Uporabno
1294 ogledov

Kako do belih in zdravih zob brez zobozdravnika

Sonicare
1/9
Philips
Ni lepšega občutka kot z jezikom podrgniti po čistih in zdravih zobeh.

"Ustno zdravje je neločljivo povezano s splošnim zdravjem. Obolenja na področju ust pomembno vplivajo na kakovost življenja posameznika, njegovo vsakodnevno delovanje in psihosocialno blagostanje," ugotavlja Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Prav iz tega razloga je izjemno pomembno, da za svoje zobe in ustno votlino skrbimo redno in z najboljšimi pripomočki.

Sonicare | Avtor: Philips Philips
Poleg zdrave prehrane, ki ne vsebuje preveč sladkorja, za zdravje ustne votline poskrbimo s vsakodnevnim umivanjem zob. Strokovnjaki svetujejo, da si zobe umijemo vsaj dvakrat dnevno. Pri tem moramo biti natančni, saj se nam hitro lahko zgodi, da kakšno mesto spregledamo in se začnejo naseljevati škodljive bakterije.

Tehnologija, ki bo zmanjšala pogostost bolečih obiskov pri zobozdravniku

Električne zobne ščetke postajajo vedno bolj priljubljene, saj nove tehnologije omogočajo, da bolj temeljito očistijo zobe in z različnimi programi olajšajo nego naše ustne votline. Sonične zobne ščetke Philips Sonicare so pri zmanjševanju zobnih oblog ter vnetja in krvavenja dlesni klinično dokazano učinkovitejše kot ročne zobne ščetke. Glava ščetke se v le eni minuti premakne 62.000-krat in zagotavlja hitrejše in lažje čiščenje težje dostopnih predelov v ustni votlini. Z njo si bodo z veseljem umivali zobe tudi tisti, ki tega ne počnejo radi.

Sonicare | Avtor: Philips Philips
S pametno zobno ščetko Philips Sonicare Diamond Clean bo ohranjanje zdrave ustne votline enostavno kot še nikoli ni bilo. S pomočjo aplikacije Philips Sonicare in tehnologije Smart Sensor boste lahko natančno nadzirali čiščenje vaših zob, poleg tega pa je podjetje Philips v sodelovanju z zobozdravniki pripravilo tudi napotke, kako boste pri umivanju zob še bolj učinkoviti.

Tehnologija Smart Sensor vas bo že med ščetkanjem opozorila na morebitne napake. Tako vas na primer opozori na premočan pritisk in vas vodi pri umivanju zob, da bi zmanjšali drgnjenje s ščetko, s tem pa optimizirali tehniko in osvojili učinkovito, nežnejše čiščenje. Lokacijski senzor zagotavlja, da pri umivanju zob ne boste več spregledali prav nobenega mesta. Natančne podatke o umivanju zob zobna ščetka pošilja tudi na vaš pametni telefon, kjer lahko preverite vaše navade ščetkanja zob. Tako pametna zobna ščetka Philips Sonicare Diamond Clean zagotavlja 100 odstotno čistočo pri vsakem ščetkanju zob in občutek čistih, gladkih zob.

Pet načinov delovanja, štiri pametne glave ščetk

V paketu Philips Sonicare Diamond Clean boste prejeli kar štiri različne glave ščetk, s katerimi se lahko posvetite različnim predelom in težavam v vaši ustni votlini. Glava Premium White je razvita v namen dodatnega poliranja in beljenja zob – sredinske ščetine poskrbijo za do petkrat boljše odstranjevanje madežev*. Glava Premium Gum Care ima posebno mehke krajne ščetine, ki dosežejo obloge na robu dlesni. Rezultat so do sedemkrat bolj zdrave dlesni**. Glava Premium Plaque Care še bolje odstranjuje obloge na težko dostopnih mestih, glava Tongue Care+ pa učinkovitejše odstranjuje nakopičene bakterije na jeziku.

Sonicare | Avtor: Philips Philips

Glede na vaše cilje pri ustni negi lahko izbirate tudi med petimi načini delovanja. Če si želite globinskega čiščenja boste npr. izbrali program Deep Clean+, s programom Gum Health pa boste lahko izboljšali zdravje svojih dlesni.

* v primerjavi z ročno zobno ščetko
**v primerjavi z uporabo ročne zobne ščetke in ob uporabi vodilne belilne zobne paste