Uporabno
5193 ogledov

Investirajte v prihranke

Porsche Slovenija Porsche Slovenija
Prihranki pri gorivu, ki bi vam jih prinesla zamenjava trenutnega avtomobila z električnim, in prihranki pri strošku električne energije v vašem domu, če bi jo pridobivali s pomočjo lastne sončne elektrarne, so izjemni. Sploh veste, koliko bi lahko prihranili?

Pri znamki MOON so poskrbeli za posebno spletno orodje, ki vam omogoča, da višino investicije in prihrankov izračunate za svoj konkretni primer.

Ne ugibajte več: izračunajte električni potencial vaše hiše (TUKAJ) ter preverite prihranke s prehodom na e-mobilnost in energetsko samooskrbo (TUKAJ).

Porsche Slovenija | Avtor: Porsche Slovenija Porsche Slovenija

Sončna elektrarna vam omogoča, da si vaše gospodinjstvo zagotovi nižje stroške preskrbe z električno energijo, dolgoročno stabilnost brez nepredvidljivih nihanj cen in neodvisnost od cenovne politike ponudnikov. Pri tem je ključno, da za postavitev sistema izberete partnerja, ki vam zagotavlja ne le zmogljive solarne panele z dobrim izkoristkom, temveč tudi strokovno svetovanje, ugodno financiranje, montažo in vzdrževanje. Poleg tega mora biti dovolj zanesljiv, da vam bo na voljo tudi čez deset ali petnajst let, če bo prišlo do garancijskih zahtevkov. Pomembno je, da vas vodi skozi celoten postopek in namesto vas tudi pridobiva soglasja ter vam pomaga pri pridobivanju morebitnih subvencij.

A sončna elektrarna je le del enačbe. Slej ko prej vas bodo okoliščine na trgu električne energije prisilile v razmislek o nakupu hranilnika električne energije in sistema za upravljanje energije v vašem domu (HEMS). Brez njiju bo prilagajanje stalnim cenovnim nihanjem praktično nemogoče. Zavedati se je namreč treba, da je dobava dovolj velikih količin električne energije v najbolj obremenjenih delih dneva postala velik problem, zato se v Evropi že uvaja sistem dinamičnih tarif oziroma cen. Ko je poraba večja, je tako višja tudi cena. Kdaj bodo trenutno dvotarifno merjenje porabe tudi v Sloveniji zamenjale dinamične tarife, še ni jasno, gotovo pa se temu ne bomo mogli izogniti.

Porsche Slovenija | Avtor: Porsche Slovenija Porsche Slovenija

Po drugi strani pa visoke cene fosilnih goriv in politične zaveze v smeri e-mobilnosti in zelenega prehoda na ravni EU pomenijo, da bo slej ko prej tudi vaš avto poganjala elektrika. Če ga boste lahko udobno in cenovno brezskrbno polnili na domači polnilni postaji z električno energijo, ki bo prihajala iz vaše lastne sončne elektrarne, boste s tem maksimalno optimizirali stroške svoje mobilnosti in poskrbeli, da bo energija zanjo zares čista.

Vse na enem mestu: izognite se nepotrebnim potem in stresu. Porsche Slovenija vam z znamko MOON na enem mestu ponuja vse, kar potrebujete za energetsko samooskrbo in električno mobilnost, od električnih avtomobilov do domačih polnilnih postaj in mreže javnih polnilnic, sončnih elektrarn, hranilnikov električne energije ter sistema za upravljanje energije optiMOON. Strokovno svetovanje, montažo in vzdrževanje spremlja tudi ugodno financiranje MOON. Več na vrhunskaemobilnost.si.

Porsche Slovenija | Avtor: Porsche Slovenija Porsche Slovenija

Sistem za upravljanje energije optiMOON stalno spremlja vaše potrebe in stanje v omrežju, optimizira porabo ter vam omogoča, da maksimalno učinkovito izkoristite energijo, ki jo imate na razpolago, denimo tisto, ki ste jo v hranilnik električne energije shranili iz lastne sončne elektrarne. Tako vam zagotavlja prihranke pri stroških elektrike, omrežnine in obračunske moči.