Uporabno
101 ogledov

Gaming prenosniki

Otrok, računalnik, digitalni boni Profimedia
Gaming prenosniki se razlikujejo od prenosnikov za vsakodnevno in službeno uporabo.

Prenosniki za igranje iger imajo določene specifikacije, po katerih se razlikujejo od prenosnih računalnikov za vsakodnevno in poslovno uporabo. Na primer, imeti morajo zmogljiv procesor in grafično kartico, da bodo kos zahtevam igranja. Običajno imajo gaming prenosniki zaslon z višjo ločljivostjo in imajo lahko celo posebne funkcije, kot je osvetljena tipkovnica. Nekateri igralci imajo raje prenosnike z veliko RAM-a, tako da lahko poganjajo več programov hkrati brez kakršnega koli zamika (lag).

Pri izbiri igralnega prenosnika je pomembno, da razmislite, katere igre želite igrati. Nekatere igre so bolj zahtevne od drugih, zato se morate prepričati, da jih vaš prenosnik zmore. Pomislite tudi na to, kako pomembna je za vas prenosljivost. Najboljši gaming prenosniki so lahko precej veliki in težki, zato, če morate svojega pogosto vzeti s seboj na pot, poskrbite, da ne bo preveč okoren.

Enaa.com | Avtor: Enaa Enaa

Tukaj je nekaj najboljših linij igralnih prenosnikov na trgu:

Prenosni računalniki Dell Alienware so znani po vrhunskih specifikacijah in edinstvenem dizajnu. So ena izmed dražjih možnosti, vendar ponujajo veliko moči za igralce, ki jo potrebujejo. Alienware je odlična blagovna znamka z visokokakovostno strojno in programsko opremo, ki vam bo omogočila nemoteno izkušnjo ne glede na to, katero igro igrate. Če iščete vrhunski igralni prenosnik, ki bo zdržal leta, je Alienware prenosnik vreden naložbe, če si ga lahko privoščite.

Prenosniki Asus ROG so prav tako odlični za igranje iger. Ponavadi so cenovno ugodnejši od prenosnikov Alienware, hkrati pa nudijo dobro zmogljivost. Imajo osvetljeno tipkovnico, ki vam lahko pomagaja pri igranju v slabih svetlobnih pogojih. Prenosniki Asus ROG so tudi zelo prilagodljivi. Izberete lahko specifikacije, ki so prave za vas, poleg tega pa lahko izbirate med različnimi oblikami. To olajša iskanje popolnega prenosnika za vaše potrebe.

Linija Lenovo Legion je še ena odlična izbira za igričarje. Njihovi prenosniki ponujajo dobro zmogljivost po razumni ceni in imajo na izbiro široko paleto modelov. So eni najboljših igralnih prenosnikov srednjega cenovnega razreda, ki so trenutno na voljo. Lenovo Legion 7i velja za najboljši gaming prenosnik iz serije Lenovo Legion. Ponuja odlične specifikacije, osupljiv zaslon in vrhunski dizajn za konkurenčno ceno.

Poleg specifikacij prenosnika je za odlično gaming izkušnjo ključna grafična kartica. Grafične kartice so pomembne za igralne prenosne računalnike, ker skrbijo za sliko. Mnogi igralci iger menijo, da so kartice Nvidia GeForce najboljša možnost in na izbiro je veliko različnih modelov, tako za igričarje z omejenim proračunom kot za zahtevnejše igre. Obstajajo tudi vrhunske kartice, kot je RTX 2070, ki ponujajo neverjetno zmogljivost.

Pri izbiri grafične kartice je pomembno upoštevati, kako zmogljiv je vaš gaming prenosnik in koliko denarja ste pripravljeni odšteti zanjo. Nočete kupiti kartice, ki je prezmogljiva za vaš računalnik, ker ne boste mogli izkoristiti vsega njenega potenciala. Pomembno je tudi razmisliti o svojih igralnih navadah. Če igrate samo priložnostne igre, ne potrebujete tako močne grafike kot nekdo, ki vsakodnevno igra zahtevnejše igre. 

Grafične kartice AMD Radeon RX so še ena dobra možnost za gaming prenosnike. Ponujajo dobro zmogljivost po razumni ceni in imajo široko paleto modelov, med katerimi lahko izbirate. Nekatere njihove kartice so zelo zmogljive, primerne tudi za najzahtevnejše igre. Če iščete dobro grafično kartico za razumno ceno, so kartice Radeon odlična možnost. Ne glede na to, katero kartico izberete, se prepričajte, da je združljiva z vašim prenosnikom.

Enaa.com | Avtor: Enaa Enaa

Ko govorimo o gaming prenosnikih, se ustavimo še pri periferiji.Obstaja nekaj dodatkov, ki vam bodo pri gamingu v pomoč. Eden je igralna miška. Dobra igralna miška ima visok DPI (pike na palec), kar pomeni, da bo lahko natančneje sledila gibanju. To vam lahko pomaga izboljšati natančnost v igrah.

Drug pomemben dodatek je dobra igralna tipkovnica, za katero je pri najboljših serijah gaming prenosnikov že poskrbljeno. Igralne tipkovnice imajo običajno osvetljene tipke, kar vam lahko pomaga, da jih bolje vidite v temi. Pogosto so opremljene tudi z makri, ki vam omogočajo izvajanje več ukazov z enim pritiskom na tipko. To lahko pospeši vaše igranje in izboljša učinkovitost. 

Nekateri gamerji na svoj prenosnik radi priključijo dodaten, večji monitor. Dober igralni monitor ima visoko stopnjo osveževanja, kar pomeni, da lahko prikaže več slik na sekundo. To vam lahko pomaga zmanjšati zameglitev gibanja in poskrbi, da bodo vaše igre videti bolj gladke. Prav tako je pomembno, da dobite monitor z nizkim odzivnim časom, kar bo pomagalo zmanjšati zamik. 

Ne glede na to, kakšne igre želite igrati, obstaja prenosnik, ki vam bo nudil odlično gaming izkušnjo. Le poskrbite, da si boste pred nakupom dobro ogledali ponudbo in primerjali modele ter specifikacije, da boste dobili najboljši gaming prenosnik za svoje potrebe.