Uporabno
258 ogledov

Galaxy A53 5G in Galaxy A33 5G: neverjetna mobilna doživetja, ki so na voljo vsem

Samsung Galaxy A53 5G Samsung
Nova Galaxy A serija predstavlja najbolj priljubljeno kategorijo pametnih telefonov Galaxy in je vodilna pri konceptu demokratizacije najnovejših inovacij Galaxy.

Ljubljana – 17. marec 2022 – Podjetje Samsung Electronics je danes predstavilo dva nova pametna telefona Galaxy A53 5G in Galaxy A33 5G, ki predstavljata paket najnovejših inovacij Galaxy in ponujata celovito mobilno izkušnjo po ugodni ceni. Nova Galaxy A serija, ki jo poganja povsem nov procesor, skupaj s kamero z umetno inteligenco, ki je značilna za Galaxy, obsežnim in gladkim zaslonom ter dvodnevnim delovanjem baterije1, ponuja povezljivost 5G, visoko varnost, trajnostno naravnano, elegantno in tanko obliko ter napredne izkušnje ekosistema Galaxy. Poleg tega obe napravi podpirata stalne nadgradnje uporabniškega vmesnika One UI in operacijskega sistema Android ter varnostne posodobitve2, ki zagotavljajo, da je uporabnikova mobilna izkušnja vedno odlična. 

»Prepričani smo, da si vsakdo zasluži priložnost, da izkusi pozitiven vpliv mobilne tehnologije na svoje življenje. Z najnovejšo izdajo Galaxy A serije omogočamo, da je uživanje v naprednih in inovativnih mobilnih izkušnjah Galaxy lažje kot kdajkoli prej in to po ugodni ceni,« je dejal TM Roh, predsednik in vodja podjetja MX (Mobile eXperience) družbe Samsung Electronics.

 

Posnemite čudovit posnetek v vsakem trenutku 

Galaxy A53 5G in Galaxy A33 5G ponujata napredno izkušnjo fotografiranja na višji ravni, opremljeno s številnimi zmogljivimi in zabavnimi funkcijami iz Galaxy S serije - ne glede na to ali ustvarjate vsebino ali jo delite s prijatelji. Sistem štirih kamer Galaxy A53 5G ima OIS kamero in 64 MP in tehnologijo VDIS, ki vsakokrat posname jasne in ostre posnetke. Sprednja kamera z visoko ločljivostjo 32 MP pa zagotavlja odlične selfije in jasne videoklice. 

Samsung Galaxy | Avtor: Samsung Samsung

Inovativna kamera nove Galaxy A serije, ki jo poganja popolnoma nov 5 nm procesor z umetno inteligenco omogoča, da je vsaka slika videti odlično - tudi pri šibki svetlobi. Izboljšani nočni način samodejno sintetizira do 12 slik naenkrat, zato so nočne fotografije videti svetle in z manj šuma. Pri snemanju videoposnetkov v okolju s šibko svetlobo pa se hitrost slikanja Galaxy A serije samodejno prilagodi, da se ustvarijo svetli in jasni videoposnetki. 

Izboljšani portretni način z dvema kamerama in zmogljivo umetno inteligenco natančneje zajame globino in obrise predmeta. Z načinom »Zabava« (Fun mode) pa lahko trenutke poudarite z igrivimi filtri in učinki, ki zdaj delujejo z ultraširokim objektivom. Funkcija »Preoblikovanje fotografij« (Photo Remaster) vdihne novo življenje starim fotografijam, funkcija »Brisanje predmetov« (Object easer) pa odstrani nezaželene objekte v ozadju. 

Samsung Galaxy | Avtor: Samsung Samsung

Izboljšajte doživetje pri gledanju kjerkoli in kadarkoli

V preteklosti je bilo na sončen dan težje videti vsebino zaslona pametnega telefona, vendar inteligentni algoritem nove Galaxy A serije zagotavlja, da je zaslon živahen tudi ob uporabi zunaj in v vseh vremenskih pogojih. Izjemen 16,5 centimetrov (6,5-palčni)3 zaslon Super AMOLED pri Galaxy A53 5G ponuja frekvenco osveževanja 120 Hz za poglobljeno izkušnjo. Galaxy A33 5G prihaja z 16,25 centimetrov (6,4-palčnim)zaslonom Super AMOLED in frekvenco osveževanja 90 Hz. Poleg tega je nova Galaxy A serija zdaj opremljena z baterijo, ki omogoča do dvodnevno delovanje in s 25W superhitrim polnjenjem5 - zato lahko nemoteno gledanje, pretakanje vsebin in še veliko drugega sedaj traja več časa.

