Uporabno
1022 ogledov

JYSK predstavlja nove trende za leto 2022: Balance, Grounded in Utopia

JYSK Jysk
Že tradicionalno JYSK na začetku leta predstavlja nove trende v notranjem oblikovanju.

Leto 2022 je zasnovano tako, da izpolnjuje pričakovanja kupcev glede novih barv in oblik, pa tudi vrste materiala, ki postaja vse pomembnejši pri izbiri. Rikke Blæsild, vodja oblikovanja in načrtovanja v JYSK-u, je skupaj s svojo ekipo postavila smer razvoja JYSK-ove palete izdelkov v skladu z novimi trendi.

Za pomladno in poletno sezono so oblikovali tri nove trende, ki se dopolnjujejo, hkrati pa vsebujejo različne izdelke, ki se odlično obnesejo tudi sami.

"Ko delamo s trendi želimo, da jih uporabljamo posamezno, pa tudi skupaj. Vodi nas dejstvo, da mora biti kupcu enostavno kombinirati izdelke iz različnih kategorij, da lahko izrazi svoj slog," pravi Rikke Blæsild.

Eden od trendov je BALANCE, ki opredeljuje minimalizem, značilen za skandinavski dizajn. UTOPIA je trend, ki raziskuje in se poigrava z novimi obrobnimi področji dizajna interierja, GROUNDED pa je trend, ki navdihuje mirno vzdušje, podobno kot specifičen danski hygge.

Balance

JYSK | Avtor: Jysk Jysk

Med pandemijo smo vsi iskali nove načine za vrnitev k bolj preprostemu življenju. Spomnili smo se, kako pomembno je, da se vrnemo k osnovam, ki so pomembne v življenju. To je bistvo trenda BALANCE. Bistvo je v privlačnih in funkcionalnih izdelkih, ki so dolgotrajni in jih je mogoče skozi čas uporabljati na nove načine, postaviti pod različnimi koti in na različne površine. Možnosti dekoracije so neomejene, glede na osnovne barve, ki so občasno začinjene z atraktivnimi elementi. Navdih prihaja iz skandinavskih plaž in peščenih sipin, kjer prevladujejo svetlejši, naravni toni.

Utopia

JYSK | Avtor: Jysk Jysk

V sodobnem svetu potrebujemo nove rešitve, kot so novi kosi pohištva ali dekoracije zanimivega dizajna. S trendom UTOPIA na igriv način iščemo nov prostor, ki bo spodbujal našo kreativnost. Sredi nepredvidljivih okoliščin in negotovosti iščemo varno zatočišče ali območje popolnosti, kjer si lahko privoščimo zaslužen počitek. Barvna paleta ima močan skandinavski navdih. Rdeča vnaša optimizem, fini pasteli v kombinaciji s kaki in svetlo modro, pa vaše misli preprosto usmerjajo na razmišljanje o  poletnih nordijskih nočeh.

Grounded

JYSK | Avtor: Jysk Jysk

V nepredvidljivih časih iščemo občutek umirjenosti in prizemljenosti in prav to nam daje trend GROUNDED.  Trend nam kaže, da lahko najdemo tolažbo v znanem prostoru, četudi to pomeni odkrivanje novih podrobnosti v okolju, ki ga že poznamo. Barvna paleta pritegne poglede in vzbudi radovednost. Tone navdihuje narava – barva breskve, jajčevca ali fige, pa tudi naravna, divja polja nedotaknjenega cvetja, kjer uspeva narava.