Uporabno
1593 ogledov

Edinstvene aktivne počitnice za vse otroke

Impulz sport Impulz sport
Vašemu otroku omogočite aktivno preživete poletne počitnice v Impulz sportovem campu za otroku v Bohinju.

Športno društvo Impulz sport v času poletnih počitnic pripravlja Impulz sportov camp, ki bo otrokom omogočil kakovostno in zabavno preživljanje počitnic. Camp bo potekal v štirih terminih junija in julija. "Aktivne počitnice bodo otroci preživeli svobodno z naravo, v pustolovskem in raziskovalnem duhu. Omogočen jim bo pristen stik s svojimi vrstniki in prečudovito naravo, kar je pomembno za njihov zdrav vsestranski razvoj," ugotavlja Luka Ferdin iz športnega društva Impulz sport.

Impulz sport | Avtor: Impulz sport Impulz sport
V času aktivnih počitnic se bodo otroci lahko preizkusili v različnih športnih panogah, tako bo na voljo plezanje po naravni steni, tečaj plavanja in pohod na bližnji hrib Vogar ali Rudnica, spoznali pa bodo tudi osnove preživetja in orientiranja v naravi. "Na naših poletnih aktivnih počitnicah so prisotni strokovno usposobljeni inštruktorji in izkušeni animatorji, ki imajo več letne izkušnje s poučevanjem otrok na svojem področju. Otroke skozi igro in zabavo motivirajo, kar jih spodbudi k aktivnosti. Vsebino in aktivnosti poskušamo čim bolj prilagoditi predznanju, starosti in dinamiki skupin, prav tako so skupine izoblikovane glede na starost otrok. Večina otrok se lažje vklopi v program, ko je prisotna skupina sovrstnikov in je tako vse bolj zabavno in privlačno. Drug drugega opazujejo, motivirajo ter izpopolnjujejo svoje sposobnosti. Včasih premagajo tudi nekatere osebne strahove oz. odkrijejo svoje nove zmožnosti," pravi Ferdin.

Zabava, smeh in sklepanje novih prijateljstev

Otroci bodo bivali v Hostlu pod Voglom, kjer bodo nastanjeni v sobah z 2-6 postelj. Hostel stoji na eni najlepših lokacij ob Bohinjskem jezeru. Plaža in vodne aktivnosti so oddaljene le nekaj metrov. Medtem ko bodo v dopoldanskem času potekale različne vodene aktivnosti, se bodo lahko otroci v popoldanskem času sproščali ob plavanju v jezeru, supanju, nogometu, badmintonu in drugih zabavnih aktivnostih – vse pod budnim očesom strokovno izobraženih in izkušenih vzgojiteljev in trenerjev. Ob večerih bo za otroke organiziran spoznavni večer, druženje ob ognju, opazovanje neba in preučevanje zvezd s teleskopom, kino pod zvezdami, družabne igre in ogled risanih filmov.

Impulz sport | Avtor: Impulz sport Impulz sport

V času aktivnih počitnic otrokom ne dovolijo uporabe telefonov, tablic in računalnikov, saj želijo otrokom omogočiti kakovostno preživljanje časa s sovrstniki. "Čas, v katerem živimo, nas je pripeljal do tega, da smo odvisni od tehnoloških naprav, ki so prisotne že na vsakem koraku. Na naših aktivnih počitnicah, je poudarek na športnih aktivnostih, preživljanju časa v naravo in s sovrstniki, tako da tega v tem tednu otroci ne potrebujejo. Poizkušamo jim prikazati, da je lahko življenje tudi brez teh naprav zelo zabavno in zanimivo. Pri tej odločitvi nas podpira tudi večina staršev prijavljenih otrok, ki so nad tem navdušeni," ugotavlja Ferdin.

"Kaj je lepšega kot preživeti čas drug z drugim in se ob tem pogovarjati, smejati, spletati nova prijateljstva? Poleg tega otrokom ponujamo številne aktivnosti, nekatere so za posameznike čisto novo področje. Najlepši trenutki za otroke in učitelje je predvsem skupno doživljanje teh aktivnosti," dodaja Ferdin.

Prijave za aktivne počitnice so že odprte, s prijavo pa pohitite, saj se termini hitro polnijo. Za dodatne informacije obiščite spletno stran Športnega društva Impulz sport.

Kajtanje in surfanje za odrasle

Športno društvo Impulz sport pa ponuja tudi odlične pakete tečajev kajtanja in surfanja za odrasle na Pelješacu, ki bodo zadovoljili vse navdušence nad vodnimi športi. V dveh terminih julija in avgusta društvo pripravlja adrenalinskih oddih s šolo kitesurfanja in windsurfanja, prilagojeno začetnikom, ponujala pa bo tudi nadaljevalni tečaj in napredni rent. Udeleženci bodo bivali v kampu Ponta, v ceno paketa pa je vključen tudi avtobusni prevoz, beach party in animacija.

Impulz sport | Avtor: Impulz sport Impulz sport