Uporabno
3156 ogledov

Eurospinov izziv: romantična večerja za 12 evrov

Mesec pametnih obrokov
1/5
Mesec pametnih obrokov
Skoraj pozabili smo že, kako je, ko nam nekdo postreže odlično kosilo ali večerjo. Kot kaže, pa še nekaj časa ne bomo uživali v kulinaričnih mojstrovinah v restavracijah, zato je to odličen čas, da razvijete skritega kuharskega chefa v sebi.

V natrpanih urnikih je pomembno, da si partnerja vzameta nekaj časa samo zase, sploh če sta še starša, saj le tako lahko negujeta ljubezen in odnos.

Ni zaman rek, da gre ljubezen skozi želodec.

Za vas smo pripravili idejo, kako lahko romantično gurmansko večerjo za dva pripravite v udobju doma. S pomočjo izdelkov, ki smo jih nakupili v trgovini Eurospin za 12 evrov.

Za to slastno večerjo vam torej ne bo potrebno skakati po različnih trgovinah. Vse sestavine dobite ugodno v Eurospinu

Mesec pametnih obrokov | Avtor: Anže Petkovšek Mesec pametnih obrokov Anže Petkovšek

Pri izbiri živil smo imeli kar nekaj dela, saj je ponudba izdelkov v Eurospinu zares pestra.

Ker gre za večerjo, smo se odločili, da obrok ne bo preobilen, kljub vsemu pa bo razvajal brbončice.

Mesec pametnih obrokov | Avtor: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov
Brez predjedi ne gre

Da bi malce ogreli želodčke, smo postregli solato Caprese v obliki prikupnih nabodalc. Za originalno verzijo te solate navadno uporabimo velike paradižnike, mi pa smo za to priložnost v Eurospinu izbrali češnjev paradižnik po ceni 1,99 evrov in mini mocarele znamke Land po ceni 1,49 evra.

V nadaljevanju smo za glavno jed ostali pri italijanski kuhinji in postregli sveže torteline linije Tre mulini (1,25 evra), polnjene s pršutom, ter dodali sveže zelene šparglje. Za 420 g špargljev smo odšteli 4,69 evra. Torteline smo skuhali po navodilih, šparglje smo narezali na dva centimetra velike koščke ter jih na kratko pokuhali in nato popekli na maščobi.

Uporabite lahko poljubno maščobo. Ne pozabite soliti. Za bolj poln okus lahko dodate še nekaj strtega česna.

Sladica za lahko noč

Brez sladice pač ne gre. Ker pa gre za večerjo, smo se odločili za čudovite sočne jagode (1,49 eur), namočene v stopljeno čokolado znamke Dolciando z dodatkom pistacije (0,99 eur). V že stopljeno čokolado lahko dodate ščepec soli, ki še poudari že tako božanski okus.

Mesec pametnih obrokov | Avtor: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Takšna gurmanska večerja je hitro pripravljena in ne zahteva kuharskega predznanja. Vtis, ki ga boste pustili, pa bo več kot odličen.

Ko besede ne pridejo v poštev, je hrana simbol ljubezni.

 Alan. D. Wolfelt