Uporabno
3271 ogledov

Kako rešiti 4 najpogostejše dileme pri načrtovanju kuhinje

GA+kuhinje GA+kuhinje
Nakup kvalitetne kuhinje je naložba za deset, tudi do dvajset let. Zato ni nič nenavadnega, da boste pri skrbnem načrtovanju kuhinje naleteli na kup dilem, ki jih bo treba čimbolj optimalno rešiti.

Ne glede na to ali prenavljate staro kuhinjo ali se selite v popolnoma nov dom, navdušenje nad načrtovanjem nove kuhinje se lahko hitro sprevrže v nočno moro, ko naletite na prve večje odločitve, nesoglasja z ostalimi člani gospodinjstva ali težave pri realizaciji. Sprejmite načrtovanje kuhinje kot izziv, ki ste si ga postavili. V veliko pomoč pa vam bo vsekakor izbira primernih strokovnjakov, ki vam bodo svetovali s pomočjo dolgoletnih izkušenj.

Dilema 1: Kako izbrati primerno obliko kuhinje glede na prostor?

Kuhinja v nizu, z otokom, v obliki L, v obliki U ali s polotokom? Odločitev ni enostavna, pogosto pa posameznik tudi ne ve, katero obliko sploh dovoljuje prostor namenjen kuhinji. Zato strokovnjaki pri GA+kuhinje ponujajo prav posebno storitev. Svetovalec vas bo obiskal na vašem domu in si skupaj z vami ogledal prostor. Tako bo za vas lahko pripravil več možnih rešitev za postavitev kuhinje, vi si boste pa doma lažje predstavljali kako bo izgledala nova kuhinja.

GA+kuhinje | Avtor: GA+kuhinje GA+kuhinje

Svetovalec vam bo predstavil tudi možne materiale, barvne sheme, modele in ostale detajle kuhinje. V udobju vašega doma boste tako lahko skupaj izrisali vašo sanjsko kuhinjo.

S premium storitvijo izrisa kuhinje na domu se boste tako uspešno izognili tudi drugi dilemi, ki se pogosto pojavi ob načrtovanju kuhinje – pravilni izmeri prostora ter označevanju napeljav, oken, vtičnic in podobnega.

Dilema 2: Tloris kuhinje ali kateri kuhinjski element spada kam

Pogosto si svojo sanjsko kuhinjo posamezniki v glavi že zamislijo, v realnosti pa potem ugotovijo, da zamišljene rešitve nikakor niso funkcionalne. Zato pri GA+kuhinje na prvo mesto postavljajo funkcionalnost, nato ji sledi estetika. Velik poudarek je tako na ergonomiji kuhinje – kako urediti kuhinjske elemente, da bomo zmanjšali količino nepotrebnega gibanja. Velik poudarek je torej na t. i. "delovnemu kuhinjskemu trikotniku" in navadah uporabnika. Skupaj s svetovalcem boste tako ugotovili, katero zaporedje kuhinjskih elementov je za vas najbolj smiselno.

GA+kuhinje | Avtor: GA+kuhinje GA+kuhinje

Pomemben del ergonomije kuhinje je tudi primerna višina delovnega pulta. Populacija je vedno višja, zato morajo z njo "zrasti" tudi delovne površine. Svetovalec GA+kuhinje bo tako glede na vašo višino predlagal kako visok naj bo pult in ostali elementi v kuhinji.

GA+kuhinje | Avtor: GA+kuhinje GA+kuhinje

V šestih salonih podjetja GA+kuhinje v Ljubljani, Kranju, Novem mestu, Mariboru, Levcu in Slovenj Gradcu delo že poteka nemoteno. Poskrbeli so za varno okolje, ki omogoča oseben stik s strankami.

Dilema 3: Kako izbrati materiale, barve in obdelave?

Nova kuhinja bo z vami 10 in več let, zato je priporočljivo, da se pri načrtovanju ne osredotočate na trenutne modne muhe, ampak izberete brezčasen dizajn kuhinje. Dizajn tudi nujno uskladite z ostalim pohištvom v vašem domu, to je še posebej pomembno, ko je kuhinja del večjega dnevno-bivalnega prostora. Pri izbiri upoštevajte tudi danosti prostora. Je kuhinjski prostor manjši in je v njem le malo naravne svetlobe? Izberite svetlo barvo, ki bo vizualno povečala prostor. Je večina vašega pohištva v rustikalnem slogu? Odločite se za kuhinjo v tradicionalnem stilu.

GA+kuhinje | Avtor: GA+kuhinje GA+kuhinje

Dilema 4: Bo kuhinja dobavljena v roku?

Rešitev te dileme je vsekakor v skrbni izbiri zanesljivega izvajalca. Obljubam o ekspresnih dobavnih rokih pogosto sledi razočaranje. "Predvideni dobavni roki za kuhinjo po meri so cca 4 tedne. Naša ekipa dnevno spremlja naročila in po potrebi obvešča stranko o spremembah. S poznimi dobavnimi roki nimamo težav," zagotavljajo strokovnjaki pri GA+kuhinje, ki svoje stranke navdušujejo z osebnim pristopom in premium paketom brezplačenih storitev (vključuje izris kuhinje na domu, 3D načrtovanje, vnos in montažo nove kuhinje ter kuhinjskih aparatov ter 5 let jamstva).

GA+kuhinje | Avtor: GA+kuhinje GA+kuhinje

Cilj paketa storitev je, da vam načrtovanje in končno realizacijo kuhinjskega projekta čim bolj poenostavimo in naredimo celotno načrtovanje sproščeno in zabavno. Saj veste, za prenovo vaše kuhinje bomo poskrbeli mi, od začetka do konca.
– GA+kuhinje

GA+kuhinje strankam nudijo celosten paket, ki poleg svetovanja, izrisa, izmere na domu in dobave vključuje tudi montažo in priklop vseh kuhinjskih aparatov. Tako so lahko stranke popolnoma brezskrbne, strokovnjaki GA+kuhinje pa poskrbijo za prav vse. Tudi po priklopu pa se storitve podjetja ne končajo, saj imajo tudi svojo reklamacijsko službo in poprodajno podporo.

Dobro se z dobrim vrača

Pri podjetju GA+kuhinje se tudi zavedajo pomembnosti družbeno odgovornega poslovanja, zato so v letu 2019 del sredstev od vsake prodane kuhinje namenili Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje. Z donacijo 3750 evrov so tako kar 40 otrokom in mladostnikom iz socialno šibkih družin omogočili nakup obutve in toplejših zimskih oblačil. Nekaterim otrokom so poravnali tudi stroške šole v naravi in drugih šolskih obveznosti. Več o dobrodelni akciji lahko preberete tukaj: https://www.ga-kuhinje.si/dobrodelna-akcija

GA+kuhinje | Avtor: GA+kuhinje GA+kuhinje

Seveda pa se tudi letos dobrodelnost podjetja nadaljuje. Do konca meseca junija bo GA+kuhinje od vsake prodane kuhinje namenil del sredstev družinam, ki jih je epidemija najbolj prizadela.

Se odločate za nakup nove kuhinje? Preverite ponudbo GA+kuhinje! Trenutno vam ponujajo akcijsko znižanje kuhinj za kar 60 odstodkov + set kuhalne plošče in pečice Gorenje za 1 evro.

Prijavite se na izris kuhinje še danes: ga-kuhinje.si/prijava-na-izris-kuhinje