Uporabno
248 ogledov

Kako prihraniti pri nakupu otroških plenic?

enaa Enaa
Vaš dojenček nenehno potrebuje menjavo plenic (in tako bo še nekaj časa), vendar vas to lahko stane kar nekaj denarja. Če imate omejen proračun in bi radi prihranili kakšen evro ali dva, preverite spodnje nasvete za prihranek pri plenicah.

Ko kupujete otroške plenice, najprej preračunajte ceno na plenico. To pomeni, da ceno celotnega paketa razdelite s številom plenic v njem. Velikosti paketov se zelo razlikujejo, a ko določite ceno na enoto, lahko enostavno primerjate en izdelek z drugim, preden ga kupite. Če se izkaže, da je kupčija dobra, naredite zalogo (vendar ne prevelike).

Pametno je tudi, da nenehno spremljate ponudbo in ste pozorni na akcije. Če se odločite za znamko, ki je še niste preizkusili, najprej kupite manjši paket in testirajte, če malčku sploh ustreza.

enaa | Avtor: Enaa Enaa

Najboljša izbira: mesečna pakiranja

Ker vaš dojenček nenehno raste, se ne splača kupovati prevelike količine plenic določene velikosti naenkrat – raje se odločite za mesečno pakiranje. Če ste kupili plenice za več mesecev vnaprej in so zdaj neuporabne, jih podarite nekomu, ki jih potrebuje.

Mesečna pakiranja so cenovno najugodnejša izbira. V teh paketih je več kot 100 kosov plenic, lahko pa tudi več kot 200 kosov – odvisno od vrste. Na Enaa je za vsak paket preračunana cena na plenico. V mesečnih pakiranjih so na voljo naslednje Pampers otroške plenice:

►Pampers  Harmonie – hipoaleregene in prijazne koži dojenčka,

►Pampers Active Baby – preprečujejo nastanek izpuščajev,

►Pampers Pants – za več udobja pri nošenju, ko se otrok kobaca ali že hodi,

Pampers Premium care otroške plenice – za najboljšo zaščito in popolno suhost, tudi v obliki hlačnih pleničk.

Številke plenic glede na težo in starost otroka

Pred nakupom pa morate natančno preučiti, katero velikost potrebuje vaš dojenček. Katero številko plenic torej kupiti, da se bo najbolje prilegala otrokovi velikosti? Spodnji vodič z velikostmi glede na starost in težo vam bo ponudil splošen pregled. Z njegovo pomočjo boste lahko izbrali ustrezen izdelek za svojega otroka. Zraven je dodana informacija o okvirni dnevni porabi plenic v posameznem obdobju.

V tem obdobju otrok potrebuje 6–9 plenic na dan:

►Plenice z oznako N – primerne so za prvih nekaj tednov in do teže 4,5 kg.

►Plenice s številko 1 – primerne so za otroke starosti 2–4  mesece in težo 4–6 kg.

►Plenice s številko 2 – primerne so za otroke starosti 4–7  mesecev in težo 5–8 kg.

V tem obdobju otrok potrebuje 5–7 plenic na dan:

►Plenice s številko 3 – primerne so za otroke starosti 7–20  mesecev in težo 7–13 kg.

►Plenice s številko 4 – primerne so za otroke starosti 18–48  mesecev in težo 9–17 kg.

►Plenice s številko 5 – primerne so za otroke nad 3 leti starosti in težo nad 12 kg.

►Plenice s številko 6 – primerne so za otroke nad 4 leti starosti in težo nad 16 kg.

Pralne plenice

Pralne plenice zahtevajo nekaj več dela, vendar so cenovno zelo učinkovita rešitev. Čeprav stanejo več, boste z njimi na dolgi rok prihranili več sto evrov. Do dojenčkove kože so nežnejše kot plenice za enkratno uporabo, vendar le, če jih pogosto menjate. Navadno so manj vpojne kot izdelki za enkratno uporabo, zato jih morate pogosteje menjati. Z njimi naredite tudi nekaj dobrega za okolje, saj zmanjšate odpadek. Še ena prednost je, da jih lahko ponovno uporabijo tudi mlajši bratci ali sestrice.

enaa | Avtor: Enaa Enaa

Klasične plenice

Druga skupina plenic, poleg že omenjenih pralnih, so klasične plenice. Delimo jih na navadne, hlačne in plavalne. K navadnim plenicam prištevamo Pampers Active, Pure Protection in Premium Care. Dojenčkovo kožo dobro zaščitijo in skrbijo, da je ritka suha.

Hlačne plenice

Hlačne plenice, kot so Pampers Pants, so opremljene z edinstvenimi zračnimi kanali, ki omogočajo, da dojenčkova koža diha in ostane suha. V hlačkah se nahaja losjon, ki ohranja kožo mehko in brez izpuščajev. So prav tako vpojne kot navadne plenice in lahko zagotovijo več ur suhosti. Primerne so za dojenčke od 6–9 mesecev. So odlična izbira za bolj nemirne otroke ali tiste, ki se že kobacajo. So izjemno tanke in udobne za nošenje, zato otrok v njih uživa.

Plavalne plenice

Plavalne plenice za enkratno uporabo, kot so Pampers Splashers, omogočajo udobno nošenje tudi pod vodo, saj se ne napihnejo. Zaradi dvojnih zavihkov se odlično prilegajo, medtem ko se otrok brezskrbno zabava ob vodi. Nošenje je udobno, zahvaljujoč raztegljivemu pasu. So odlična izbira za v bazen, toplice ali plažo. Potiskane so z vzorcem, ki spominja na prave kopalke. Enostavno jih je odstraniti.

Na Enaa vas čaka odlična izbira plenic in mesečnih pakiranj. Kupujte pametno in si zagotovite največji prihranek.