Uporabno
2248 ogledov

Doživite Reko malce drugače – na dveh kolesih!

HTS TS Reka
Reka z okolico je področje izjemne zgodovine in tradicije, mesto, kjer se srečata morje in gorsko podnebje.

Če iščete idealno razmerje zabave, prijetnega ambienta in čudovite narave, je področje Reškega prstana mogoče prava izbira, saj predstavlja idealen spoj urbanega življenja, prekrasnih plaž, starih romantičnih mestec, prepoznavne vrhunske kulinarične ponudbe in gostoljubnih domačinov. Zaradi teh atributov je nastala tudi Reška kolesarska transverzala – kolesarka pot, ki ljubiteljem aktivnega počitka in rekreacije omogoča malce drugačno doživetje Reke.  

HTS | Avtor: TS Reka TS Reka

Kolesarska transverzala Reškega prstana vas bo v celotni dolžini 76 kilometrov popeljala do znamenitosti in zanimivosti kar devetih mest in občin Reškega prstana. Tisti v formi ga lahko prekolesarijo v enem dnevu, za popolno izkušnjo pa priporočamo večdnevno bivanje. Več kot 100 kilometrov povezav, ki jih je mogoče kombinirati na različne načine, privlačna konfiguracija terena in višinska razlika, ki se razteza od morske gladine do gorskih prelazov in vrhov z edinstvenim pogledom na Reški zaliv, naredijo to kolesarsko pustolovščino popolno in nepozabno. 

HTS | Avtor: TS Reka TS Reka

Bike Rijeka je spletna platforma, na kateri so zbrane kolesarske steze Reke in reškega prstana, ki destinacijo povezujejo s transverzalo neštetih možnosti. Brošura in zemljevid vam bosta v pomoč pri odkrivanju reške regije in zanimivosti, ki jih skriva. Pomagala vam bosta pri krmarjenju po kolesarski transverzali in načrtovanju najljubših povezav.  

HTS | Avtor: TS Reka TS Reka

Na voljo je tudi mobilna aplikacija Bike Rijeka (AndroidiPhone), ki združuje približno štirideset kolesarskih poti, ki se raztezajo skozi devet mest in občin Reškega prstana: Reko, Kastav, Klano, Kraljevico, Viškovo, Jelenje, Čavle, Kostreno in Bakar. Poti lahko izbirate po zahtevnosti ali po lokaciji, na voljo pa so tudi informacije o statistiki vožnje, med tem ko Googlov zemljevid ponuja informacije o zanimivostih na poti ter kontakte o restavracijah, nastanitvah in ​​drugih pomožnih storitvah.