Uporabno
803 ogledov

Finančne skrbi ob začetku šolskega leta? Tako si lahko pomagate.

Otrok za računalnikom Profimedia
Novo šolsko leto s seboj prinaša veliko neznank. Koronavirus postavlja mnogo izzivov, tudi ponovno možnost učenja na daljavo. Bodite pripravljeni na vse!

V sredini marca je bilo veliko staršev postavljenih pred velik izziv – šola na daljavo. Domači računalnik, ki je nekoč služil celotni družini za popoldanske aktivnosti, je bil naenkrat neprestano zaseden. Če so od doma delali tudi starši, je bil izziv seveda še večji. Mnogi so morali kupiti dodaten računalnik. Veliko družin tudi ni imelo pripravljenih delovnih kotičkov za prav vse družinske člane. Tako je jedilna miza postala skupni delovni prostor, skoncentrirano in produktivno delo pa skoraj nemogoče.

Kljub temu, da so se 1. septembra v šolo vrnili prav vsi učenci in dijaki, se moramo soočiti z možnostjo, da bomo kmalu spet delali in se učili od doma. Naraščajoče število okuženih s koronavirusom in napovedi, da bo drugi val trajal dlje, so motivirali veliko staršev, da so investirali nekaj več denarja in doma za svoje otroke ustvarili primerne delovne kotičke.

otrok računalnik | Avtor: Profimedia Profimedia

Pripravite se na vse možne scenarije

Nakup potrebščin za novo šolsko leto je načel finančne rezerve mnogih družin. Predvsem v družinah, kjer so starši še na čakanju ali polovičnem delavniku, je družinski proračun letos bolj obremenjen kot pretekla leta. Ena od možnih rešitev za starše je tudi najem gotovinskega kredita, ki bi pomagal pokriti stroške nujnih šolskih nakupov, na bančnem računu pa bo vseeno ostalo nekaj rezerve, če bi se kaj zalomilo.

Nepričakovani stroški, kot je pokvarjen pralni stroj ali potreba po novem računalniku za šolo na daljavo ali delo od doma, lahko hitro svet obrnejo na glavo. Seveda mora biti pa najem kredita premišljen, a naj vas ne bo strah zavestne odločitve zanj.

Najprej preverite ali si lahko privoščite kredit in kako bodo dodatni mesečni stroški vplivali na vaš družinski proračun. Na spletni strani Nove KBM lahko naredite informativni izračun gotovinskega kredita in boste lahko zbrali nekaj pomembnih osnovnih informacij. Nato preverite vse vaše fiksne mesečne stroške (npr. najemnina, avto in življenjski stroški). Tako ne boste le ugotovili, kje lahko še kaj privarčujete, ampak tudi določili realen mesečni obrok za odplačilo kredita.

Na spletni strani Nove KBM lahko oddate nezavezujoče povpraševanje, nato pa vas bodo iz banke kontaktirali. Pred končno odločitvijo boste lahko doma še enkrat temeljito razmislili o vaših možnostih.

Enostavno do gotovinskega kredita

kredit | Avtor: Profimedia Profimedia
Ste preverili svoje možnosti in se odločili za kredit? Potem lahko kot komitent Nove KBM svoj Kredit Naprej sklenete kar prek spletne banke Bank@net ali po telefonu. Za večje zneske pa strokovnjaki Nove KBM svetujejo posvet z bančnikom v poslovalnici.

 

V Novi KBM se zavedajo, da spremenjene gospodarske razmere vplivajo prav na vse nas. Zato je pomembno, da se v primeru težav z odplačilom kredita takoj obrnete na svojega bančnika. Skupno boste prav gotovo našli rešitev.

Do konca leta lahko v Novi KBM najamete ugoden gotovinski kredit brez stroškov odobritve. Ponudba velja tudi za nekomitente. Preverite z informativnim izračunom.