Uporabno
89 ogledov

Huawei napovedal posodobitev na EMUI 11

Huawei EMUI11 Huawei
Vodilno globalno tehnološko podjetje Huawei je napovedalo nadgradnjo štirinajstih modelov pametnih telefonov na najnovejši operacijski sistem EMUI 11. Predstavljen na globalnem spletnem dogodku 22. oktobra prinaša vrsto novih funkcij, hitrejše delovanje naprav, izboljšuje zasebnost in varnost uporabnikov ter omogoča bolj gladko in intuitivno uporabniško izkušnjo.

V posodobitev so vključeni naslednji pametni telefoni: Huawei P40, Huawei P40 Pro, Huawei P40 Pro+, Huawei Mate 30, Huawei Mate 30 Pro, Huawei Mate 30 Pro 5G, Huawei Mate Xs, Huawei nova 7, Huawei P30, Huawei P30 Pro, Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 Pro, Porsche Design Huawei Mate 20 RS, Huawei Mate 20 X, Huawei Mate 20 X (5G), Huawei nova 5T, Huawei MatePad Pro, Huawei MatePad Pro 5G, Huawei MediaPad M6, Honor View30 PRO, Honor 30 Pro+, Honor 30, Honor View20, Honor 20 in Honor 20 Pro.

Posodobitev bo potekala v dveh fazah. Do konca meseca decembra 2020 bodo posodobljeni pametni telefoni Huawei P40, Huawei P40 Pro, Huawei P40 Pro+, Huawei Mate 30, Huawei Mate 30 Pro in Huawei Mate 30 Pro 5G. Vsi preostali bodo posodobitev prejeli do marca 2021.

Kaj je novega v okolju EMUI 11?

Izstopajoč videz in gladko delovanje

Nova generacija vedno vklopljenega zaslona (AOD) vključuje tri umetniške elemente: obliko, barvo in prostor. Poleg umetniškega pridiha izkušnja poosebljanja presega privzete barvne palete in omogoča uporabo fotografij po lastni izbiri. Hkrati EMUI 11 nudi več ustvarjalnosti z možnostjo uporabe animirane slike (GIF) kot ozadja vedno vklopljenega zaslona. Nanj lahko dodate tudi besedilo najljubše skladbe z možnostjo izbire pisav in barve. Na ta način boste izkazali svojo osebnost še takrat, ko je zaslon naprave zaklenjen.

Huawei EMUI11 | Avtor: Huawei Huawei

Združevanja vizualno privlačnega oblikovanja z intuitivnimi interakcijami ne zahtevajo samo sposobnosti umetniškega izražanja, temveč tudi obsežne raziskave, kako človeški možgani obdelujejo informacije. V ta namen okolje EMUI 11 uvaja dolgotrajne animacije, ki izkoriščajo enake vsebinske elemente ali enaka področja med dvema vmesnikoma za nemoten prehod med njima. Uporabnik je ves čas osredotočen na najbolj pomembne dele zaslona, medtem ko je izboljšana mehkoba prehoda in znatno povečana čitljivost.

Nadgradnje vključene v EMUI 11 omogočajo prilagajanje prikaza v več oknih na zaslonu pametnega telefona. Med brskanjem po spletu lahko na primer v plavajočem oknu gledate video posnetek, ne da bi morali zapustiti okolje prvotne aplikacije. Mogoče je tudi prilagajanje velikosti plavajočega okna in njegovega položaja na zaslonu za večje udobje uporabe.

Skok produktivnosti s sodelovanjem na več zaslonih

Funkcija sodelovanja na več zaslonih povečuje produktivnost uporabe prenosnih računalnikov in pametnih telefonov Huawei. EMUI 11 jo dviguje na novo raven z možnostjo odpiranja do treh oken z aplikacijami pametnega telefona na zaslonu povezanega pametnega računalnika. S tem je izboljšana podpora za večopravilnost, saj lahko na primer delate zapiske v Huaweievo beležko, medtem ko gledate spletno predstavitev in pošiljate sporočila. 

Osebni podatki ostanejo osebni

Huawei EMUI11 | Avtor: Huawei Huawei

Zasebnost in varnost sta bila vedno ključna poudarka okolja EMUI. Pri razvoju se je Huawei držal načel varovanja zasebnosti, "ne moti", "ne sledi" in "ne izpostavljaj" ter s tem dajal uporabnikom popolno zavest in nadzor nad občutljivimi osebnimi podatki. Poleg funkcije samodejnega izbrisa zasebnih podatkov pred nalaganjem fotografije na splet, z umetno inteligenco podprta funkcija zasebnega pogleda (Private View) pomaga pri zagotavljanju zasebnosti pogovorov in dopisovanja tudi v natrpanih prostorih vlakov in dvigal. Vključena uporablja sprednjo kamero za prepoznavanje obraza in zaznava, če je trenutni uporabnik tudi lastnik naprave. V primeru, da zazna neznanca ali celo več njih, samodejno skrije vsebino obvestil.

Izboljšave na vseh področjih uporabe

EMUI dosledno zagotavlja nemoteno delovanje naprav in kakovostno izkušnjo uporabe z inovacijami datotečnega sistema, determinističnim mehanizmom zakasnitev in izboljšanjem uporabniške izkušnje pri igranju iger s tehnologijo GPU Turbo. Okolje EMUI 11 nudi bolj gladko in stabilno delovanje, boljše in priročnejše funkcije upravljanja in celovitejšo zaščito zasebnosti. Poleg tega Huaweieva porazdeljena tehnologija omogoča večjo produktivnost z izboljšavami funkcije sodelovanja na več zaslonih in tehnologije Huawei Share.

AppGallery: Ena od treh največjih trgovin z aplikacijami

Huawei EMUI11 | Avtor: Huawei Huawei

V okolju EMUI 11 najdete trgovino AppGallery, ki velja za eno od treh največjih tovrstnih platform na svetu. Na mesečni ravni povezuje več kot 500 milijonov aktivnih uporabnikov iz več kot 170 držav in regij. V podporo trgovini je Huawei razvil tudi vsestranski iskalnik Petal Search, ki uporabnikom na enem mestu pomaga poiskati vse želene aplikacije in multimedijske vsebine.

Več informacij