Uporabno
68 ogledov

Drage dame, ob dnevu žena ne zamudite tega dogodka

Unsplash Unsplash
Po podatkih Združenih narodov povečanje izobrazbe žensk in deklet prispeva k gospodarskemu opolnomočenju žensk in bolj vključujoči gospodarski rasti. Izobraževanje, izpopolnjevanje in ponovno usposabljanje skozi celotno življenjsko dobo - zlasti da bi sledili hitrim tehnološkim in digitalnim preobrazbam, ki vplivajo na delovna mesta - so ključnega pomena za zdravje in dobro počutje žensk in deklet ter njihove možnosti ustvarjanja dohodka in udeležbo na formalnem trgu dela. [1]

Ob letošnjem mednarodnem dnevu žena vas vabimo na dogodek Ženske ženskam: z znanjem do prihodnosti, ki bo potekal v ponedeljek, 7. marca 2022 ob 13.00 uri Kavarni Sputnik (Tržaška cesta 128, Ljubljana, 1. nadstropje).

Pexels | Avtor: Pexels Pexels

Na dogodku bomo naslovili pomen izobraževanja žensk za izboljšanje njihovega položaja v sodobni družbi. Predstavili bomo predstavili tudi delovanje Vivinega sklada in sodelovanje med Lions Klubom Ljubljana Viva ter Tuš drogerijami pri njegovem delovanju.

Vivin sklad je sklad Lions Kluba Ljubljana Viva. Njegovo poslanstvo je nuditi podporo ženskam pri njihovem opolnomočenju, izgradnji pozitivne samopodobe, osamosvojitvi in neodvisnosti ter izoblikovanju žensk kot pozitivnega zgleda za njihovo okolico.

Dogodek bo povezovala dr. Maja Zalaznik. Veselimo se druženja z vami.

Unsplash | Avtor: Unsplash Unsplash

 


[1] UN Women