Uporabno
2062 ogledov

Huawei je pripravljen za novo serijo pametnih telefonov

Huawei Huawei
Ko je globalni tehnološki velikan Huawei pred skoraj dvema letoma napovedal razširitev mobilnega ekosistema in predstavil mobilne storitve HMS, je postalo jasno, kakšno vlogo bo pri tem imela osrednja trgovina z aplikacijami AppGallery. Tudi na najnovejši seriji pametnih telefonov nova. Toda rast števila uporabnikov, ponudnikov vsebin in števila objavljenih aplikacij, je presenetila vse.

Kot pomemben del mobilnih storitev HMS, je trgovina AppGallery priznana za vodilno na globalnih trgih in to kljub poznemu vstopu na področje, kjer sta do tedaj prevladovala Google in Apple. S tem ko je v relativno kratkem času dosegla občudovanja vredno ponudbo in izbor aplikacij ter vsebin, je osvojila uporabnike pametnih telefonov Huawei po Evropi in širše. V samo dvajsetih mesecih je namreč število aplikacij, prilagojenih delovanju v okolju storitev HMS, naraslo na 141 tisoč.

Trgovina AppGallery je na voljo v več kot 170 državah in je zabeležila visoko rast uporabnikov tudi v Evropi. Zasluge gredo naložbam, ki jih je Huawei namenil promociji, podpori, obogatitvi mobilnega ekosistema in v sodelovanju z razvijalci spodbudi inovacij ter zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje.

Ustrezno dobro praksi je trgovina AppGallery na voljo tudi na najnovejših pametnih telefonih Huawei nova 9 in nova 8i. Oba sta na slovenskem trgu že na voljo v redni prodaji. Oba imata že prednastavljene popularne svetovne aplikacije, druge pa so na voljo v trgovini AppGallery in preko Petal iskalnika.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Podpora za razvijalce

Podjetje Huawei je razširilo ekipo inženirjev v raziskavah in razvoj na 8000 članov, od tega jih je 600 v oddelku tehnične pomoči, kar je vplivalo na nemoten proces vključevanja novih aplikacij v trgovino AppGallery. Poleg tega, da je njegov ekosistem odprt, Huawei nenehno posodablja komplete za razvijalce, ki jim omogočajo optimizacijo njihovih aplikacij. Zavedajo se namreč, da so ravno ti življenjska sila mobilnega ekosistema, zato skrbno negujejo sodelovanje z njimi. Rezultat česar je vse več vodilnih svetovnih razvijalcev, ki so se odločili priključiti hitro rastoči skupnosti.  

Sočasno z rastjo števila aplikacij v trgovini AppGallery, raste tudi skupnost uporabnikov. Ponudniki aplikacij imajo posledično dostop do na milijone potencialnih uporabnikov, ki so jim včasih težje predstavili svoje delo. Tudi zato se je število registriranih razvijalcev povečalo na 4,5 milijona, od tega 300 tisoč zunaj kitajskega trga. Z večanjem števila razvijalcev se povečuje število aplikacij integriranih v mobilne storitve HMS.

Tako so na voljo priljubljene aplikacije družbenih omrežij Facebook, Instagram in TikTok ali pa v Sloveniji priljubljene in pogosto uporabljene aplikacije Petrol na poti, Urbana in AMZS ter zVEM. Huawei namenja veliko pozornost lokalnim aplikacijam in se povezuje z lokalnimi ponudniki, zato uporabnike mobilnih telefonov Huawei čaka v trgovini AppGallery tudi pisana ponudba spletnih časnikov, kot je Siol.net, Slovenske novice, Delo, Dnevnik.si in drugi.

Kot mnogi vedo številne aplikacije porabijo veliko baterije. Zato Huawei odgovarja tudi na to vprašanje z novim telefonom Huawei nova 9, ki se v celoti napolni v pičlih 38 minutah. Danes je pomembno, da je telefon hitro napolnjen in da baterija zdrži še tako zahtevno delo z aplikacijami. Huawei nova 9 se ponaša z baterijo s kapaciteto 4300 mAh s tremi elektrodami, ki zagotavlja celodnevno podporo. Poleg tega omogoča hitro polnjenje z močjo 66 W HUAWEI SuperCharge. Dovolj je že 15 minut, da raven napolnjenosti doseže 53 odstotkov, kar je več kot dovolj, da uživate v svetu aplikacij kar nekaj časa.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Razvoj aplikacij in uporabniška izkušnja

