Uporabno
3648 ogledov

Kako financirati uresničitev svojih sanj

Delavska hranilnica Pixabay
Nakup avta ali motorja, prenova doma, daljše počitnice, poroka – pogosto domači proračun ne omogoča, da bi si izpolnili manjše ali večje srčne želje.

Skrbi z denarjem – vsi jih poznamo, zelo pomembno pa je, da se z njimi uspešno in premišljeno spopademo. Enostavna rešitev iz finančne zagate je lahko tudi gotovinski kredit, za katerega se mnogi še vedno težko odločijo. Pogosto pa je najem kredita, če je seveda odločitev sprejeta z upoštevanjem vseh informacij, ki jih imamo na voljo, najboljša pot do uresničitve naših dolgoletnih sanj.

Pogosta oblika financiranja

Dodatni izdatki nas lahko vedno presenetijo – pokvarjen gospodinjski aparat, zdravniški poseg, ki ga ne plača zavarovalnica, ali dodatni stroški pri prenovi doma. Gotovinski krediti so ena najbolj pogostih oblik financiranja pričakovanih in nepričakovanih stroškov.

Delavska hranilnica | Avtor: Pixabay Pixabay
"Običajno gre pri tem kreditu za kratkoročno posojilo," ugotavljajo pri Delavski hranilnici. Višina možnega kredita je odvisna od kreditne sposobnosti posameznika ter obdobja odplačevanja. Pri Delavski hranilnici lahko sklenete kredita za obdobje do sedmih let.

Znesek možnega kredita se izračuna na podlagi več dejavnikov. Točen izračun lahko opravi le usposobljen bančni svetovalec. Zato se vedno, kadar razmišljate o najemu gotovinskega kredita, naročite na informativni sestanek v poslovalnici Delavske hranilnice.

Stroški najema gotovinskega kredita

Gotovinski kredit je oblika kredita, ki je ni potrebno zavarovati, ob sklenitvi stranke plačajo le strošek ocene tveganja. Kot pri večini kreditov lahko tudi pri tej obliki izbirate med spremenljivo ali nominalno obrestno mero. Spremenljiva obrestna mera je sestavljena iz referenčne obrestne mere (Euribor) in fiksnega pribitka, nominalna obrestna mera pa je fiksna.

Delavska hranilnica | Avtor: Pixabay Pixabay

Obrestne mere so zelo ugodne, zato mnogi gotovinski kredit najemajo za poplačilo že sklenjenih, manj ugodnih kreditov.

"V Delavski hranilnici se zavedamo, da si vsaka stranka želi kar najugodnejšo obrestno mero, na drugi strani pa za najem najugodnejšega kredita ne želi menjati banke. Vsem strankam tako ponujamo enake, izjemno ugodne obrestne mere," sporočajo iz Delavske hranilnice.

Delavska hranilnica | Avtor: Pixabay Pixabay
Za najem gotovinskega kredita potrebujete …

Ko se odločite za sklenitev gotovinskega kredita, se naročite na pogovor z bančnim svetovalcem, ki bo za vas pripravil točen izračun kredita. S seboj lahko prinesete že vse potrebne dokumente za pridobitev kredita – veljaven osebni dokument, davčno številko, dokazila o višini plače ter upravno-izplačilno prepoved. Seveda pa morate tudi izpolniti vlogo za kredit, ki je osnova za odobritev kredita.

Ob odobritvi kredita vam Delavska hranilnica celotni znesek sklenjenega gotovinskega kredita nakaže na osebni račun ali, na vašo željo, na prodajalca oziroma izvajalca storitve.