščobami, vitaminom D in antioksidanti.

Boljše delovanje možganov, bolj zdravo srce in koža – ribe od nekdaj slovijo po visoki vsebnosti številnih hranilnih snovi, ki blagodejno vplivajo na celotno človeško telo. Zato naj bi jih uživali najmanj dvakrat do trikrat na teden. Ribje meso pa naj bo seveda sveže in kaj se da naravno vzgojeno. Za to že desetletja skrbi slovensko podjetje G2O.

Naravi in ribam prijazno ribogojstvo

Slovensko družinsko podjetje G2O se že 40 let ukvarja z ribogojstvom. Danes podjetje vodita Ninoslav in Danijel Gospić, ki poudarjata, da se "ribogojstvo živi, ribogojstvo se ne dela". Zato tudi ni presenetljivo, da sta iz malega družinskega ribnika v nekaj letih ustvarila "Recikurlacijo Dvor", kjer z najnovejšimi tehnologijami na okolju prijazen način gojita potočne postrvi, šarenke in potočne zlatovčice.

G20 | Avtor: G2O G2O
V podjetju G2O izpostavljajo varčno uporabo naravnih virov, v njihovem primeru vode, ki jo uporabljajo pri ribogojstvu. Zato pri gojenju rib uporabljajo recirkulacijski sistem, ki temelji na prečiščevanju in ponovni rabi vode ter omogoča vzrejo rib v optimiziranih pogojih. Tako podjetje zagotavlja trajnostno rabo vodnih virov ob odlični kvaliteti ribjega mesa. Njihovo ribogojstvo je prijazno naravi, ribam in potrošniku.

Dostava v 24 urah od ulova

Od leta 2019 svojim strankam zagotavljajo nakup rib tudi prek spleta s spletno trgovino narociribe.si. Z odlično optimizacijo delovnih procesov zagotavljajo dostavo "iz vode do vrat" v roku 24 ur. Bolj sveže ribje meso boste lahko pripravili le, če se boste sami odpravili ribarit. Spletna trgovina narociribe.si celo omogoča izbiro željenega dneva dostave, kar omogoča enostavnejše načrtovanje vašega jedilnika.

V trenutnih izrednih razmerah je uživanje domače hrane najbolj varno in ugodno. Spletna stran narociribe.si vam zagotovi varno dostavo vašega nakupa do domačih vrat. Tako se boste tudi rešili trenutno naporne poti v trgovino ali ribarnico.

Za katero se boste odločili? Šarenko, potočno zlatovčico ali potočno postrv?

Svojim strankam podjetje G2O tako zagotavlja ribe slovenske proizvodnje vrhunske kvalitete, pri tem pa ne pozabi tudi na varstvo naravnih virov. Katera njihova riba bo našla pot na vaš krožnik je seveda vaša izbira, vsekakor pa bo vsak ljubitelj rib našel dobro izbiro zase.

Potočna postrv je avtohtona slovenska riba, ki je pojem žlahtnosti in neokrnjene narave. Nekoč je krasila kovanec za en tolar. Veliko časa in skrbi zato podjetje G2O posveča prav zahtevni vzreji te domače ribe. Za vzrejo je pomembna visoka strokovnost in odlično optimizirani vzrejni pogoji, ki jih podjetje zagotavlja v najsodobnejši ribogojnici za postrvi v širši regiji. Potočna postrv gurmane prepričuje z izjemnim okusom in nežnim mesom.

G20 | Avtor: G2O G2O

G20 | Avtor: G2O G2O
Več kot 100 let je v Sloveniji že prisotna potočna zlatovčica, ki izvira iz Kanade. Mnogi gurmani jo uvrščajo na sam vrh postrvi, saj ima nežno in aromatično teksturo mesa. Vzreditelji imajo z njo nekaj več dela, saj je zelo zahtevna in uspeva le v zelo čisti in hladni vodi z visoko vsebnostjo kisika. Je torej še ena  razvajenka med postrvimi.

 

Iz jezer Severne Amerike in vod Tihega oceana izvira šarenka ali ameriška postrv. Že vrsto let je prisotna v vodah po vsem svetu in v Sloveniji predstavlja dominantno vrsto v ribogojstvu. Šarenke so čudovito mavričnih barv in navdušujejo z odličnim okusom. Kljub imenu ameriška postrv, šarenko štejemo med sorodnike lososa.

G20 | Avtor: G2O G2O