Uporabno
1434 ogledov

Kaj storiti, ko vašega pasjega prijatelja mučijo alergije?

Kuža, pes, praskanje, srbenje Profimedia
Spoznajte Grickota, psička pasme Shih tzu, ki ga že ne kaj časa mučijo alergije. Ste vedeli, da je za to kriva napačna hrana?

Ali ste vedeli, da se več kot 80% obiskov veterinarja zgodi zaradi napačne izbire hrane pri hišnih ljubljenčkih? Ne naredite te napake tudi vi, zato že sedaj izberite najboljše za vašega hišnega ljubljenčka.

Najboljša izbira se bo obrestovala!

Strokovnjaki v Mr. Petu svetujejo: “Hrana za pse večjih pasem ima drugačno razmerje vitaminov in mineralov, ter vsebuje dodatke za sklepe in lažje prebavljive sestavine. S tem se namreč zmanjša možnost bolezenski stanj, ki so značilne za večje pse. Kakšno hrano bomo izbrali je odvisno tudi od pasme in življenjskega stila živali,” pravi vet. teh. Nina Mitrič, vodja specializirane prodajalne veteka v Mr. Petu. „Če ima pes težave z alergijo, morate zanj izbrati hipoalergeno hrano, ki mu ne bo več povzročala srbečice in drugih težav.”

Mr. Pet | Avtor: Mr. Pet Mr. Pet


Ima vaš kuža težave z občutljivostjo in alergijami povzročenimi zaradi določenih sestavin v obstoječi hrani?

Alergije pri psih so vedno bolj pogoste, vzrok pa včasih težko določljiv. Včasih se težava lahko reši že z zamenjavo hrane, v hudih primerih pa vam svetujemo, da se za nasvet obrnete na vašega veterinarja. Najpogostejši znaki alergije so srbečica, rdečica kože, izpuščaji, napenjanje, izcedek iz oči in polna žleze, kar posledično privede do prekomernega grizenje in praskanje.

Mr. Pet | Avtor: Mr. Pet Mr. Pet
1) Menjava hrane in priboljškov za izdelke s hipoalergenimi sestavinami

Ko ugotovite na katero sestavino je vaš pes alergičen se je te sestavine potrebno izogibati v celotni prehrani psa. Nekatere vrste mesa in ogljikovih hidratov so znane kot manj alergene zato lahko za začetek poskusimo z menjavo trenutne hrane za primernejšo suho pasjo in/ali mokro pasjo hrano s temi sestavinami. Velja tudi za priboljške. Menjava hrane ob prehranski alergiji je lahko hitra, ob tem pa kužku ponudite tudi probiotike, da ne bo imel prebavnih težav, kot so na primer WolfPack Gastro. V primeru zelo hudih zdravstvenih težav pa bo potreben posvet z veterinarjem ali svetovalci iz Veteke.

2) Zamenjava hrane za surovo (BARF) hrano

V primeru prehranskih alergij lahko psu namesto briketirane hrane ponudite že pripravljeno surovo hrano , ki je pripravljena iz enostavnih sestavin in je sveža. Seveda izberete hrano takšne sestave, ki vašemu kužku ne bo povzročala alergijskih reakcij.

3) Dodajanje prehranskih dodatkov za dvig odpornosti

Priporočamo, da psu ob pojavu alergij povišate vnos omega 3 maščobnih kislin, kar lahko storite z dodatkom lososovega olja. Priporočamo 100% hladno stiskano lososovo olje iz svežega škotskega lososa, ki je bogato z omega-3 maščobnima kislinama (EPA in DHA). Pri vzpostavitvi imunskega sistema pa bo vašemu kužku pomagal tudi dodatek vitamina C.

Kakšna hrana je pravilna?

Da boste zares izbrali najboljše za vašega kosmatega prijatelja, si oglejte izbor hipoalergene pasje hrane, še bolje pa je, da se v poslovalnici MR. PET posvetujete s strokovnjakom.

► Izbor hipoalergene pasje suhe hrane

► Izbor hipoalergene pasje mokre hrane

► Izbor hipoalergenih veterinarskih diet

Kuža, pes, praskanje, srbenje | Avtor: Profimedia Profimedia