Samsung Galaxy | Avtor: Samsung Samsung

Lepa, vzdržljiva in funkcionalna zasnova

Nova Galaxy A serija je izdelana tako, da je modna, funkcionalna in trajnostna. Tanek okvir naprave ustvarja gladek in eleganten videz, zasnova Ambient Edge pa fotoaparat brezhibno združuje z ohišjem telefona. Galaxy A53 5G in Galaxy A33 5G imata trpežno Corning® Gorilla® Glass 5 steklo ter odpornost na vodo in prah IP676, kar zagotavlja večjo vzdržljivost in varnost. 

Samsung je vedno postavljal izzive, kaj je mogoče s tehnologijo in bo še naprej premišljeval, kako najbolje izkoristiti vire našega planeta. Avgusta 2021 se je podjetje z napovedjo »Galaxy for the Planet« zavezalo, da bo do leta 2025 zagotovilo oprijemljive okoljske ukrepe, ki bodo pripomogli k bolj zdravemu planetu. Na podlagi trajnostnih prizadevanj podjetja Galaxy A serija7 odstranjuje polnilni vtič in zmanjšuje velikost embalaže. V embalaži je uporabljen tudi trajnostno pridobljen papir, v sami napravi pa so za stranske gumbe in pladnje za kartice SIM uporabljeni reciklirani materiali po porabi (PCM). 

Samsung Galaxy | Avtor: Samsung Samsung

Poleg materialov je podaljšana tudi življenjska doba nove A serije. Oba pametna telefona zagotavljata do štiri generacije nadgradenj uporabniškega vmesnika One UI in operacijskega sistema Android ter do pet let varnostnih posodobitev. Te funkcije uporabnikom omogočajo dostop do najnovejše programske opreme in varnosti ter tako povečujejo življenjski cikel pametnega telefona. 

 

Povezana izkušnja Galaxy, varna in na dosegu roke 

Nova Galaxy A serija zagotavlja, da podatki in informacije ostanejo zaščiteni, saj jih varuje sistem Samsung Knox. Pri shranjevanju zasebnih fotografij, beležk in aplikacij »Varna mapa« (Secure Folder) uporabnikom ponuja šifriran digitalni sef, tako da lahko do njegove vsebine dostopajo le oni. Z uporabo funkcije »Zasebnega deljenja« (Private Share)8 lahko uporabniki natančno nadzorujejo, kdo ima dostop do datotek in koliko časa. Galaxy A53 5G in Galaxy A33 5G bosta vključevala tudi novo denarnico Samsung Wallet9, priročen in zaščiten prostor za varno shranjevanje vsega, od letalskih kart do kreditnih kartic.

Samsung Galaxy | Avtor: Samsung Samsung

Galaxy A53 5G in A33 5G delujeta brezhibno z drugimi napravami ekosistema Galaxy za popolno povezano izkušnjo. Zvokovne možnosti se razširijo s povezovanjem serije Galaxy Buds z vrsto naprav, vključno z Galaxy A53 5G in Galaxy A33 5G. Uporabniki bodo lahko uživali v tehnologiji 360 Audio10, ki je na voljo v Galaxy Buds Pro, kmalu pa bo na voljo tudi v Galaxy Buds2 in Buds Live ter zagotavlja pristen 3D zvok. Ko je čas za produktivnost, lahko s funkcijo Link to Windows povežete novo Galaxy A serijo z računalnikom s sistemom Windows11 in kopirate, lepite, prenašate datoteke ter celo odgovarjate na klice ali sporočila.  

                                                

Razpoložljivost12

Galaxy A53 5G bo v Sloveniji na voljo od 1. aprila, Galaxy A33 5G pa v začetku aprila. Več informacij pa na Samsung Newsroom.

 

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd. 

Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s prodornimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo oblikuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnika, sistemov LSI sistemov in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsung medijsko središče na news.samsung.com.

