Uporabno
2300 ogledov

JYSK nadaljuje z vlaganjem v zaposlene

JYSK Jysk
Zaposleni v trgovinah so prejeli bonus v višini več kot 100.000 evrov, čaka pa jih tudi povečanje rednih prihodkov v povprečju za 20 %.

Skandinavska veriga trgovin s pohištvom in opremo za dom JYSK ima dolgoletno tradicijo negovanja odnosov z zaposlenimi. Nedavno se je uvrstila na Forbesovo lestvico najboljših delodajalcev na svetu, izvaja pa tudi interno raziskavo zadovoljstva zaposlenih (ESS) s kar 100-odstotno stopnjo odzivnosti.

JYSK | Avtor: Jysk Jysk
Ena najpomembnejših ugodnosti, ki jih to podjetje zagotavlja svojim zaposlenim, je nagrajevanje z velikimi bonusi, poleg tega pa bo od oktobra vsem svojim zaposlenim v trgovinah povečalo povprečni neto dohodek za 19,5 %.

Skupni znesek izplačanih bonusov trgovinam v Sloveniji znaša več kot 100.000 evrov. Zahvaljujoč uspešnemu poslovanju in opaznim rezultatom v letu 2021/2022 znaša bonus zaposlenih, ki delajo v najuspešnejši trgovini, glede na realizirano rast prometa skoraj 12.000 evrov.

Najuspešnejša trgovina je JYSK Rudnik iz Ljubljane, sledita ji trgovini v Kopru in Slovenj Gradcu.

Ivan Protega, Retail manager in član uprave, je poudaril, da so zaposleni najdragocenejši vir podjetja,

»V zahvalo zaposlenim za njihov prispevek v letu, ki je za nami, se bodo redni neto prejemki vseh zaposlenih v trgovinah JYSK v Sloveniji v povprečju povečali za skoraj 20 %. Nadaljevali pa bomo tudi z izvajanjem uspešnega sistema bonusov. Bonus na promet se izplača na podlagi skupnega dela, ne glede na delovno mesto v trgovini, kar zelo spodbuja timsko vzdušje. Zaposleni v vsaki naši trgovini imajo namreč možnost prejemanja bonusa glede na rast prometa posamezne trgovine glede na preteklo leto. To pomeni, da so razlike v izplačanem bonusu med samimi trgovinami, višina bonusa pa je odvisna samo od rasti prometa, zato zgornje omejitve zneska ni. Rezultat tovrstnih ukrepov so zadovoljni zaposleni, ki našim kupcem nudijo najkakovostnejše storitve,« je dejal Protega.

JYSK | Avtor: Jysk Jysk

Poleg omenjenih ugodnosti timski duh podjetja spodbujamo tudi z zagotavljanjem dela prostih dni, ko so vse trgovine zaprte, ter neformalnih druženj, z organizacijo različnih praznovanj in teambuildingov ter tradicionalne JYSK zabave, na kateri se zbere preko 1200 zaposlenih iz regije.

JYSK je zaželen delodajalec tudi zaradi priložnosti, da zaposleni sodelujejo v različnih družbeno odgovornih projektih, npr. JYSK Pravljica za lahko noč, in s kakovostnimi izdelki, ustvarjenimi s spoštovanjem do narave, z uporabo recikliranih materialov in okolju prijaznih surovin iz bolj odgovornih virov.