Uporabno
1507 ogledov

Kako do nadomestila že med zdravljenjem

Otrok poškodba
1/3
Profimedia
"Au, mama, oči, boli!" - tega vzklika si prav noben starš ne želi slišati. Vsaka poškodba otroka vsaj prav tako hudo boli tudi starše. Še huje pa je, če poškodba pusti trajne posledice. Takrat vam bo vsaj finančno skrb ublažilo nezgodno zavarovanje za otroke in mlade.

Prav vsaka poškodba otroka je poškodba preveč. Vseh pa žal ne moremo preprečiti, saj svojega otroka ne moremo imeti vedno na očeh. Mali razbojniki polni energije se pri igri s prijatelji, med tekanjem po vrtu in drugimi aktivnostmi kaj hitro spotaknejo, padejo, zaletijo … Mnogi celo pravijo, da je to del odraščanja in učenja, vsekakor pa so poškodbe del življenja.

otrok bolnišnica infuzija Promo Uporabno Je res potrebno skleniti nezgodno zavarovanje za otroka?

Otrok se je poškodoval, kaj zdaj?

Skorajda vsi starši so morali že kdaj svojega otroka odpeljati zdravniku ali na urgenco, ker se je ta poškodoval in potreboval medicinsko oskrbo. Nezgodno zavarovanje za otroke in mlade takrat poskrbi, da nas vsaj ne bo skrbelo kakšne posledice bo imelo zdravljenje otroka na domači proračun. Do zavarovalnine boste upravičeni tudi že pri zlomih, izpahih in zvinih, ki praviloma ne pustijo trajnih posledic.

Poglejmo do katerega nadomestila ste upravičeni pri zlomu podlahtnice, ki pri otrocih predstavlja eno najpogostejših poškodb, če imate sklenjeno nezgodno zavarovanje za otroke in mlade Pazi name pri Zavarovalnici Triglav. Ob predpostavki, da ste se odločili za paket D, ki predvideva 2500 evrov zavarovalne vsote za zlome, izpahe, opekline in ostale poškodbe, ste pri zlomu podlahtnice upravičeni do 15 odstotkov zavarovalne vsote. Tako bi bila višina nadomestila 375 evrov.

Otrok poškodba | Avtor: Profimedia Profimedia

Ko poškodba pusti trajne posledice

Nihče ne želi razmišljati o težjih poškodbah otrok, ki pustijo trajne posledice. Okoli 4 odstotki otroških poškodb se po podatkih Zavarovalnice Triglav končajo s trajnimi posledicami. Tudi če mnogi tukaj takoj pomislijo na delovno nesposobnost in trajno odvisnost od pomoči drugih, so trajne posledice težjih poškodb lahko tudi drugačne, npr. omejena gibljivost sklepov, brazgotine po opeklinah, urezninah ali drugih poškodbah. Tudi v tem primeru ste pri Zavarovalnici Triglav upravičeni do nadomestila.

Zveza potrošnikov Slovenije priporoča, da pri izbiri nezgodnega zavarovanja za otroke največ pozornosti namenite nadomestilu v primeru trajne invalidnosti.

Kako visoka je zavarovalnina za različne poškodbe in možne trajne posledice je odvisno od pogojev posameznih zavarovalnic in paketa, ki ga boste izbrali. Zavarovalnica Triglav v primerih težjih poškodb, ki imajo za posledico več kot 50-odstotno invalidnost, v okviru akcijske ponudbe izplača dvakratnik nadomestila za težje poškodbe. V primeru izgube roke v nadlahti ali komolčnem sklepu zaradi nezgode (pravica do 70 odstotkov nadomestila) bi tako zavarovalnica izplačala 140 odstotkov nadomestila. Če je otrok star 10 let in ste sklenili paket C bi tako prejeli 56.000 evrov.

Tako enostaven je postopek uveljavljanja

Zavarovalnica Triglav je v lanskem letu poenostavila postopek uveljavljanja zavarovalnine, saj v primeru nezgode otroka nikakor nimate časa za zapleten postopek. Za izplačilo je treba le izpolniti obrazec Prijava nezgode (je dostopen tudi na spletu), opisati okoliščine nastanka nezgode in priložiti zdravstveno dokumentacijo (zadostuje že prvi izvid, iz katerega je razvidna diagnoza oz. poškodba).

Pri zavarovalnici ugotavljajo, da je izplačilo zavarovalnine po novem postopku hitrejše in bolj pregledno. Ker zavarovalnico zavarovalnino izplača že na podlagi prvega izvida, boste nadomestilo prejeli že med zdravljenjem otroka, kar vam bo dodatno finančno olajšalo situacijo.

Otrok poškodba | Avtor: Profimedia Profimedia