Specifikacija izdelka | Avtor: Samsung Samsung
Specifikacija izdelka | Avtor: Samsung Samsung

* Specifikacije se lahko razlikujejo glede na trg.

* Vse funkcionalnosti, lastnosti, specifikacije in druge informacije o izdelku, navedene v tem dokumentu, med drugim vključno s prednostmi, zasnovo, cenami, sestavnimi deli, zmogljivostjo, razpoložljivostjo in zmogljivostmi izdelka, se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.


 

1 Ocenjeno glede na profil uporabe povprečnega/tipičnega uporabnika. Neodvisno ocenjeno s strani Strategy Analytics med 2022.01.20-01.31 v Združenem kraljestvu s predizdajo različic SM-A536 in SM-A336 s privzetimi nastavitvami v omrežjih LTE in 5G Sub6 (NI testirano v omrežju 5G mmWave). Dejanski čas delovanja baterije se razlikuje glede na omrežno okolje, uporabljene funkcije in aplikacije, pogostost klicev in sporočil, število polnjenj in številne druge dejavnike.
2 Galaxy A53 5G in Galaxy A33 5G podpirata do štiri generacije nadgradenj uporabniškega vmesnika One UI in operacijskega sistema Android ter do pet let varnostnih posodobitev.
3 Velikost zaslona po diagonali je 16,5 cm (6,5") v polnem pravokotniku in 16,0 cm (6,3") ob upoštevanju zaobljenih vogalov. Dejanska vidna površina je manjša zaradi zaobljenih vogalov in odprtine za kamero.
4 Po diagonali je velikost zaslona 16,25 cm (6,4") v celotnem pravokotniku in 15,75 cm (6,2") ob upoštevanju zaobljenih vogalov. Dejanska vidna površina je manjša zaradi zaobljenih vogalov in izreza za kamero.
5 Stenski polnilnik je naprodaj ločeno; uporabljajte samo polnilnike in kable, ki jih je odobril Samsung. Da bi se izognili poškodbam ali poškodbam naprave, ne uporabljajte nezdružljivih, obrabljenih ali poškodovanih baterij, polnilnikov ali kablov. Podpira do 25W super hitro polnjenje. Če želite več informacij o svoji napravi, obiščite spletno mesto www.samsung.com.
Temelji na preskusnih pogojih za potopitev v do 1 m sladke vode za največ 30 minut. Ni priporočljivo uporabljati na plažah, v bazenih ali v bližini milne vode. Varen le pred nizkim vodnim pritiskom. V stiku z vodo izperite in osušite napravo.
7 Izbrane naprave Galaxy A, ki so bile predstavljene leta 2022, še več pa jih prihaja.
8 Funkcije zasebnega deljenja zahtevajo, da imata pošiljatelj in prejemnik mobilne naprave Galaxy z operacijskim sistemom Android 9 ali novejšim in aplikacijo za zasebno deljenje.
9 Aplikacija Samsung Wallet bo podprta v napravah Galaxy A53 5G in Galaxy A33 5G. Razpoložljivost in časovna razporeditev se lahko razlikujeta glede na trg.
10 Za razpoložljivost 360 Audio je potrebna posodobitev programske opreme prek aplikacije Galaxy Wearable od 30. marca 2022 dalje.

11 Uporabniki morajo svojo napravo Samsung Galaxy povezati z računalnikom z operacijskim sistemom Windows prek aplikacije "Link to Windows" v telefonu in aplikacije Vaš telefon v računalniku ter slediti navodilom za nastavitev, vključno s prijavo v isti Microsoftov račun. Aplikacija Link to Windows je vnaprej naložena v izbrane naprave Samsung Galaxy. Računalnik (aplikacija Vaš telefon) zahteva operacijski sistem Windows 10 ali novejši. Aplikacija Vaš telefon zahteva, da je naprava Samsung Galaxy vklopljena in povezana z istim omrežjem Wi-Fi kot računalnik. Nekatere mobilne aplikacije lahko omejijo deljenje vsebine na drugih zaslonih ali za interakcijo z njimi zahtevajo zaslon na dotik. Nekatere aplikacije na zaslonu telefona lahko zahtevajo naročnino, dejanski uporabniški vmesnik pa je lahko drugačen.
12 Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na trg.