Uporabno
2078 ogledov

Gostinski pomivalni stroj, ki je spremenil slovensko gostinstvo

Winterhalter Slovenija Winterhalter Slovenija

Zgodovina pomivalnih strojev

Prvi pomivalni stroj je leta 1850 ustvaril Američan Joel Houghton. To je bilo leseno orodje, ki je na posodo pršilo vodo, vendar je bilo počasno in neučinkovito.

Prvi funkcionalni in praktični pomivalni stroj je izumila Josephine Cochrane, rojena v družini bogatih inženirjev. Leta 1886 je oblikovala napravo, ki je težavo rešila in na svetovni razstavi leta 1893 v Chicagu osvojila najvišjo nagrado za nov izum. Kmalu so pomivalne stroje začele odkupovati restavracije in hoteli. Josephine Cochrane je nato ustanovila podjetje Garis-Cochrane Manufacturing, ki je sčasoma postalo KitchenAid in kasneje Whirlpool.

Velike zahteve v gostinstvu po učinkovitem pomivanju

Pomivalni stroji so se torej najprej uveljavili v hotelih in restavracijah, kjer je bila velika potreba po hitrem pomivanju velikih količin posode. Šele kasneje so jih začeli uporabljati v gospodinjstvih. Danes poznamo različne tipe pomivalnih strojev - od vgradnih, prostostoječih do podpultnih in namiznih pomivalnih strojev različnih dimenzij (vse od 40-90 cm v višino, širino in globino.

Pomivalni stroji Winterhalter - evropski sinonim kvalitetnega pomivanja

profesionalni gostinski pomivalni stroj winterhalter | Avtor: Profesionalni gostinski pomivalni stroj Winterhalter Profesionalni gostinski pomivalni stroj Winterhalter

Winterhalter je inovativno družinsko podjetje s sedežem v Meckenbeuernu (Nemčija), ki sledi trendom in potrebam na trgu ter razvija rešitve za profesionalno pomivanje. Karl Winterhalter – ustanovitelj podjetja je leta 1947 na domu sestavljal gospodinjske pripomočke iz vojnih ostankov. S svojo mobilno pečico za gospodinjstvo "Backhexe" je dosegel svoj prvi prodajni hit, nato pa zastavil smernice za mednarodno podjetje Winterhalter s svojim prvim pomivalnim strojem GS 60 leta 1957. Istega leta je podjetje Winterhalter v Sloveniji uspelo podpisati pogodbo o proizvodni kooperaciji s podjetjem Kovinastroj in tako pričelo svojo pot tudi pri nas.

V Winterhalterju trenutno načrtujejo tehnologije pomivanja za digitalno prihodnost. Njihova prednost so prizadevni zaposleni in mreža kompetentnih partnerjev. Proizvodnja gostinskih pomivalnih strojev poteka v Nemčiji in Švici, za azijski trg pa na Tajskem. Po vsem svetu imajo več kot 40 podružnic in zaposlujejo preko 2000 ljudi. 

Podjetje Winterhalter zagovarja in nudi:

·        kakovost in zanesljivost gostinskih pomivalnih strojev,

·        celostne rešitve po meri za gostinska podjetja,

·        stalno usmerjenost k strankam,

·        inovativnost v razvoju pomivalne tehnike,

·        skrb za okolje in trajnostni razvoj.

Na voljo po vsej Sloveniji in po ugodnih cenah

Gostinske pomivalne stroje podjetja Winterhalter lahko kupite na več lokacijah po Sloveniji in Evropi. Podjetje vam omogoča tudi ugoden najem strojev in s tem možnost kvalitetnega pomivanja tudi v novo ustanovljenih podjetjih. Winterhalter namreč ponuja alternativne plačilne modele: dolgoročni najem z odkupom, plačilo na obroke in "pay per wash" možnost plačila, ki omogoča, da gostinci plačajo samo toliko kolikor pomijejo, kar je odlična rešitev za vse sezonske gostinske obrate. Ponujajo tudi možnost financiranja v obliki kredita.

Problematika iskanja pomivalnega stroja na spletu

Gostinske pomivalne stroje je potrebno kupiti v trgovinah z gostinsko opremo. Veliko ljudi namreč išče gostinski pomivalni stroj v spletnih in fizičnih trgovinah, kot so Mimovrste, Merkur, Obi, Bauhaus, Big Bang, Mercator itd. V teh trgovinah je sicer ponudba pomivalnih strojev precejšnja (Beko, Bosch, Gorenje, Candy, AEG, Whirpool itd.), vendar ti pomivalni stroji niso primerni za gostinstvo. 

Iskanje pomivalnega stroja na Bolhi vas lahko pusti na cedilu. Ko kupujete na Bolhi, vam lahko prodajalec zamolči dejansko stanje pomivalnega stroja. Namesto da kupite rabljenega, poiščite znižani model ali počakajte na kakšne akcijske cene. Gostinska oprema mora namreč biti zanesljiva.

Rabljeni pomivalni stroj ni zmeraj boljša začetna investicija

Starejši oz. rabljeni stroji so nekoliko manj zanesljivi. Manjša popravila so morda sprejemljiva, večja pa se pogosto preprosto ne splačajo, saj nikoli ne morete biti prepričani, da bo stroj tudi po popravilu deloval kot nov. Če uporabljate zelo stare stroje, boste morda ugotovili, da deli niso več na voljo ali pa so predragi. Pričakovana življenjska doba profesionalne gostinske opreme je dolga, kar lahko pomeni, da vaš izdelek ni več v proizvodnji. Najboljša izbira je nakup pomivalnega stroja, katere proizvajalec rezervnih delov še vedno izdeluje.

Servis pomivalnih strojev ohranja slovensko gostinstvo v pogonu

Gostinski pomivalni stroji lahko predstavljajo veliko investicijo, deli in popravila pa tudi niso poceni. Z rednimi servisi zmanjšate nevarnost okvar vašega gostinskega pomivalnega stroja. Tako pomivalni stroji delujejo brezhibno. Za redno vzdrževan profesionalni gostinski pomivalni stroj Winterhalter to ni problem. Poleg rednih servisov vam v podjetju Winterhalter ponujajo nadomestne dele in so vam na voljo za pomoč 24 ur na dan.

Prihodnost gostinskih pomivalnih strojev

Ko napredujemo v digitalno dobo, možnosti interaktivne tehnologije ponujajo nove načine učinkovite rabe vode, čistil, energije itd. Podjetje Winterhalter je inovativno podjetje, ki razvija visoko učinkovite gostinske pomivalne stroje s pogledom v digitalno prihodnost. Tudi pri drugih ponudnikih, kot so Meiko, Miele, Electrolux, Dihr, Smeg, Age itd. se tega zavedajo. Gostinski pomivalni stroji so tehnološko pri večini znamk že zelo izpopolnjeni. Pri izbiri novega stroja primerjajte obratovalne stroške. Prihranek energije, virov in časa lahko upraviči začetne stroške. Seveda je to predvsem odvisno od modela pomivalnega stroja. Inovativnost na vseh področjih razvoja pa bo tista, ki bo posamezno blagovno znamko potisnila naprej.

Če pa se boste tudi vi kdaj  znašli med kupi umazane  posode lahko zmeraj kontaktirate Winterhalter v Sloveniji na telefonski številki 01 7863 445 ali na email naslovu informacije@winterhalter.si.