Uporabno
1614 ogledov

Elegantna božična dekoracija iz HobbyBetona

Unsplash
Prazniki že nestrpno trkajo na naša vrata, mi pa hitimo s še zadnjimi popravki, kar se tiče okraševanja doma. Vsako leto si vedno znova želimo biti drugačni od ostalih. Še posebej za božič, ko na smrečici zasvetijo lučke in se zableščijo čarobne bunkice. Kaj pa če bi letos dom krasili nekoliko drugačni okraski?

Beton. Obstojen in eleganten material, ki se vedno pogosteje uporablja tudi v notranjih prostorih. Morda se mnogim betonski božični okraski zdijo nekoliko preveč robustni in včasih celo neprimerni, še posebej ko govorimo o okraskih za smrečico. Pa vendar lahko v prazničnem decembru prav iz betona sami ustvarimo prelepe dekorativne elemente, ki so za piko na i lahko tudi prijetno novoletno darilo s posebnim pečatom. Dekorativni izdelki iz betona namreč popestrijo bivalne prostore in jim dodajo brezčasno eleganco, vrh vsega pa jih lahko oblikujete in pobarvate, kot vam srce poželi.

 | Avtor: Baumit Baumit

Baumit, prepoznan in kakovosten prozivajalec gradbenega materiala, ima v naboru izdelkov tudi serijo produktov, ki je namenjena končnemu uporabniku. V tej seriji je najbolj privlačen prav HobbyBeton. Gre za že pripravljeno mešanico, ki je priročna in obenem tudi enostavna za uporabo.

 

Resda beton povezujemo z umazanimi, zapletenimi in robustnimi izdelki, pa vendar temu niti približno ni več tako. Delo s HobbyBetonom je izjemno preprosto in primerno za vsakogar. Mešanica je pripravljena tako, da se jo v primerni posodi zmeša z vodo in nato takoj uporabi. Baumitov HobbyBeton ponuja neskončno možnosti za dekoracijo doma.

 

Vse, kar si želim za božič, je HobbyBeton

Baumit podpira uporabo ostankov gradbenih materialov. Tudi iz betona. Zakaj bi jih metali na odpad, če pa jih lahko kreativno in koristno uporabimo? Le urno izpraznite vreče HobbyBetona in ustvarite edinstveno božično dekoracijo. 

 | Avtor: Baumit Baumit

Ker smo zakorakali v decembrski čas praznovanj in obdarovanj, imamo za vas nekaj zanimivih idej, s katerimi bo vaš dom zasijal v prav posebnem prazničnem siju. Darila, ki jih ustvarimo sami, imajo poseben čar in neprecenljivo vrednost. Zato zavihajte rokave in veselo na delo!

Božična pravljica iz betona

Poleg klasične uporabe betona za profesionalne mojstre (temelji, kamniti zidovi, podloženi betoni in podobno) se ta vedno bolj uporablja tudi kot material za kreativne izzive. Beton je idealen material za ustvarjanje, ki nas pogosto tudi umetniško navdihne. Še posebno med prazniki, ko kar pokamo od kreativnosti. Na Baumitovi spletni strani lahko najdete obilico nasvetov in namigov za izdelavo elegantnih, predvsem pa brezčasnih dekorativnih elementov za vaš dom.

Če ste že zavihali rokave in dobili veselje za ustvarjanje, imamo za vas nekaj posrečenih idej, s katerimi lahko prebudite svojo umetniško žilico in dom popestrite z unikatnimi dekoracijami. Baumit je za bralce pripravil »umetniški recept« za izdelavo božičnih figuric. Pri ustvarjanju jim je na pomoč priskočila mojstrica DIY projektov in ljubiteljica lepega, Urška Oman. Rezultati so več kot impresivni, podoben podvig pa lahko uspe tudi vam. No, to je, če boste pozorno spremljali vsak korak izdelave. Z nekaj preprostimi sestavinami lahko ustvarite tudi pravo božično vasico. Sama izdelava je izjemno enostavna. Za tiste, ki jim ustvarjanje ni tako blizu, pa je Baumit poskrbel tako, da je zraven postopka priložil še sličice in videoposnetke izdelave. Tako si vsak lahko napravi pravo božično pravljico iz betona.

 | Avtor: Baumit Baumit

Baumitov HobbyBeton je res vsestranski material. Primeren je tako za mojstre gradbeništva, za umetnike in nenazadnje tudi za tiste, ki imate dobre ideje in ustvarjalne roke. Za manjše projekte je najbolj primerna že pripravljena betonska mešanica v vrečah. Priročna, enostavna in kakovostna rešitev. Projektov in idej je vedno veliko, zato brž zamešajte beton!

 

Božične figurice niso edini znanilci veselega decembra. Iz betona lahko ustvarite tudi adventni venec. Ne samo, da bo ta izgledal zelo moderno, pač pa ga lahko oblikujete po svojih željah. Če ste brez idej kako in kaj, si poglejte te slike in kdo ve, morda boste dobili navdih, da letos svoj dom okrasite nekoliko drugače, kot vam je v navadi.

 | Avtor: Baumit Baumit

Morda navdih najdete v tujini ... 

Ko gre za praznične okraske, lahko domišljiji zares pustite prosto pot. Pravzaprav se način okraševanja razlikuje ne le od doma do doma, temveč tudi od države do države.

Grčija je denimo bolj kot po krašenju jelk znana po krašenju čolnov. Portal Floraqueen navaja, da predvsem na otokih živeči Grki za praznike postavljajo visoke okrašene čolne, pri čemer gre za ohranjanje starodavne pomorske kulture. Grške žene in otroci naj bi namreč včasih krasili majhne čolne z razlogom, da bi izkazali hvaležnost višji sili, ker so se njihovi sinovi in možje domov vrnili živi in zdravi.

Tudi iz Ukrajine prihaja zanimiva zgodba, povezana z okraševamnjem. Tam namreč božična drevesa pogosto krasijo pajki in pajčevine. Portal Spiderwisdom pripoveduje o vdovi, ki je s svojimi otroki živela v skromni koči. Nekega dne ji je na tla nehote padel storž, iz katerega je začuda zraslo božično drevesce. A ker družina ni imela denarja, je drevo ostalo neokrašeno. Na božični večer, ko so bili vsi v posteljah, se je pajek, ki je živel v njihovem domu, odpravil na delo in s svojo mrežo okrasil drevesce. Ko so zjutraj na smrečico posvetili prvi sončni žarki, se je pajčevina spremenila v zlato. Od tistega dne naprej je družina živela v izobilju.

 | Avtor: Pixabay Pixabay