Uporabno
891 ogledov

Jaz, rdeča panda - Sinhronizirana animirana zabava za vso družino

Jaz, rdeča panda, Blitz Blitz Film & Video Distribution
Disney in Pixar predstavljata „Jaz, rdeča panda“, nov animiran film, v katerem bomo spoznali dekle, Mei Lee, samozavestno, a rahlo nerodno 13-letnico, v višku svoje adolescence.

Jaz, rdeča panda, Blitz | Avtor: Blitz Film & Video Distribution Blitz Film & Video Distribution

Mei je čisto navadna najstnica, saj je razpeta med tem, da bi bila mamina poslušna deklica in da jo na drugi strani močno premetavajo pubertetniška čustva. Njena preveč zaščitniška mati Ming se trudi, da nikoli ni predaleč od svoje hčere in za občutljivo najstnico je to prava nočna mora. In kot da že same spremembe v odraščajočem telesu in njenih odnosih ne bi bile dovolj, se za nameček vsakič, ko se malce preveč navduši, spremeni v velikansko rdečo pando! In najstnici se to dogaja zelo pogosto.

Jaz, rdeča panda, Blitz | Avtor: Blitz Film & Video Distribution Blitz Film & Video Distribution

Mei je po eni strani čisto navadna deklica, ki rada hodi v šolo, ima 3 svoje najboljše prijateljice, ki bi želele biti skupaj dneve in noči in ki ne marajo fantovske družbe. Mei ima v sebi speči duh velike rdeče pande, ki se sprosti vsakič, ko Mei pretirano čustveno reagira. Ali je to pretirano čustvo veselja, žalosti, jeze, ali pa navdušenja. In takih čustev je, kot vemo, v obdobju najstništva veliko. Štiri najboljše prijateljice si najbolj na svetu želijo na koncert glasbene skupine 4*TOWN, a jim starši tega ne dovolijo. Po tem, ko se Mei nekega dne, ob zbruhu čustev spremeni v veliko rdečo pando, sprva misli, da se ji je sesul ves svet in da nikoli ne bo več, kot je bilo. A stvari niso tako zelo brezupne, kot se zdijo na prvi pogled. Namreč, velika rdeča panda je mehka, puhasta in postane prava atrakcija šole. Na drugi strani pa vse ženske v družini vedo, kako se počuti Mei, saj so se vse soočile z isto tegobo in jo tudi, s pomočjo posebnega rituala, premagale. Zato si zelo želijo pomagati Mei, da se tudi ona osvobodi duha rdeče pande. A Mei, pri novo osvojeni priljubljenosti na račun rdeče pande, ni več tako zelo prepričana, da si želi izpustiti rdečo pando.

V Sloveniji si bomo ogledali sinhronizirano verzijo filma Jaz, rdeča panda, za kar je ponovno odlično poskrbel Studio Ritem. Glavnim animiranim likom so tokrat glasove posodili: Vita Renko, Mojca Funkl, Zoja Trbovc Mihajlović, Toja Tetičković Oman, Ela Đurič Ribič, Nejc Heine, Maja Končar, Martin Pibernik, Tanja Đurić Ribič, Iztok Valič in ostali. 

Jaz, rdeča panda, Blitz | Avtor: Blitz Film & Video Distribution Blitz Film & Video Distribution

Ne zamudite srčne zgodbe o odraščanju v novi animirani uspešnici Jaz, rdeča panda, ki v vsa kina prihaja v distribuciji Blitz Slovenijev četrtek, 10. marca. Večji kinematografi bodo ob prihodu nove Disneyjeve uspešnice pripravili posebne dogodke: V Cineplexxovih kinih bodo rdečo pando pričakali na Družinskem dnevu, v soboto, 12. marca. V Mariboxu prav tako v soboto pripravljajo dogodek Kino za vso družino. V Koloseju pa se bo v nedeljo, 13. marca zgodil Disneyjev dan z rdečo pando. Vabljeni, vstopnice so že v prodaji. 

Jaz, rdeča panda, Blitz | Avtor: Blitz Film & Video Distribution Blitz Film & Video Distribution

ZAKAJ JE ANIMIRAN FILM JAZ, RDEČA PANDA POMEMBEN:

  • obravnava pomembno tematiko: odraščanje, vrstniški odnosi, odnosi v družini, notranje emocije in izražanje le teh, iskanje svojega mesta v družbi, drugačnost, sprejemanje drugačnih od sebe.
  • z glavnim likom, rdečo pando, se lahko v mnogih pogledih poistovetijo otroci v odbobju odraščanja, saj film govori o nerodnih trenutkih, samopodobi (dobri in pomanjanju le-te), o mnogih trendih današnjega časa, vsebini, ki je blizu novi generaciji milenijcev in generaciji Z. Vidimo tudi efekt popularnosti glasbenega banda, idolov v obdobju odraščanja.
  • Mei, glavna junakinja se išče na poti v svojih odnosih s prijatelji na eni strani in družino na drugi.
  • Turbulenten čas adolescence: Film prikaže vzpone in padce v obdobju odraščanja (najstniška leta), a čeprav je glavna junakinja punca, tematiko zlahka prenesemo tudi na fante.
  • Veliko je humornih vložkov. Vendarle navadna, tiha deklica postane naenkrat velikanska panda.
  • Prijateljstvo: pomen prijateljstva, grupiranja, kaj vse prijatelj naredi za drugo osebo, kaj je prav in kaj narobe.
  • Družinska tradicija: Mei ima močno povezanost z družino in njeno tradicijo, kulturo, na koncu koncev, je srečnica, ki nosi v sebi duh pande. A po drugi strani film odlično prikaže, da so družinske vezi lahko včasih (sploh v obdobju adolescence) naporne.