Uporabno
4952 ogledov

Glavni razlog sta bili hčerkici

Holistični center Karnion
1/6
Holistični center Karnion
Uspešna slovenska oblikovalka Maja Štamol Droljc se je pred kratkim vrnila s potovanja po Gvineji Bissau, kjer je z družino obiskala biološko družino svojih posvojenih hčerk Žani in Dilsi. Na potovanju je lahko tudi že preizkusila svoje znanje portugalščine, ki ga je pridobila na jezikovnem treningu v Holističnem centru Karnion.

"Sama sem še iz generacije, ko se v šoli učenje tujega jezika ni zdelo pomembno, zdajšnje generacije pa s tujim jezikom živijo, vsaj z angleškim. Prepričana sem, da ti znanje tujega jezika daje nešteto možnosti in odpira številne poti," pravi uspešna slovenska oblikovalka Maja Štamol Droljc, ki se je letos tudi sama odločila za jezikovni trening. "Dejstvo, da sta hčerki rojeni v Gvineji Bissau (op. ur.: država na skrajnem zahodu afriškega kontinenta), imata tam svojo biološko družino, s katero smo v stikih, je bil glavni razlog za učenje portugalskega jezika."

Holistični center Karnion | Avtor: Holistični center Karnion Holistični center Karnion
Prva je v svet Štamol Droljčeve leta 2010 prikorakala mala Žani, nekaj let kasneje ji je sledila še Dilsi, ki je bila takrat stara malo več kot dve leti. Obe punčki sta Štamol Droljčeva in njen mož Stane posvojila iz Gvineje Bissau. In čeprav so mnogi zmigovali z glavo ko jim je Štamol Droljčeva povedala, da želi z biološkima družinama punčk ohraniti stike, je to storila. Pred kratkim pa stopila še korak dlje in s hčerkama in možem obiskala "svojo" družino v Gvineji Bissau.

"Od dne, ko smo Gvinejo Bissau zapustili s prvo hčerko, smo vedeli, da se bomo tja vračali. Tam so njihove korenine, ki jih ne moremo, niti ne želimo pozabiti. Na stenah našega doma so fotografije afriške družine in naše, dnevno se spomnimo na njih. Način komunikacije je spontan, odkrit in verjetno je tudi to razlog, da sta prvo srečanje z biološkima mamicama preživeli tako, kot smo si lahko le želeli," navdušeno razlaga Štamol Droljčeva. V prihodnosti je načrtovano še več potovanj v rodno deželo Žani in Dilsi, družina pa želi tudi iz daljave pomagati biološkima družinama punčk: "Zdaj smo in bomo še potovali skupaj, hkrati tudi po svojih zmožnostih pomagava družinama, kasneje bosta to poslanstvo prevzeli hčerki."

Holistični center Karnion | Avtor: Holistični center Karnion Holistični center Karnion

Najbolj učinkovita pot do usvajanja novega jezika

V namen, da bi se punčki lažje sporazumevali s svojima biološkima družinama, so se pred potovanjem naučili osnov portugalščine v Holističnem centru Karnion. "Tečaj smo obiskovale punce iz naše družine, mož je naravni talent za jezike in se sporazumeva povsod. Žani in Dilsi sta uživali in bi še kar nadaljevali," pravi Štamol Droljčeva.

Holistični center Karnion | Avtor: Holistični center Karnion Holistični center Karnion
Za metodo superlearning Karnion® so se odločili, ker se jim to zdi najbolj učinkovita pot usvajanja novega jezika v kratkem času. Osnov sta se predvsem Žani in Dilsi naučili zelo hitro. "Otrokom gre zagotovo hitreje, oni dve sta več delali na pomnjenju, jaz sem si več zapisovala. Jezik mi je postal bližji," pravi Štamol Droljčeva, ki je nad metodo navdušena.

 

Kaj je metoda superlearning Karnion®?

Metoda superlearning Holističnega centra Karnion omogoča, da se posameznik v 40 urah učenja nauči toliko, kot bi se po konvencionalni metodi v enem letu. Program je individualno prilagojen potrebam in željam posameznikov in bo splošni spomin izboljšal za najmanj 20 odstotkov. S preverjeno kombinacijo prvin pedagogike oz. andragogike in medicine bodo posamezniki v 40 urah osvojili okrog 1.000 novih besed in se med pogovorom s profesorjem te besede tudi naučili uporabljati.

Holistični center Karnion | Avtor: Holistični center Karnion Holistični center Karnion

Z metodo superlearning Karnion® pa ne boste le usvojili nov jezik, ampak tudi uspešno izboljšali svoje spominske kapacitete ter zmanjšali stresne hormone v organizmu za kar 70 odstotkov. Rumena svetloba v možganskem spodbujevalniku, ki ga posamezniki spoznajo v teku treninga tujega jezika, namreč spodbuja, da se iz organizma izloči stresni hormon. Dodatno fiziološko podporo pa organizmu med učenjem dajeta bio-resonančna blazina ter kisikova kura po dr. Ardenu iz Nemčije. Vzemite si čas in vložite v svoje znanje IN zdravje.