Uporabno
158 ogledov

Kaj počne Ilka Štuhec v prostem času, kadar ne smuča?

Huawei Huawei
Ilka Štuhec je znana po svoji neizprosnosti in izjemnih uspehih na belih strminah. Kaj pa počne, kadar ni na smučah? Z njo smo se pogovarjali o njenih hobijih, načrtih za poletje, pojavljanju na družbenih omrežjih in odnosu do sodobne tehnologije. Ilka je namreč nedavno sklenila sodelovanje z enim največjih proizvajalcev pametnih telefonov in drugih naprav, podjetjem Huawei, in kot pravi, se skupne poti izjemno veseli.

Kakšni so vaši načrti za toplejše mesece?

Kondicijske priprave ob morju, kjer naredimo kondicijsko osnovo za celotno zimo, nekaj dopusta in pa snežni del priprav. Tudi poleti smučarji ne počivamo. Pogosto spregledan, a ključen del priprav se naredi ravno v toplejših mesecih.

Koliko počitka si običajno privoščite po koncu sezone? S čim se takrat ukvarjate, kaj počnete?

Odvisno od pogojev, ki narekujejo nadaljevanje treninga. Počitek po navadi izkoristim za potovanje – po Sloveniji in/ali v tujini. Ta čas izkoristim, da se umaknem od vrveža, berem, uživam v naravi, in pa preživim čas z najbližjimi. Za njih žal ni veliko časa med sezono, zato je to treba nadoknaditi.

Kot profesionalna športnica ste veliko zdoma, potujete okoli po svetu. Vam to predstavlja izziv ali vam je v veselje?

Potovanja so mi v veselje. Res pa je, da to niso potovanja, kot si jih večina predstavlja. Ko med sezono potujemo vidimo le malo tistih klasičnih turističnih stvari, ker nismo zato tam. Najpogosteje je to relacija hotel-smučišče-hotel. A tega se navadiš. Tako da prava potovanja potem pridejo na vrsto med “dopustom”. Je pa lepo spoznavati različne kraje, ljudi, kulture.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

S kom najraje preživljate svoj (prosti) čas?

Z družino in prijatelji, torej najbližjimi, za katere med sezono ni veliko časa oziroma se zelo malo vidimo.

Ste raje pred kamero ali za njo? Kako vi doživljate »nujno« pojavljanje na družbenih omrežjih in koliko časa pri tem porabite na teden?

Odvisno. Večkrat za njo, saj načeloma po izgledu nisem vedno 'štartperajt' za popolno sliko. Vsekakor pa so mi v zelo veliko veselje vloge, v katerih nastopim na kakšnem profesionalnem snemanju ali fotografiranju.

Družbena omrežja vedno bolj sestavljajo del našega vsakdana, čemur se je treba prilagoditi. Osebno se mi sicer zdi bolj pomembno, kakšna oseba si v realnem življenju, brez filtrov in nastavljanja, zato tudi stremim k temu, da objavljam stvari brez filtra in popolne preobrazbe. Sicer sem sama najbolj »doma« na Facebooku in Instagramu.

Kako blizu vam je sicer tehnologija? Imate radi sodobne tehnološke naprave? Katere so vaše najljubše?

Vedno bolj, čeprav me marsikaj še vedno zelo preseneti. Roboti v olimpijski vasi na Kitajskem, recimo. Z nekaterimi napravami bolj efektivno in kakovostno izkoristim trening, spet s kakšno drugo boljše nadzorujem regeneracijo. Sicer pa sama ne odidem od doma brez svojega telefona Huawei P50 Pro, velikokrat pa uporabim tudi pametno uro Huawei Watch GT 3 Pro, zlasti med kakšnimi treningi.

Kaj pa aplikacije? Se z njimi zamotite v prostem času? Katere najraje oz. najpogosteje uporabljate?

Večinoma uporabljam komunikacijske aplikacije, kot so Viber, WhatsApp in Messenger, saj bi sicer ob vseh potovanjih po svetu moj račun za telefon dosegal enormne vsote. Se pa rajši kot z aplikacijami v prostem času zamotim s čem drugim – knjigo, filmom ali pa zgolj doživljanjem trenutka.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Nedavno ste sklenili sodelovanje s podjetjem Huawei. Kako ga vidite, kaj vam to pomeni? Česa se pri tem sodelovanju najbolj veselite?

Zelo me veseli, da v meni takšno podjetje vidi zaupanja vredno osebo. Obenem je to tudi zame velika odgovornost. Predvsem pa mislim da smo se našli v skupnih vrednotah in skupnem vodilu po uspehu, vztrajnosti in zmagovalni miselnosti.

Česa se pri sodelovanju najbolj veselite?

Tehnologija me vedno bolj navdušuje in sodelovati s podjetjem, ki narekuje trende, je izjemno navdušujoče. Če sem čisto iskrena, se najbolj veselim dobrih slik, ki jih ponujajo Huaweievi telefoni. To me vedno znova impresionira. Poleg tega pa se veselim preizkusiti in povezati tudi ostale naprave.

Kdo stoji ob strani Ilki Štuhec?

Ilka Štuhec se na vsakem koraku zanađa na najnovejši telefon Huawei P50 Pro, ki navdušuje s svojo zmogljivostjo, vzdržljivostjo, dizajnom in vrhunsko mobilno fotografijo. Huawei je bil ves čas obstoja serije P predan snovanju vrhunske tehnologije kamer in P50 Pro pri tem ni izjema. Je prvi telefon v seriji s sistemom dvojne matrične kamere, ima velik 120-herčni zaslon in dolgotrajno baterijo kapacitete 4360 mAh s podporo hitremu žičnemu in brezžičnemu polnjenju. S tem je brezkompromisen v vseh pogledih in uporabniku na vsakem koraku ponuja kar ta potrebuje. Prav tako pa s P50 Pro lahko prek trgovine AppGallery in iskalnika Petal Search dostopate do vseh priljubljenih globalnih in lokalnih aplikacij. Tako ga lahko hitro opremite s priljubljenimi družbenimi omrežji, kot so Facebook, Instagram in TikTok, pogovornimi, kot so WhatsApp, Viber in Messenger, bančnimi ter plačilnimi in številnimi drugimi.


Prejeli ste najnovejši pametni telefon Huawei P50 Pro. Kakšna je vaša izkušnja s telefonom? Za kaj največ uporabljate telefon?

Ko enkrat prižgeš kamero je težko odnehati. Slike, video posnetki, različne funkcije fotoaparata in kakovost slik so me povsem prevzeli. Telefon sicer največ uporabljam za pogovore s prijatelji, torej uporabo različnih aplikacij, a takoj za tem je fotografiranje in snemanje. Kakovost tega se je predvsem v preteklem korona obdobju izkazala za zelo pomembno tudi z vidika obveznosti do sponzorjev in podobno.