Uporabno
1717 ogledov

Hektičen mesec vlogmasa Kaye Solo in prenosnika Huawei Matebook 14s

Huawei Kaya Solo Huawei
Simpatična Kaya Solo, ki jo večina pozna prek njenega YT kanala, se je spoprijateljila s novim prenosnikom Huawei Matebook 14s in nam razkrila, kako se pametne naprave prepletajo skozi njen vsakdan, in kako si enkrat tedensko namenoma vzame čas brez zaslonov, ko se sprosti z vožnjo, pisanjem ali ustvarjanjem – najraje ob klasični glasbi.

Huawei Kaya Solo | Avtor: Huawei Huawei

Popelji nas prosim skozi povprečen dan Kaye Solo.

Moj dan se začne dokaj pozno, okoli 9:00, ko si za prijetno prebujanje ogledam vsaj eno epizodo serije How I met your mother. Kmalu za tem se spravim do svojega računalnika, kjer preverim maile, splaniram Instagram objave in začnem s svojim ustvarjalnim dnem. Trenutno v času vlogmasa vse to tudi posnamem. Naročim kosilo, ga ob gledanju serije pojem, nato pa urejam videe in ostale vsebine, ki čakajo na objavo. Ker sem strastna gamerka, si zvečer nujno vzamem nekaj časa še za igranje video iger, preden se v postelji sprostim s knjigo in precej pozno zaspim.

Kje najraje delaš? Si veliko v improviziranih pisarnah, ti delo bolje gre iz tople postelje?

Nisem pristaš dela iz postelje, ker potem raje gledam Youtube videe, namesto da dejansko delam. Imam svojo “pisarno” v mojem majhnem stanovanju, kjer imam na laptop priklopljen še dodatni monitor, ki mi pomaga pri urejanju videev, zato vedno delam na istem mestu.

Včasih se zgodi, da obiščem starše v Velenju in posledično delam iz svoje otroške sobe in takrat sem res hvaležna, da imam lahko s sabo laptop.

Huawei Kaya Solo | Avtor: Huawei Huawei

Kaj je pri delu na terenu zate najpomembneje, da delo teče tako kot mora, in kaj je največkrat težava?

Najpomembnejši mi je dober ekosistem, v katerega so povezani moj laptop, telefon, ura in slušalke. Tako kot na primer vse moje Huawei napravice, od novega laptopa MateBook 14s do telefona Huawei nova 9 in ure Watch GT 3. Vse dela v popolni harmoniji. Po izobrazbi sem sicer računalniški tehnik, a nimam preveč potrpljenja in mi je res najpomembneje samo to, da vse enostavno deluje.

Kaj je tisto, kar iščeš pri laptopu oz. s čim te v trenutku osvoji?

Da je zmogljiv in zanesljiv. Dam sicer veliko na dizajn, pomemben mi je videz naprave, a veliko bolj pomembno mi je, da se lahko nanj zanesem, sploh v teh norih dneh vlogmasa, ko nisem več prepričana, kdo se bo prekuril prej – jaz ali računalnik.

Huawei Kaya Solo | Avtor: Huawei Huawei
Pa saj veš – lep videz ali vsebina? Ali je tu treba sklepati kompromis, ali je danes že mogoče zadostiti obema zahtevama?

Dandanes ni več treba sklepati kompromisov pri videzu računalnika, je pa seveda odvisno, kaj je za nekoga estetsko. Nekomu so všeč robustni gamerski laptopi, meni pa je všeč preprost minimalizem. V notranjosti pa sta dandanes lahko oba enako zmogljiva. Lep primer tega je novi Huawei MateBook 14s.

Imaš kdaj tudi dneve, ko vzameš dopust od vse tehnologije in kam pobegneš? Imaš kakšen hobi, kjer lahko vse pametne naprave pozabiš doma in v celoti odklopiš?

Ker sem v mesecu, kjer objavljam vsak dan, si ne morem vzeti dneva popolnoma brez tehnologije, zato se zvečer vedno vsaj za kakšno uro pred spanjem odklopim in berem, pišem ali ustvarjam. Med letom je seveda drugače – vsaj 1 dan v tednu je tehnologija na pavzi. Kar je sicer težko, ker pogrešam video igre, a je vseeno pomembno, da še kdaj zadiham sveži zrak. Ne hodim sicer veliko v naravo, se pa grem kdaj pa kdaj vozit - takrat pa 100% ne morem imeti tehnologije v rokah.

Kaya svoje vsebine ustvarja s pomočjo prenosnika Huawei MateBook 14s, ki ji odlično služi tudi pri njenih drugih hobijih, gledanju filmov in serij ter igranju iger. Prenosnik se namreč lahko pohvali z zaslonom z ločljivostjo 2,5K, ki ga odlikuje 90 Hz osveževanje slike, odlično baterijo za dolge poti, kar štirimi zvočniki, zmogljivim procesorjem Core i5, 16 GB delovnega pomnilnika in 512 GB prostora na pogonu SSD. Vse to priča o njegovi vsesplošni zmogljivosti in vsestranskosti, zaradi česar je vsak vsaki nalogi, ki mu jo zadate. Odlično pa se povezuje tudi z velikim ukrivljenim monitorjem Huawei MateView GT, prek standarda Huawei Share pa tudi s telefonom Huawei nova 9.