Uporabno
1073 ogledov

Ferrero ustavil delovanje tovarne v Belgiji

kinder jajčka Profimedia
V okviru tekočih preiskav salmonele, ki potekajo v sodelovanju z organi za varnost hrane, je Ferrero ustavil delovanje v svoji tovarni v Arlonu v Belgiji.

Kinder | Avtor: Kinder Kinder

S takojšnjim učinkom je odpoklical celotno proizvodnjo Kinder Surprise 120g, Kinder Happy Moments, Kinder Mini Mix Peluche 133g, Kinder Surprise Maxi 100g in Kinder Schokobons, proizvedeno  v Arlonu.

Ferrero priznava, da je prišlo do notranjih neučinkovitosti, ki so povzročale zamude pri pravočasnem pridobivanju in izmenjavi  informacij. To je vplivalo na hitrost in učinkovitost preiskav. Obrat se bo ponovno odprl šele, ko bodo to potrdili pristojni organi.

Ta odpoklic zadeva samo izdelke Kinder, proizvedene v Arlonu v Belgiji. Tovarna v Arlonu predstavlja približno 7% skupnih količin izdelkov Kinder, proizvedenih po vsem svetu na letni ravni. Za pomoč potrošnikom pri odpoklicu se bodo izvajale lokalne rešitve.,

Kinder | Avtor: Kinder Kinder

To je edina in pravilna odločitev, ki jo je treba sprejeti, da zagotovimo najvišjo raven varnosti hrane in odpravimo tveganje nadaljnje kontaminacije.

To zadevo globoko obžalujemo. Vsem našim potrošnikom in poslovnim partnerjem se želimo iskreno opravičiti, ter se zahvaliti organom za varnost hrane za dragocene napotke.

Varnost hrane, kakovost in skrb za potrošnike so v središču pozornosti Ferrera od ustanovitve podjetja. Ta resen dogodek pooseblja bistvo tega za kar se zavzemamo in naredili bomo vse potrebno, da ohranimo polno zaupanje naših potrošnikov.