Uporabno
2190 ogledov

Kako razstrupiti telo in opraviti detox na naraven način

Nature's Finest Nutrisslim
Zaradi nedavnih sprememb smo se znašli v situaciji, na katero nas večina ni pripravljena…Večino časa preživimo zaprti doma, odrezani od stvari, ki smo jih navajeni vsak dan početi. Pomembno je, da ta dodaten čas dobro izkoristimo in ga posvetimo sebi in svojemu zdravju ter dobremu počutju.

Razstrupljanje ali "detox" telesa je danes eden od zelo priljubljenih načinov zdravljenja v alternativni medicini. Večina bolezni, ki se zgodijo v našem telesu, so posledica kopičenja strupenih snovi, tako imenovanih toksinov. Odprava obstoječih toksinov in preprečevanje kopičenja novih je bistveni del pri razstrupljanju našega telesa.

Čiščenje je koristno za vse, ki trpijo zaradi kroničnih bolezni in stanj, vključno z alergijami, anksioznostjo, artritisom, astmo, kroničnimi okužbami, depresijo, diabetesom, glavoboli, povišanem holesterolu, nizki ravni sladkorja v krvi, prebavnimi motnjami, duševnimi boleznimi in debelostjo. Detox telesa je mogoče uporabiti kot koristen preventivni ukrep in kot orodje za krepitev splošnega zdravja, vitalnosti, odpornosti in boljšega počutja.

Prehrana je na prvem mestu

Najprej lahko začnemo s prehrano. To je najbolj pomembna sestavina dobrega počutja in zdravega telesa. Prepričati se moramo, da s hrano ne bomo otežili telesa in po nepotrebnem vnesli prevelike količine dodatnih strupov, ki bodo v našem telesu povzročili še večjo zmedo. To pa je seveda lažje reči kot storiti, posebno zaradi omejitve nakupovanja svežih živil v trgovini. V našem nakupovalnem vozičku še vedno ne sme primanjkovati svežega sadja in zelenjave, stročnic, ovsenih kosmičev in drugih odličnih virov energije, vitaminov in mineralov.

Poskrbimo za uravnoteženo prehrano

Izogibajmo se visokim kaloričnim obrokom, nasičenim maščobam, rafiniranim ogljikovim hidratom (kot so beli kruh, beli riž, bele testenine) in sladkorju. Za dobro prilagojeno prehrano uživajmo vlaknine, ki jih pridobimo v svežem sadju, zelenjavi, polnozrnatem kruhu. Prav tako v mesu (omejene količine rdečega mesa), mleku in kvalitetnih maščobah (nenasičene in polinenasičene, kot so rastlinska olja, oreški, semena in ribe). Hidracija je bistvena, zato dnevno popijmo veliko tekočine.

Nature's Finest | Avtor: Nutrisslim Nutrisslim

Izločanje strupov iz telesa

Preobremenjena prebavila lahko povzročijo napihnjenost, zaprtje, prebavne motenje, bolečine v trebuhu in ostale težave v prebavnem taktu. Če je črevesje zamašeno z odpadnimi snovmi, ki se držijo črevesnih sten, se počutimo zaprte in napihnjene, zato naše telo vseh hranil ni sposobno vsrkavati enako dobro. To naše telo izčrpa, kar vodi k pomanjkanju energije, nezmožnosti izgube odvečnih kilogramov in slabem počutju. S prebavnimi motnjami se tudi težko gibamo, osredotočamo, naš imunski sistem pa je oslabljen. Črevesje, ki je polno odpadnih snovi postane "strupeno", kar pomeni, da se skozi kri lahko vsrkajo toksini.

Odpadne snovi (toksini) so glavni krivci za vsa obolenja in vnetja v naših telesih. Če telo ne more učinkovito odstraniti vseh strupov, ki jih vsakodnevno vnašamo v telo, se ti začnejo nabirati v maščobnih tkivih, kjer jih telo shrani za kasnejšo obdelavo. Za to nalogo so zadolžena naša jetra, ki delujejo kot filtri telesa. In vsi filtri potrebujejo čiščenje!

Z uživanjem kvalitetnih živil, ustreznih naravnih prehranskih dopolnil, čiščenjem črevesja in telesno aktivnostjo, lahko prebavila očistimo in vzdržujemo zdravo delujoče črevesje. Bistveno je, da se detox razstrupljanja lotimo čimbolj naravno in pri tem ne uporabljamo agresivnih metod, saj se stanje lahko še dodatno poslabša s kopico neželenih stranskih učinkov.

Pomembno je, da razstrupimo jetra

Glavni razstrupljevalni organ so jetra, ki opravljajo več življenjsko pomembnih funkcij in vključujejo obdelavo vsega, kar jemo in pijemo. O zamaščenosti jeter govorimo takrat, ko delež maščob preseže 5 odstotkov celotne sestave jeter. Zelo negativen vpliv ima prekomerno uživanje alkohola, premalo gibanja, kajenje in pogosto tudi povišana telesna teža. Seveda so jetra še posebej pomembna pri odstranjevanju škodljivih snovi oziroma pri razstrupljanju telesa. Obstaja pa kar nekaj načinov s katerimi lahko preprečimo zamaščenost jeter.

Ohranimo zdravo težo

Če imamo prekomerno telesno težo, smo v nevarnosti, da imamo okoli jeter maščobo, ki lahko povzroči tudi brezalkoholno maščobno bolezen jeter (NAFLD), eno najhitreje rastočih oblik bolezni jeter. Izguba telesne mase lahko igra pomembno vlogo pri zmanjševanju maščob v jetrih.

Kateri simptomi jasno kažejo na slabo delujoča jetra?

  • močna napihnjenost v trebuhu (maščoba se začne kopičiti okrog pasu)
  • utrujenost, izčrpanost in splošno pomanjkanje energije
  • prekomerno potenje in nepojasnjeni vročinski oblivi
  • srbeča in pordela koža

Čeprav imajo jetra sposobnost obnavljanja, lahko nezdrav življenjski slog pusti posledice. Jetra s pomočjo žolčne kisline, razgrajujejo maščobe, ki smo jih zaužili s hrano. Če je maščob v naši prehrani preveč, s tem močno obremenimo jetra. Odvečna maščoba se nalaga med jetrnimi celicami in moti osnovno funkcijo delovanja, ki jo imajo jetra – razstrupljanje. Zaradi zamaščenosti ima povprečen človek jetra, ki delujejo samo s polovično močjo. To dejstvo ima velik vpliv na vsakdanje počutje in zdravje.

Živila in zelišča z največjo detox močjo

Nature's finest mešanici za razstrupljanje detox in liver cleanse vsebujeta skrbno izbrana zelišča, ki pripomorejo k urejeni prebavi, boljšemu počutju, zmanjšanju obsega okrog trebuha, boljšemu imunskemu sistemu.

To je najboljša kombinacija za odpravljanje težav z jetri. Lahko ju le preprosto vmešamo v vodo ali pa si pripravimo detox smoothie in ju vključimo v vsakodnevni jedilnik.

Nature's Finest | Avtor: Nutrisslim Nutrisslim

Bralci Žurnala24 imate še dodatno kodo za nakup izdelkov za razstrupljanje. Za dodaten 20% popust uporabite kodo JETRA20.