Uporabno
2884 ogledov

Kako naj bo vrnitev v šolo čim manj stresna?

šola, šolar, pouk Profimedia
Prvi september se nezadržno bliža in otroci se bodo morali znova vrniti v šolske klopi. Medtem ko se nekateri začetka novega šolskega leta veselijo, spet drugi nočejo nazaj v šolo. V nadaljevanju preberite nekaj koristnih nasvetov, s katerimi lahko vašemu šolarju pričarate čim manj stresno vrnitev v šolo.

Poletne počitnice so čas, ko se otroci spočijejo od šolskih in obšolskih obveznosti ter uživajo v večji svobodi, kot jo imajo med šolskim letom. Spat lahko hodijo malce kasneje kot običajno, zjutraj lahko dlje pospijo, večino dneva pa brezskrbno preživijo zunaj, s prijatelji ali na družinskih izletih, saj njihovega časa ne zapolnjujejo domače naloge in učenje.

Med poletnimi počitnicami so tudi malce pozabili na ukrepe, povezane s preprečevanjem širjenja novega koronavirusa, a kaj jih čaka v prihajajočem šolskem letu? Kot kaže za zdaj, sta na mizi zgolj dva ukrepa, ki pa bosta veljala kot priporočilo in ne kot obveza. V tej fazi, ko se moramo nekako naučiti živeti z dejstvom, da novi koronavirus ostaja med nami, je po mnenju posvetovalne skupine, ki jo vodi epidemiolog Mario Fafangel, bistveno to, da se v šolah ustrezno prezračuje notranje prostore in iz kolektiva s pomočjo samotestiranja izolira okužene osebe. S tem bi se drastično zmanjšala verjetnost vnašanja okužb v šole in vrtce, posledično pa tudi možnost prenosa virusa na rizične osebe, s čimer bi bil tudi pritisk na bolnišnice manjši. Glede samotestiranja sta možna dva scenarija. Po prvem bi se v domačem okolju samotestirali zgolj tisti z akutnimi znaki okužbe dihal in pa osebe, ki so bile v tveganjem stiku. Po drugem scenariju pa bi bilo samotestiranje vsaj enkrat tedensko obvezno za vse. 

Kakor koli že, novo šolsko leto in vse, kar bo prineslo, je pred vrati. In mnogim otrokom je iz takšnega ali drugačnega razloga malce hudo, ker se poletne počitnice bližajo koncu in se je treba začeti pripravljati na novo šolsko leto. Da bo prehod iz počitnikovanja v šolo čim manj stresen, lahko poskušate z naslednjimi triki.

V Big Bangu so za lažjo vrnitev v šolo pripravili ogromno hudih UAU akcij na vseh oddelkih, ki jih preprosto ne smete zamuditi. Njihove vroče izdelke (od računalnikov in tablic do e-skirojev in koles) si lahko ogledate v njihovem aktualnem katalogu 'Nazaj v šolo'.

Žar, piknik, meso | Avtor: Profimedia Profimedia

Pripravite slovo od počitnic

Kot praznujete uspešen zaključek šolskega leta, organizirajte še praznovanje zaključka poletnih počitnic. Pa najsi bo to piknik v ožjem družinskem krogu, sladoled v mestnem središču, obisk živalskega vrta, družinski pohod v hribe, celodnevno čofotanje v bazenu ali katera druga aktivnost, ki je všeč vašemu šolarju. S takšno gesto se boste na lep način poslovili od poletnih počitnic in hkrati pozdravili jesen, ki se nezadržno približuje.

