Uporabno
123 ogledov

Jabolčna pita v desetih minutah

Moja čokolada Moja čokolada
Kdo še ni slišal za jabolčno pito? Klasična sladica, ki jo pripravimo v jesenskih dneh, ko nas narava obdari s svojimi sadovi.

Običajno od nas zahteva nekaj slaščičarskih sposobnosti in časa. Ker pa je blagovna znamka BAM – Become A Master polna tako slaščičarskih nasvetov kot izdelkov za peko, je pripravila recept, s katerim bo dišeča jabolčna pita pripravljena v manj kot pol ure.

Ja, tudi to je mogoče. Če med samo pripravo malo “pogoljufamo” in doma pripravljeno krhko testo za jabolčno pito zamenjamo s kupljeno različico. 

Še druge trike in nasvete pa najdete tukaj.

Sestavine za jabolčno pito

Sestavine za jabolčni nadev

Za “pokrov” jabolčne pite

  • 120 g ovsenih kosmičev
  • 110 g rjavega sladkorja
  • 45 g moke
  • 75 g masla
  • ščep soli

Navodila za pripravo jabolčnega nadeva

  1. Pomarančno lupino in sok iztisnemo. V lonec dodamo maslo. Jabolka olupimo in razpolovimo. Dodamo jih v lonec. Jabolka začinimo z BAM začimbno mešanico za Štrudelj in Pito in sladkorjem. Dodamo še pomarančno lupinico in nastrgano lupinico.
  2. Dušimo toliko časa, da jabolka lepo zadišijo in se zmehčajo. Na koncu dodamo še BAM vanilijevo pasto in premešamo.

Navodila za pripravo jabolčnega nadeva in pite

  1. Pečico segrejemo na 200°C. V srednje veliki skledi zmešamo ovsene kosmiče, rjavi sladkor, moko in sol. Mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo. Zelo hladno maslo narežemo na majhne kocke in jih dodamo k suhi mešanici. 
  2. Maslo se bo povezalo s suhimi sestavinami in zmes oblikovalo v obliko majhnih kamenčkov. Nadev za jabolčno pito vlijemo v predhodno pečeno skorjo pite in zgladimo. Po vrhu jabolčne pite razporedimo preliv iz drobtin in pito postavimo v pečico.
  3. Pito pečemo še približno 15 do 20 minut, da se jabolčni nadev lepo zapeče. Pa dober tek!