Uporabno
110 ogledov

Eurospin in ZPMS: 10.000 evrov za potrebščine otrok iz socialno ogroženih družin

Eurospin Kaja Brezočnik
Eurospin je Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) donoral 10.000 evr za nakup šolskih potrebščin otrokom iz socialno ogroženih skupin.
Od 21. aprila 2022 do 31. avgusta je bila v vseh trgovinah Eurospin na prodaj dobrodelna slikanica z naslovom Zaklad na koncu mavrice. Z nakupom slikanice je vsak prispeval 1 EUR v dober namen, saj je bil celoten znesek od prodaje namenjen Zvezi prijateljev mladine Slovenije za nakup šolskih potrebščin otrokom iz socialno ogroženih družin. Skupaj je bilo zbranih 10.000,00 EUR.
1/20
Kaja Brezočnik

Eurospin EKO, d. o. o., in Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) sta letos že petič združila moči. Priznani mladinski pisatelj Žiga X. Gombač je ustvaril pravljico o Emi in Tinetu, ki se odpravita raziskovat, kaj je zaklad na koncu mavrice. S pomočjo taščice, metuljčka cekinčka, kobilice in šoje sta glavna junaka odkrila, da je zaklad na koncu mavrice prijateljstvo. Njun cilj namreč ni bil tako pomemben, kot je bila pomembna pot.

Generalna sekretarka ZPMS Breda Krašna je povedala:

Zelo smo hvaležni, da nam Eurospin že nekaj let redno stoji ob strani pri uresničevanju našega poslanstva – ko dvigamo kakovost življenja otrok, mladostnikov in družin. Po zaslugi Eurospina bomo zdaj lahko kupili šolske potrebščine in delovne zvezke ter veliko učencem olajšali začetek novega šolskega leta, zato hvala vsem, ki ste kupili slikanico in ustvarjali svojo pravljico.

Eurospin | Avtor: Kaja Brezočnik Kaja Brezočnik
Eurospin | Avtor: Kaja Brezočnik Kaja Brezočnik

Dobrodelna slikanica, ki jo je ilustrirala Veronika Burger, ni bila le imenitna zgodba, ki z dobrim namenom pomaga otrokom, ampak tudi navdih za Eurospinov pravljični natečaj.

Otroci so lahko sodelovali v natečaju, tako da so sami dopolnili manjkajoče dele in nadaljevanje pravljice nato poslali drugemu otroku. "Otroška domišljija ne pozna meja in zato smo se v podjetju odločili, da ji pustimo prosto pot. Vsakega otroka, ki je sodeloval v natečaju, smo nagradili z darilnim bonom v višini 5 EUR za nakupe v trgovinah Eurospin. Med vsemi sodelujočimi pa smo z žrebom podelili tudi 20 vstopnic za nepozabno doživetje v ljubljanskem živalskem vrtu," je pojasnila Natalija Pagon, vodja marketinga v podjetju EUROSPIN EKO, d. o. o.

V ljubljanskem živalskem vrtu se je 10. septembra 2022 odvil sklepni dogodek kampanje. 20 srečnic oz. srečnežev je bilo deležnih nepozabne avanture v živalskem kraljestvu. Vsi zbrani so se lahko okrepčali z okusno jedačo in pijačo, ki so jo pripravili v Okrepčevalnici živalskega vrta iz sestavin, ki jih je mogoče kupiti izključno v Eurospinovih trgovinah. Za glasbeno presenečenje sta s svojima edinstvenima talentoma poskrbela pevki Samantha Maya in Stella, preostanek popoldneva pa je minil v senci dreves ob zebrini ogradi in DJ-ritmih.

Eurospin | Avtor: Kaja Brezočnik Kaja Brezočnik

Ko poskusiš, veš!

Družba Eurospin je največji italijanski diskont z več kot 1.200 prodajnimi mesti v Italiji, Sloveniji in na Hrvaškem. Je ena redkih gospodarskih družb v panogi trgovinskih verig, ki se nenehno širi in si prizadeva ustvarjati vse bolj razvejano mrežo prodajnih mest na tem ozemlju. Leta 2004 ustanovljeno podjetje EUROSPIN EKO, d. o. o., zaposluje več kot 700 ljudi. Svojim kupcem ponuja izdelke lastnih blagovnih znamk visoke kakovosti in jih po nizkih cenah ponuja v 55 trgovinah po vsej Sloveniji. Pred kratkim je blagovna znamka vstopila v Belo krajino z novo trgovino Eurospin v Metliki.

O Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS)

Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je nevladna, prostovoljna, človekoljubna in neprofitna organizacija, ki že skoraj sedem desetletij deluje za dobro slovenskih otrok. Njena mreža ima 112 članic, ki so prisotne po vsej Sloveniji. Prizadevajo si za družbo, v kateri imajo otroci in mladostniki svoj glas, svoje pravice in spodbudno okolje za razvoj.