Počasi začnite vzpostavljati staro šolsko rutino

Da ne bo prehod iz ležernega poletnega v bolj hektičen jesenski ritem prehud, morda zadnji teden počitnic počasi začnite z vzpostavljanjem stare rutine. Če je vaš šolar poleti hodil pozno spat, česar med šolskim letom ne prakticirate, naj zadnji teden počitnic hodi prej v posteljo in zjutraj vstaja prej. Če je med počitnicami povsem postavil na stranski tir branje knjig, ga spodbudite, da se zadnji teden loti branja kakšne zanimive oziroma zabavne knjige. 

otroci starši pogovor | Avtor: Profimedia Profimedia

Pogovorite se z vašim šolarjem

Svojega šolarje vprašajte, kako doživlja konec počitnic, kakšni občutki in kakšne misli ga obhajajo ob začetku novega šolskega leta. Se veseli začetka šole? Ga jemlje kot nujno zlo ali ga že nestrpno pričakuje? Kaj je tisto, kar ga najbolj navdušuje? Je žalosten, zaskrbljen? Morda celo malce tesnoben? Če je temu tako, ga vprašajte, zakaj tako čuti, v čem je težava. In mu to zagato pomagajte rešiti ter naredite vse, kar je v vaši moči, da mu pomagate prebroditi stres ob začetku šolskega leta.

Pojdite po šolske potrebščine skupaj z vašim šolarjem

Nakup šolskih potrebščin je lahko za šolarje nadvse prijetna izkušnja – mnogi namreč uživajo v izbiranju tega, kakšen motiv bodo imeli na zvezkih, kakšno peresnico bodo imeli, da o izbiranju nove šolske torbe sploh ne govorimo. Zato ni slabo, da svojega šolarja po nakupih za novo šolsko leto vzamete s seboj. Morda se bo prav zato bolj veselil novega šolskega leta, saj bo komaj čakal, da uporabi nove šolske stvari, ki jih je sam pomagal izbrati.   

šola, šolar, pouk | Avtor: Profimedia Profimedia

Nakupite še druge stvari, ki lahko olajšajo šolanje

Obstaja pa še kar nekaj pripomočkov, ki lahko vašemu šolarju ne le olajšajo učenje in delanje domačih nalog, temveč močno popestrijo šolsko leto. Kar nekaj jih najdete v trgovinah Big Bang, kjer so za lažjo vrnitev v šolo pripravili ogromno hudih UAU akcij na vseh oddelkih, ki jih preprosto ne smete zamuditi. Pojdite hitro v akcijo in izberite svoje vroče izdelke TUKAJ!

Za starejše šolarje, ki se v šolo in domov vozijo s kolesom ali skirojem, imate v Big Bangu zdaj po akcijskih cenah na voljo e-skiroje in kolesa, ob nakupu pa boste prihranili tudi do 100 evrov. Za vse tiste, ki prosti čas preživljajo ob igranju video iger, je zagotovo aktualna ponudba najrazličnejših gaming pripomočkov – od tipkovnic in brezžičnih mišk do slušalk.

Tudi brez računalnika ne gre

Dandanes je nepogrešljiva oprema šolarjev, sploh v višjih razredih, tudi računalnik ali tablica. Oboje najdete v trgovinah Big Bang po znižanih cenah – prenosnike že od 249,99 evra naprej, tablice od 169,99 evra dalje. A to še zdaleč ni vse, tudi računalniški monitorji, pa pametne ure in telefoni, celo televizorji vas v Big Bangu vse do 4. septembra čakajo po noro ugodnih cenah.

Celotno ponudbo in najnovejši Big Bang katalog 'Nazaj v šolo' si lahko ogledate TUKAJ.

Big Bang | Avtor: Big Bang Big Bang

Ste trenutno na tesnem z denarjem? Tukaj je rešitev!

Ste zdaj ob koncu poletja, ko je za vami kar nekaj dopustov in z njimi povezanih dodatnih stroškov, malo na tesnem z denarjem? Pa vseeno ne želite zamuditi Big Bangove neverjetne ponudbe 'Nazaj v šolo'?

V Big Bangu se zavedajo, da je nakup včasih kar finančni zalogaj (sploh če kupujete dražje elektronske naprave), zato so v avgustu pripravili mesec nakupov na obroke. Tako v njihovih poslovalnicah kot na spletu lahko svoj nakup razdelite na poljubno število obrokov. Za vas so pripravili tudi izvrstno ponudbo izdelkov po rezani ceni brez obresti!

Več o različnih možnostih obročnega nakupovanja v Big Bangu si preberite TUKAJ.