Uporabno
4300 ogledov

Izdelek za kožo, ki je navdušil Slovenke

VALENS
Valens Kolagen Premium je edinstven izdelek na slovenskem trgu: poleg tega, da vsebuje kombinacijo kolagena in koencima Q10, rezultati klinične študije potrjujejo njegovo učinkovitost.

Vse dame, ki prisegajo na zdrav in lep videz, so se že srečale s kolagenom, ki naj bi upočasnil staranje in poskrbel za lepe lase, kožo ter nohte. Ob poplavi izdelkov s kolagenom zadnje čase izstopa Valens Kolagen Premium slovenskega podjetja Valens. Učinke inovativnega izdelka so v Valensu dokazali tudi s klinično študijo, ki so jo naredili med Slovenkami.

Valens Kolagen Premium | Avtor: Valens Valens
Spoznajmo kolagen

Kolagen je beljakovina v človeškem telesu, ki se nahaja v koži, kosteh, hrustancu in vseh vezivnih tkivih. Telo ga do dvajsetega leta proizvaja samo, njegova proizvodnja pa se s staranjem upočasni, kar hitro opazimo pri spremembah na koži, laseh in nohtih, ki izgubijo čvrstost, sijaj in lepoto. Kolagen je naravno prisoten v nekaterih živilih in v telo ga lahko vnesemo z uživanjem živalske kože, vezi ali kosti (na primer z govejo juho oziroma želatino). A kolagen se v teh živilih nahaja v minimalnih količinah, poleg tega pa ima naravni kolagen zelo slabo absorpcijo. Naravni kolagen namreč sestavlja več aminokislin, ki so zvite v trdno, dolgo beljakovinsko verigo, ki je telo ne more absorbirati v prebavnem traktu.

Valensov nasvet: Deloma lahko pomanjkanje kolagena nadomestimo s hrano, vendar so količine, ki jih vsebujejo živila, ob normalnem prehranjevanju zelo majhne. Naravno sintezo kolagena v telesu lahko spodbudimo tudi z živili, ki sicer kolagena ne vsebujejo, spodbudijo pa njegovo proizvodnjo. Tak je na primer vitamin C.

Hidroliziran kalogen, ki je prisoten tudi v tekočini Valens Kolagen Premium, je s posebno metodo razbit v manjše delce imenovane peptidi. Ker manjše delce telo veliko lažje absorbira, je smiselno jemanje prehranskih dopolnil s hidroliziranim kalogenom. Pri tem v Valensu poudarjajo, da je poleg veikosti kalogenskih peptidov izjemnega pomena tudi kvaliteta kolagena: "V Valensu smo prav zato izbrali ribji kolagen Peptan®, vodilno znamko kolagena na svetu, ki ima največ kliničnih študij o učinkih na kožo."

Vse v enem izdelku

Skupaj s kolagenom je smiselno uživati tudi vitamin C, ki v telesu spodbuja tvorjenje kolagena, priporočljiva sta tudi vitamin A in biotin, ki prispevata k ohranjanju zdrave kože, selen, ki prispeva k ohranjanju zdravih las in nohtov, ter cink, ki poleg tega, da prispeva k ohranjanju zdrave kože, pripomore k vzdrževanju zdravih kosti.

Zato so vse te sestavine v Valensu združili v edinstven izdelek Valens Kolagen Premium in jim dodali še koencim Q10, katerega dolgoročno uživanje klinično dokazano izboljša izgled kože. Pri Valensu z veseljem trdijo, da je njegova učinkovitost res dokazana, saj so jo potrdili v kar dveh neodvisnih kliničnih študijah.

Lily opozarja | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Vsi Valenskovi izdelki so na voljo tudi v lekarnah, kar je dodaten dokaz o visoki kakovosti njihovih izdelkov. Lekarne na svoje police namreč sprejemajo zgolj kvalitetne izdelke: "Naš Valens Kolagen Premium je med redkimi izdelki s kolagenom, ki jih najdete tudi na lekarniških policah."

Poleg izjemne učinkovitosti pa se Valens Kolagen Premium pohvali tudi z dobrim okusom z aromo jabolka, kokosa in ananasa. Sam okus kolagena je namreč večini neprijeten, Valensu pa je uspelo njegov okus uspešno "skriti". Izdelek ima GMP certifikat, ob redni uporabi pa vas bo stal le evro na dan.