Uporabno
151 ogledov

Izdelali sladoled Planica po meri Slovencev

Planica Planica
Brezmejnim debatam, kateri izmed okusov: jagoda, čokolada ali vanilja je najbolj priljubljen pri oboževalcih sladoleda Planica, so v Ljubljanskih mlekarnah naredili konec.

Pred začetkom sladoledne sezone so v Ljubljanskih mlekarnah potrošnike vprašali, kateri izmed okusov sladoleda Planica jim je najbolj všeč. V sodelovanju z raziskovalno družbo Valicon so izvedli spletno raziskavo, obenem pa anketo na družbenih omrežjih in tako odgovorili na vprašanje, kakšna je statistično dokazano najbolj slovenska Planica.

Rezultat raziskave je posebna serija Najbolj slovenska Planica, ki na novo postavlja razmerja v tem najbolj priljubljenem družinskem sladoledu, ki Slovence razvaja že vse od leta 1974:

  • 41 % čokolade,
  • 36 % vanilje,
  • 23 % jagode.

"Čeprav Planica original ostaja enaka že skoraj pet desetletij, pa s svojimi sporočili vedno preseneča. Črpamo jih ravno iz njene tradicije: ni družine, ki ne bi v banjicah Planice zamrzovala filanih paprik, kar smo proslavili s kampanjo in nalepkami To ni Planica. Prav tako pa ni najstnika, ki ne bi od svojih staršev ali starih staršev poslušal anekdot o Planici v kartonu, ki so jo za sladico najraje kar narezali. Tako smo lani poustvarili legendarno Planico v kartonu in jo prodali na dobrodelni dražbi, tokrat pa za vselej razrešili enigmo o najbolj priljubljenem okusu in izdelali Najbolj slovensko Planico," ob tem pravi Matevž Zver iz marketinga Ljubljanskih mlekarn.

Omejena serija Najbolj slovenske Planice je na voljo pri večjih trgovcih do razprodaje zalog.