Uporabno
47 ogledov

Grafično oblikovanje: kako vpliva na uspešnost podjetja?

Omisli.si Omisli.si
Kaj vam najprej pride na misel, ko nekdo omeni grafično oblikovanje? Jumbo plakati, letaki in oglasi v revijah? Imate prav ... Vendar ste slišali že za spletno oblikovanje oziroma kot pogosto zasledimo v angleščini web design? Med to spadata recimo oblikovanje spletnih strani in izdelava logotipa, na katera se bomo v tem članku osredotočili. Poleg tega, bomo omenili tudi oblikovanje vizitk in zakaj je to pomembno.

Če ste že začeli s procesom grafičnega oblikovanja in iščete le še zanesljivega grafičnega oblikovalca, ga najdete na Omisli.si.

Izdelava logotipa

Pravzaprav gre za obraz podjetja, saj je logotip edinstven in drugačen od ostalih. Ljudje si bodo po tem zapomnili vaše podjetje. Ko nastopi čas za oblikovanje logotipa, ne bodite površni. Najbolje je, če logotip predstavlja dejavnost s katero se ukvarjate, hkrati pa je sestavljen iz takih barv, da ne glede na to na katero barvno podlago ga date, je viden. Lahko pa ga imate shranjenega v več barvnih različicah. Pri vsem tem, vam lahko pomaga grafični oblikovalec.

Okvirna cena izdelave je od 100 EUR do 190 EUR.

Na kaj moramo biti pozorni pri izdelavi logotipa?

  1. Kot smo že omenili, je najpomembnejša edinstvenost.
  2. Naj sporoča s katero dejavnostjo oziroma storitvijo se ukvarjate (lahko s fotografijo ali besedami).
  3. Če je to le možno, ga nikoli ne spreminjajte, saj s tem zbegate stranke.
  4. Logotip naj bo čim bolj enostaven, ker si ga tako stranke najbolje zapomnijo.
  5. Preden se lotite izdelave razmislite ali bo izbran logotip izgledal dobro na vseh površinah oziroma materialih.
  6. Barvno naj se ujema z namenom (če imate otroško trgovino, je lahko bolj pisan in igriv, v primeru, da ste lastnik banke ali se ukvarjate s podjetništvom, bo preprost in eleganten dizajn bolj primeren).
  7. Pripravite več različic logotipa - različnih barv, velikosti ter oblik.

Naredite, kot zmorete, a vedno imejte v mislih kakovost pred ceno.

Omisli.si | Avtor: Omisli.si Omisli.si

Oblikovanje spletnih strani

Pri oblikovanju spletne strani bodite pozorni, da bo dobrega izgleda, predvsem pa praktična za uporabo. Grafični oblikovalec naj vam pomaga ustvariti tak izgled, da ko potencialna stranka prvič odpre vašo spletno stran, hitro najde ključne informacije. Se pravi...naj bo jasno vidno kje so kontaktni podatki, katere storitve ali izdelke nudite in fotografije preteklih projektov oziroma aktualnih izdelkov. Na koncu seveda ne pozabite na optimizacijo (SEO) vaše spletne strani. Bolje kot bo optimizirana, višje bo rangirala v iskalniku in posledično bo večje število ljudi kliknilo na vašo spletno stran.

Povprečna cena oblikovanja spletnih strani je od 250 EUR do 500 EUR. Design strani si lahko že vnaprej zamislite, lahko pa vam ga pripravi izbran grafični oblikovalec. Vendar v tem primeru, bo cena višja.

Nekaj idej za oblikovanje spletne strani

  1. Minimalizem – ustvarja preglednost in eleganco.
  2. Profesionalne in kvalitetne fotografije.
  3. Pomembne informacije ali razne kategorije lahko označite s krepko oziroma poudarjeno pisavo.
  4. Izvirne ilustracije – ustvarjajo igrivost.
  5. Animacije – ustvarjajo dinamičnost in zadržijo pozornost uporabnika.
  6. Videoposnetki – vplivajo na čustva strank, hkrati pa so priročni za vse, ki niso tako naklonjeni branju.
  7. Prilagojenost spletne strani za manjše ekrane - pri tem mislimo predvsem na telefone, ki so dandanes ves čas v uporabi.
  8. Drzne barve – vzbudijo pozornost in zanimanje.

Grafično oblikovanje spletnih strani oziroma web design zahteva premišljenost, natančnost in iznajdljivost.

Omisli.si | Avtor: Omisli.si Omisli.si
Grafično oblikovanje spletnih strani.

Oblikovanje vizitk

Kako izdelati vizitko, ki je potencialna stranka ne bo ob prvi priložnosti vrgla v smetnjak? Dandanes, ko na vsakem koraku dobimo v roke letak, je to že pravi izziv. Vendar ni nemogoče!

Mogoče sedaj razmišljate čemu vizitke, če imate spletno stran, kjer stranka lahko najde vse vaše podatke, hkrati pa je poslovanje vedno bolj digitalno? Ker so vizitke odličen način za hitro izročitev vseh pomembnih podatkov med srečanjem, poleg tega pa so vedno pri roki. Ko se nam mudi in hitro potrebujemo kontakt, je bolj priročno pogledati v denarnico na vizitko, kot brskati po spletu. Poleg tega je vedno na voljo, ne glede na signal in internetno povezavo. Predvsem pomembno pa je to, da je veliko bolj osebna, kot zaslon telefona.

Nasveti za ustvarjanje in uporabo vizitk

  1. Naj bo takšne velikosti, da jo je mogoče shraniti v vsako denarnico.
  2. Vizitka naj bo dobro načrtovana. Podatki na njej naj ne bodo preveč natrpani. Izgledati mora pregledno in vsebovati nekaj praznega prostora.
  3. Nestandardna oblika vizitke bo pritegnila več pozornosti.
  4. Pri izdelavi uporabite take barve, ki se ujemajo z logotipom vašega podjetja.
  5. Bodite izvirni pri izbiri materiala vizitke in reliefov na njej.
  6. Ne delite jih vse povprek, temveč jo izročite tisti osebi, s katero ste bili v kontaktu oziroma ste vzpostavili osebni stik.
  7. Vedno jih imejte pri sebi – tudi na počitnicah. Nikoli ne veste, kdaj boste srečali potencialno stranko ali poslovnega partnerja.
  8. Ko nekomu izročite vizitko, tudi vi izrazite zanimanje za njegovo vizitko oziroma kontakt.

Povprečna cena za izdelavo in grafično oblikovanje vizitk je od 8 EUR do 13 EUR na 100 komadov.

Ne oklevajte, vizitke odražajo profesionalnost podjetja.

Omisli.si | Avtor: Omisli.si Omisli.si
Izročilo vizitke potencialni stranki ali poslovnemu partnerju.

Vse zgoraj opisane informacije, bodo zagotovo pozitivno vplivale na uspešnost vašega podjetja. Da bo ta čim večja, naj vam pri oblikovanju pomaga grafični oblikovalec. Vse preverjene slovenske grafične oblikovalce najdete na tej povezavi.