Uporabno
4099 ogledov

Je kolagen učinkovit ali ne?

Popolna postava Popolna postava
Je kolagen res glavna komponenta napete kože brez gubic? Razkrivamo odgovor na najbolj pogosto zastavljena vprašanja.

Kreme so le začasna rešitev 

Zadnje čase je zelo priljubljena vsakodnevna rutina s kozmetični izdelki. Krem, ki obljubljajo spremembo, je veliko, vendar njihova učinkovitost ne zagotavlja dolgotrajnih rezultatov. Veliko izdelkov, ki jih kupimo, ne uporabljamo, saj ne delujejo, kot so proizvajalci obljubljali, zato se kmalu na teh začne nabirati prah. Večina kozmetičnih izdelkov le dobro diši, mehak občutek kože in sijaj na obrazu pa kmalu izgineta. 

Prava lepota sije od znotraj 

Največja pomlajevalna skrivnost se ne skriva v kozmetiki, vendar v naslednjih dejavnikih. V svojem življenju moramo vzpostaviti zdrav življenjski slog in poskrbeti za uravnoteženo prehrano. Čeprav se stresu v sodobni družbi nikakor ne moremo izogniti, se ga moramo naučiti obvladati, saj lahko sicer negativno vpliva ne le na našo kožo, temveč tudi na naše zdravje. Ne pozabimo tudi na prehranska dopolnila. Ta moramo izbrati previdno in premišljeno. Kakovostni izdelki bodo opolnomočili naše telo in njegovo funkcionalnost. 

Kolagen je beljakovina v človeškem telesu 

Kolagen je najbolj zastopana beljakovina v človeškem telesu. Predstavlja 30 odstotkov vseh beljakovin. Elastan, keratin in kolagen skupaj zagotavljajo elastičnost naše kože. Ohranjajo jo močno in čvrsto, vendar se že proces nastajanja po 20. letu starosti začne upočasnjevati. Po 35. letu pa raven kolagena še bolj občutno pade. 

Pomanjkanje kolagena se v telesu pokaže tako, da mišice oslabijo, lasje izgubijo lesk, koža postane gubasta, celulit je vse pogostejši. Posledično izgubimo sijočo kožo ter mladosten videz. 

Popolna postava | Avtor: Popolna postava Popolna postava

Kako preprečimo pomanjkanje kolagena? 

To je proces, ki se ne bo zgodil čez noč, vendar je treba upoštevati več nasvetov  – ti nam bodo pomagali do boljše kože in bolj mladostnega videza. 

#1 Kolagen tvori

  • gladko kožo, 
  • sijoče lase, 
  • zdrave nohte, 
  • zdrave mišice, 
  • gibljive sklepe, 
  • močne vezi in kite, 
  • stabilne kosti. 

#2 Kolagena je z leti vse manj  

S staranjem se količina kolagena v telesu začne zmanjševati, kolagenska vlakna pa izgubljajo prožnost. Hkrati se zmanjšuje tudi njegova proizvodnja. To pomeni, da je pri 40 letih upad kolagena večji od njegove dejanske proizvodnje. 

#3 Tem živilom se moramo izogniti 

Ravni kolagena ne preprečuje le staranje, vendar tudi živila, kot so predelani sladkorji, vsakodneven vnos kofeina in kajenje. Alkohol ni nič boljši, prav tako moramo poskrbeti za našo raven stresa. Ta občutno škoduje našemu zdravju in izgledu, zato se ga moramo naučiti obvladati. 

Kožo moramo zaščititi pred UV-žarki in poskrbeti za zadosten vnos vitamina C v naše telo. Zaradi ogromno obveznosti, ki jih imamo v našem dnevu, velikokrat povozimo svoj spanec. Premalo spanja bo dolgoročno škodovalo našemu imunskemu in živčnemu sistemu, počutju ter izgledu. Pomembno je, da vsak dan spimo približno osem ur. To mora postati naša prioriteta, če želimo živeti kakovostno življenje. 

#4 Naravna živila, ki spodbujajo kolagen

Nastajanje naravnega kolagena v telesu lahko vzpodbudimo z uživanjem zelene, listnate zelenjave, suhih sliv, kivija, pomaranč, ananasa in drugega sadja, ki vsebuje veliko vitamina C. 

Začasna rešitev 

Kozmetični preparati, ki vsebujejo kolagen in obljubljajo bolj mladosten videz kože, ne poznajo nekaterih ključnih dejstev ali jih celo namenoma zamolčijo. Dejstvo je, da so molekule kolagena prevelike, da bi lahko prešle skozi kožo. 

Molekule kolagena, ki so prisotne v kozmetičnih kremah, so prevelike, da bi lahko prešle skozi kožo, zato žal ne delujejo, kot  nam to obljublja proizvajalec. Lahko so le trenutna rešitev. Delujejo tako, da na površini kože ustvarijo sloj. Zaradi tega je koža do prvega čiščenja bolj napeta, potem pa učinek izgine. 

Kolagen kot prehranski dodatek je primeren za vse, ki želijo: 

  • ohraniti prožno in elastično kožo, 
  • preprečiti nastajanje globokih gub, 
  • poskrbeti za sijoče lase in nohte, 
  • ohraniti gibljive sklepe in zdrave mišice. 

To prehransko dopolnilo nikakor ne razočara 

Najbolje je jemati kolagen v hidrolizirani obliki, saj najbolj pripomore k dobremu počutju, povešeni koži ter staranju. 

Z rednim uživanjem kolagena Premium Collagen Complex v prahu  si zagotovimo popolno zalogo. Gre za revolucionaren slovenski izdelek z unikatno kombinacijo sestavin. 

Premium SOS za uravnavanje kolagena in lepšo kožo 

Za najbolj učinkovita prehranska dopolnila pri težavah s pomanjkanjem kolagena so se izkazali hialuronska kislina, silika ter vitamina C in MSM, ki v kombinaciji s kolagenom tvorita izjemno učinkovito prehransko dopolnilo. Telesu dajejo ključne snovi, ki jih potrebuje za proizvajanje kolagena. Sestavine so popolnoma naravne in izjemno vplivajo na delovanje. 

Telo ves čas tvori kolagen, če ima le na voljo dovolj snovi, ki jih za to potrebuje. Brez vitamina C se proizvodnja kolagena popolnoma ustavi. 

Popolna postava | Avtor: Popolna postava Popolna postava

Pri izbiri prehranskih dodatkov moramo biti pozorni predvsem na njihovo kakovost. Golden Tree Premium Collagen Complex je narejen po najvišjih standardih. Na račun kompleksne formulacije poskrbi, da so rezultati vidni v kratkem času. 

Premium Collagen Complex je zdaj pri tvorbi kolagena naš najboljši zaveznik, ki nas ne bo nikoli razočaral.