Mobilne igre niso edina kategorija v trgovini AppGallery odgovorna za njen uspeh. Enako hitro se število novih aplikacij veča še v ostalih sedemnajstih kategorijah, saj uspehe dosegajo aplikacije s področij glasbe, zabave, življenjskega sloga, navigacije, mobilnega plačevanja in še mnogih drugih. V zadnjem letu so se Huaweievemu mobilnemu ekosistemu pridružili pomembni novi ponudniki, kot so Bolt, Moovit, Viber, Booking.com in Tidal. Huawei je zadnje leto pomagal pri prodoru na svoj domači trg nekaj tisočem razvijalcev. Dober primer je aplikacija PicsArt, ki je od takrat dosegla več kot 300 milijonov prenosov. Primer uspeh sta še aplikaciji FaceTune 2 in Mondly z 2,2 milijona oziroma 350 tisoči prenosov.

Da bi imela vsaka igra in aplikacija ter vsak razvijalec enake možnosti uspeha, Huawei nudi orodja za učenje in okvirje za nemoteno poslovanje. Poleg proaktivnih dejavnosti za partnerje oblikuje natečaje, pobude za potrošnike, nudi skupno trženje in promocije ter organizira raznolike dejavnosti. Vse s ciljem povečati udeležbo uporabnikov in zagotoviti razvijalcem strmo poslovno krivuljo.

Za pozitvno uporabniško izkušnjo z aplikacijami pa ne skrbijo samo razvijalci aplikacij, ampak tudi Huawei sam, ki svojimi pametnimi telefoni omogoča enkratno vizualno izkušnjo, še posebej pri aplikacijah, ki gradijo na sliki, kot so igrice in video posnetki. Najnovejši telefon Huawei nova 9 ima 16,68-centimetrski (6,57-palčni) zaslon in je sposoben prikazati 1,07 milijarde barv s 120-herčnim osveževanjem, 300-herčnim vzorčenjem plasti občutljive na dotik in barvnim obsegom P3, ki ustvari gladke in poglobljene slike polne podrobnosti. Zahvaljujoč procesorju Snapdragon 778G 4G, pametni telefon Huawei nova 9 prinaša hitro, nemoteno, zmogljivo delovanje in odlično uporabniško izkušnjo pri vsakodnevnih opravilih in zabavi. Delovanje dopolnjujeta napredna rešitev hlajenja in umetna inteligenca.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Vlaganja v sistem

Kmalu namerava Huawei predstaviti novo različico jedra mobilnih storitev – HMS Core 6.0, ki bo dostop do inovacij s področja vsebin, grafike in telekomunikacij dvignila na novo raven. Razvijalcem bo namreč omogočen razvoj aplikacij, ki se bodo sočasno izvajale na telefonih, tabličnih računalnikih, pametnih zaslonih ali nosljivih napravah.

Huaweiev mobilni ekosistem in njegova izredno hitra rast ne pričata le o visoki kakovosti odprte programske in strojne opreme, temveč tudi o sposobnosti trgovine AppGallery, predanosti tisoče strokovnjakov in odločnosti podjetja slediti strategiji zagotavljanj najboljše možne izkušnje uporabe.

Uporabniška izkušnja je v jedru Huaweievega delovanja, zato redno vlaga v projekte aplikacij in uporabnikom omogoča prijetno in enostavno izkušnjo s pametnimi napravami. V svojem slogu tako tudi v najnovejši seriji pametnih telefonov nova ponuja umetno inteligenco, ki skrbi za hitro odzivnost in udobje pri uporabi ter omogoča enkratne fotografske stvaritve. Za še boljšo uporabniško izkušnjo pa poskrbi trgovina AppGallery, ki v vaše življenje prinese popularne svetovne in lokalne slovenske aplikacije.

Kot že omenjeno se Huawei na trgu ponaša z dvema novima telefonoma Huawei nova 9 in nova 8i. Huawei nova 9 bo vaš za 499 EUR, Huawei nova 8i pa za 349 EUR.

Huawei pa v mesecu novembru vabi tudi na največji fotografski natečaj za pametne telefone Next-Image Awards 2021. Letošnji slogan je »Navdih v središču pozornosti« in poteka na globalni ter lokalni ravni. Sodelujete lahko preko dveh platform, in sicer Huawei skupnosti https://consumer.huawei.com/si/community/next-image/ in Instragrama. Na obeh platformah vas čakajo privlačne nagrade.

Več informacij na: https://consumer.huawei.com/si/.