Uporabno
76 ogledov

JYSK uvaja inovacijo na embalaži, ki bo letno odstranila 3 milijone plastičnih ročajev

ženska vzglavnik blazina Profimedias
Podjetje JYSK je predstavilo izboljšano embalažo za serijo ergonomskih vzglavnikov WELLPUR.

S to odločitvijo, ki predstavlja še eno akcijo s ciljem trajnostnega razvoja, bo JYSK vsako leto prihranil tri milijone plastičnih ročajev z odstranitvijo plastičnih ročajev na embalaži in namestitvijo v samo kartonsko škatlo. Z zamenjavo zadrg s tekstilno rešitvijo pa bo vsako leto prihranil milijon kovinskih zadrg.

Berit Stokholm Christiansen, nabavnica za prešite odeje in vzglavnike v JYSK-u, je dejala da je ponosna, da je podjetju skupaj z dobavitelji uspelo zmanjšati uporabo plastike in kovine na vzglavnikih WELLPUR in njihovi embalaži.

»Ta pobuda predstavlja majhen korak v pravo smer k zmanjševanju uporabe nepotrebnih materialov iz našega vsakdana in še en korak k zniževanju našega ogljičnega odtisa. Dobra stvar pri tovrstnih izboljšavah je, da gre za trajno rešitev. Ne gre le za enkratno ampak za dolgoročno izboljšavo,« pravi Berit Stokholm Christiansen.

jysk | Avtor: Jysk Jysk

Zadrgo na vzglavnikih bo zamenjala praktična tekstilna rešitev – dve plasti blaga se bosta prekrivali in tvorili mehko zapiranje. Za odstranitev plastičnih ročajev je bil na kartonski škatli vzglavnika vrezan ročaj.

Lars Høgh Jensen, specialist za razvoj embalaže v JYSK-u poudarja, da bi morali, kadar koli je to mogoče, odstraniti nepotrebno plastiko in druge odvečne materiale iz naše embalaže.

»Poskrbeti moramo, da embalaža ni manj praktična in da optimalno ščiti izdelke. Nov, izrezan kartonski ročaj je dober primer izboljšave, ki ima samo prednosti,« dodaja Lars Høgh Jensen.

Trajnost je pomemben del JYSK-ove strategije, katere eden od ciljev je obnovljiva in trajnostna embalaža, ki jo je enostavno reciklirati. Doslej je JYSK naredil pomembne korake in podjetje je že odstranilo vso plastično embalažo s posteljnine in rjuh, s čimer je letno prihranilo 27 milijonov plastičnih vrečk.