Uporabno
672 ogledov

Jesen je čas za nov začetek in nov jezik

Ženska vesela Pixabay
Če že z januarjem niste začeli uresničevati novoletnih zaobljub, je jeseni pravi čas.

Čeprav živimo v negotovih časih, v katerih je načrtovanje prihodnosti precej tvegano, pa vlaganje v znanje in zdravje, ne sme biti pod vprašajem.

Ste se že vpisali v fitnes ali na telovadbo, ali pa morda kupili aplikacijo, ki omogoča, da vadite doma?

Začnite že danes, saj je naložba v zdrav način življenja in znanje največ, kar lahko naredite za svojo dušo in telo.

Znanja nikoli ni preveč

Velikokrat slišimo, da so leta le številka in to drži kot pribito. Nikoli niste prestari, da se ne bi naučili česa novega. Recimo tujega jezika.

Izobraževalno potovanje vas bo ravno tako izpopolnilo kot odkrivanje novih mest in kultur.

Učenja jezika se lahko lotite sami, s pomočjo številnih aplikacij ali pa se odločite za učenje s pomočjo strokovnjakov ter tako hitreje pridete do novega znanja.

Če ste bolj družabne vrste, je za vas učenje v skupini, za tiste z neprilagodljivim urnikom in bolj zahtevne pa predlagamo osebni pristop.

SITA | Avtor: SITA SITA

Naj vas strah, da vam spomin že peša, ne ustavi. Kot otroci smo se hoje, govora in ostalih stvari učili sproščeno in neobremenjeno. Leta in različni življenjski dogodki vplivajo na spomin, sproščeno učenje pa izginja. Zaradi načina življenja, dnevnih stresnih dogodkov posameznik velikokrat občuti nemir v glavi in telesu, zato v takem stanju niso vključene vse kognitivne sposobnosti. S pomočjo prave metode ga lahko spremenimo, spravimo v ravnovesje (koherentno stanje) in tako vplivamo na sproščenost in krepimo spomin (predvsem dolgoročni).

Metoda pa ne vpliva le na hitrejše učenje jezika, temveč tudi boljši učni uspeh, hitrejši študij, napredovanje na delovnem mestu ter splošno na kakovost življenja.

POMNITE:

Krepitev spomina in vaje za možgane so ravno tako pomembne kot razgibavanje telesa!

 

V podjetju Sita nudijo različne programe za učenje jezika, ki zadovoljijo še tako zahtevnega učenca.

Metoda Sita® je več kot 40 let stara metoda, ki temelji na zavestnem, merljivem dihanju s pomočjo biofeedback maske - harmonizatorja in avtorskih vsebinah.

Se sprašujete, kaj ima dihanje skupnega z učenjem?

Vse.

Dihanje je najpomembnejša biološka dejavnost, ki vpliva na telesno, čustveno in mentalno zdravje posameznika.

Ker pa je dihanje samodejno, je dostikrat nepravilno, zato je še zlasti v stresnih situacijah pomembno, da dihamo pravilno.

Z zavestnim dihanjem najprej vplivamo na umirjen srčni ritem, ki pomaga umiriti možganski ritem in tako vse ritme v telesu. To je stanje koherence, v katerem se naši možgani in telo regenerirajo. Pozitivni posledici tega sta zbranost in umirjenost, ki sta v učnem procesu zelo pomembni.

Učenje nas rado spravi v stres, ki vpliva na čustveni del možganov. Tega lahko s pomočjo inovativnih, unikatnih tehnik obvladamo.

Po protokolu metode Sita® boste posamezniki v 40 urah skozi dialoge s profesorjem usvojili toliko znanja, kot bi ga po konvencionalni metodi v enem letu.

Poleg jezika pa se boste naučili tudi dihanja, krepili dolgoročni spomin in se naučili obvladovanja stresa.