Uporabno
172 ogledov

Džungla Plants d.o.o. – podjetje, ki gradi na ljubezni do rastlin

Džungla Plants Džungla Plants
Džungla pripoveduje, kako se je vse skupaj začelo.

Vsaka zgodba ima svoj začetek. Zametki podjetja Džungla Plants d.o.o. segajo v pomlad leta 2020, ko je svet zajela epidemijo bolezni Covid-19. V tem času, ko smo bili primorani večino časa ostajati v notranjosti, smo še kako pogrešali naravo. Veliko se nas je v tem času obrnilo k negovanju sobnih rastlin. Tako smo bili v stiku z naravnim. V tem času je nastalo podjetje Džungla Plants d.o.o., ki sobne rastline pošilja po pošti na dom. S tem omogoča, da do novih zelenih prijateljic pridemo kar se da varno in hitro.

Podjetje Džungla Plants d.o.o. ali na kratko kar Džungla sta ustanovili Tilyen Mucik in Tjaša Jarc. Sicer dolgoletni prijateljici že iz srednješolskih let in ljubiteljici rastlin sta strokovnjakinji vsaka na svojem področju. Tjaša je že vrsto let,  preden je nastala Džungla, delala v start-up okoljih. Tilyen je kot profesionalna fotografinja ustvarjala čudovite fotografije, morda najlepše med njimi tako ali drugače povezane z rastlinami. Ko sta združili moči, sta bili odličen tim za podjetje, kot je Džungla.

V prvih mesecih sta dodobra izoblikovali idejo. Prve rože so prispele, še preden sta našli svoje sedanje prostore. A zanimanje strank ju je prepričalo, da je pot prava. Hitro sta našli sedanje prostore na Peruzzijevi ulici v Ljubljani, kjer delata še z večjim zagonom. Danes je poleg njiju v ekipi še mala množic drugih pridnih rok. Vsak sodelovec ima specifične naloge glede na svoje interese. Ker jih povezuje ljubezen do rastlin, v svojem delu uživajo, kar se, kot pravijo, pozna tudi v uspešnosti podjetja.

Džungla je danes, lahko bi rekli, že odrasla. Džungla ima fizično trgovino na Peruzzijevi ulici v Ljubljani ter dve aktivni spletni trgovini za slovenski in hrvaški trg. Redno prireja različne dogodke, kot so pop-upi, garažne razprodaje in svetovalna predavanja. Ponuja notranje opremljanje z rastlinami in izposojo rastlin. Kot pravijo v Džunglini ekipi, jim veselje in zagon za delo daje ljubezen do sobnih rastlin, zato neprestano iščejo nove ideje in poslovne izzive.

Džungla Plants | Avtor: Džungla Plants Džungla Plants

Džungla predstavi, kaj vse je v ponudbi

Tjaša in Tilyen sta kmalu ugotovili, da je do zanimivih in redkih rastlin pri nas težko priti. Zato se že od začetka trudita za čim širši nabor sobnih rastlin. Džungla tako ponuja raznolik in kakovosten izbor rastlin, ki se jih hitro in varno dostavi po pošti.

Džungla ponuja predvsem bujne rastline, ki s svojim zelenjem pričarajo pravo urbano džunglo. Ustanoviteljicama je pomembno predvsem dvoje. Najprej seveda, da so rastline zdrave, zato jih v podjetju konstantno pregledujejo. In kot drugo, da imajo odprt odnos s strankami, ki lahko do njiju pristopijo z vsakim vprašanjem ali komentarjem.

Namen tako ni bil le odpreti spletne trgovine za nakup sobnih rastlin, ampak povezati ljubitelje rastlin v medsebojno povezano družbo. Družbo, v kateri se lahko izmenjujejo mnenja in nasveti za nego različnih sobnih rastlin.

V spletni trgovini si poleg izbora sobnih rastlin lahko ogledate tudi druge artikle. Na primer širok nabor cvetličnih loncev in drugih dodatkov za nego sobnih rastlin. Sem spadajo na primer koristna gnojila in biološko varna škropiva proti škodljivcem. Džungla ponuja tudi darilne bone, v kolikor želite podariti rastlino, pa ne veste točno, katero bi izbrali. V Džungli je možno tudi naročiti storitev opremljanja stanovanja, presajanja in nege rastlin, sobne rastline si lahko za različne namene, kot so npr. snemanja, tudi izposodite.

Džungla povabi v družbo

Ekipa Džungle je aktivna na družabnih medijih, kjer redno objavlja, kaj je novega v ponudbi. Redno deli tudi številne koristne nasvete glede nege, presajanja in razmnoževanja sobnih rastlin. Na svojem blogu redno objavljajo besedila, v katerih skušajo odgovoriti na vaša pogosta vprašanja. Te zanima, kako vzgojiti tropske rastline iz semen? Kako se znebiti mrtvaških mušic? Zakaj rumenijo listi na vaši najljubši rastlini? Kako negovati sobne rastline spomladi? Kako jih pripraviti na zimo? Kako se lotimo presajanja? Kako izbrati gnojila in kako jih uporabiti? Vse odgovore ponujajo ti koristni prispevki. Veliko uporabnih videov najdete tudi na platformi Youtube, kjer ustanoviteljici objavljata ključne nasvete.

Ekipa Džungle se vseskozi trudi odgovoriti na vsa povpraševanja in interese strank, zato vas lepo povabi, da se jim pridružite med ljubitelji sobnih rastlin. Poiščete jih lahko v digitalnem ali fizičnem svetu, povsod vas bodo veseli.