Uporabno
54 ogledov

Invisalign - 5 razlogov, zakaj izbrati nevidni zobni aparat!

invisalign, zobje, estetetika, zdravje Invisalign
Zdrav in lep nasmeh lahko pomembno vpliva na samozavest ter splošno zdravje posameznika, zato se že v otroški dobi nemalo kdo sreča z ortodontskim aparatom. V nadaljevanju predstavljamo pet ključnih razlogov, zakaj bi lahko izbira nevidnega zobnega aparata Invisalign bila prava odločitev za vas.

Če je do sedaj ortodontski aparat zobe v pravilnejši položaj postavljal precej nediskretno, je na voljo tudi inovativna rešitev brez opaznih kovinskih elementov na zobeh – to je zobni aparat Invisalign, ki predstavlja ključ do zdravih in lepih zob, ne da bi pri tem žrtvovali estetiko!

Kaj je Invisalign?

Invisalign je inovativen ortodontski aparat, ki za premikanje zob v želeno pozicijo uporablja serijo prozornih, snemljivih opornic. Ta metoda se lahko pohvali z estetsko dovršenostjo in diskretnostjo, saj so poravnalci skoraj neopazni.

Invisalign aparat je odstranljiv, kar omogoča enostavno čiščenje zob, uživanje hrane in pitje brez omejitev ter ohranja boljšo ustno higieno v primerjavi s tradicionalnimi aparati. Poleg tega so narejeni iz gladkega, udobnega materiala, kar zmanjšuje draženje ustne sluznice in nelagodje, povezano z nošenjem klasičnih ortodontskih aparatov.

invisalign, zobje, estetetika, zdravje | Avtor: Invisalign Invisalign

Za koga je primeren Invisalign?

Invisalign je namenjen posameznikom, ki se soočajo z različnimi ortodontskimi težavami, kot so:

  • neravni zobje,
  • prevelik razmik med zobmi,
  • nepravilen ugriz,
  • izbočeni zobje,
  • nepravilnosti v zobnem loku.

Je odlična izbira za tiste, ki iščejo manj opazno alternativo kovinskim ortodontskim aparatom in si želijo večje fleksibilnosti pri zdravljenju.

5 razlogov ZA

 1. Estetika

Ena izmed glavnih prednosti Invisaligna je njegova skoraj popolna nevidnost. Izdelan je iz prozornega materiala, ki se tesno prilega zobem, zaradi česar so opornice skoraj neopazne za okolico.

2. Udobje

Zaradi gladkega in prilagodljivega materiala je Invisalign izjemno udoben za nošenje. Ne vsebuje ostrin ali robov, ki bi lahko dražili dlesni in notranjost ust. 

Prav tako jih je mogoče enostavno odstraniti ob obrokih ali čiščenju zob, kar pomeni manj omejitev in večje udobje ob vsakodnevni uporabi.

 3. Učinkovitost

Invisalign je dokazano učinkovit pri zdravljenju širokega spektra ortodontskih težav. Z napredno tehnologijo 3D-skeniranja in individualnim načrtovanjem zdravljenja lahko pacienti vidijo končni rezultat še pred začetkom terapije, kar omogoča visoko stopnjo natančnosti in zadovoljstva.

4. Higiena

Snemljiva narava nevidnega ortodontskega aparata v primerjavi s tradicionalnimi aparati omogoča lažje vzdrževanje ustne higiene.

Uporabniki lahko ščetkajo in nitkajo zobe kot običajno, kar zmanjšuje tveganje za nastanek zobnih oblog, vnetja dlesni in kariesa, ki bi na dolgi rok lahko pripeljali celo do izgube zob in potrebe po implantatu.

5. Prilagodljivost

Invisalign pacientom omogoča večjo prilagodljivost, saj se opornice lahko za kratek čas odstranijo za posebne priložnosti. Kljub temu je za uspešnost zdravljenja ključnega pomena, da se aparat nosi vsaj 22 ur na dan.

invisalign, zobje, estetetika, zdravje | Avtor: Invisalign Invisalign

Invisalign predstavlja sodobno rešitev za mnoge, ki si želijo lepšega nasmeha brez kompromisov na področju estetike in udobja. Preden se odločite za Invisalign, je pomembno, da se posvetujete z izkušenim strokovnjakom, ki bo ocenil vaše specifične potrebe in zagotovil, da je to prava izbira za vas. 

Kam po nevidni zobni aparat Invisalign?

Svetovno priznan ortodontski aparat Invisalign je na voljo tudi v Sloveniji, v Zobozdravstvu Diamant. Poleg ostalih zobozdravstvenih storitev, od estetskih do zdravljenja koreninskih kanalov, oralne kirurgije, zobne protetike in nadomeščanja zob z implantati, dobite v Diamantu z Invisalignom popoln nasmeh v kratkem času. 

Postopek zdravljenja je popolnoma digitaliziran, brez uporabe tradicionalnih odtisnih materialov, kar zagotavlja boljše prileganje opornic v primerjavi s klasičnimi odtisi. Z natančnostjo 7 mikronov se zobje poskenirajo z intraoralnim skenerjem, nato pa se 3D modeli pošljejo v Invisalign center.

V nadaljevanju se naredi virtualni načrt za novo postavitev zob, kar pacientu omogoča, da že vnaprej vidi predvideni premik zob iz tedna v teden. Ko pacient potrdi terapijo oziroma končni rezultat, grejo opornice Invisaligna v izdelavo, pacient pa jih nato prejme v približno 10 dneh (od potrjenega načrta).

Vsako opornico pacienti nosijo od enega do dveh tednov, 22 ur na dan, nato pa preidejo na naslednjo opornico. Aparat lahko snemajo iz ust, kadar jih to resnično moti, sicer pa samo med jedjo in čiščenjem zob.

invisalign, zobje, estetetika, zdravje | Avtor: Invisalign Invisalign

Tak način zdravljenja je med pacienti zelo dobro sprejet, saj zobje običajno zasedejo želeni položaj hitreje kot pri uporabi klasičnega fiksnega ortodontskega aparata. Kontrolni pregledi potekajo vsaka dva meseca.

Če razmišljate o izboljšanju svojega nasmeha z Invisalignom ali če želite izvedeti več o tem, kako bi vam lahko ta metoda koristila, obiščite spletno stran Zobozdravstva Diamant, ki vam nudi obilo informacij o storitvah, ki jih izvajajo. Ne zamudite priložnosti za popoln nasmeh, ki si ga zaslužite!