Uporabno
4032 ogledov

Kako se lotiti opremljanja doma?

Dipo Dipo
Renoviranje in opremljanje, pa naj gre za novo kupljeno stanovanje oziroma hišo ali osvežitev starega doma, je lahko precej kaotično in stresno. Sploh če se mudi. A z nekaj triki si lahko vse skupaj močno olajšate.

Dipo | Avtor: Dipo Dipo

Opremiti dom tako, da bo popoln in da se boste v njem zares dobro počutili, še zdaleč ni lahka naloga. Še posebej ne, če za to nimate na voljo veliko časa, saj se vam mudi s selitvijo. Tudi poplava ponudbe, ko gre za pohištvo, ter različnih stilov opremljanja, ki so vam všeč, vam ni vedno v plus, saj se je zato še toliko težje odločiti, v katero smer boste šli pri urejanju doma.

Nasveti, ki vam bodo olajšali opremljanje doma

Morda vam bo lažje, če si, še preden se odpravite v trgovino, odgovorite na naslednja vprašanja:

Kakšen je moj življenjski slog?

Je dom vaša oaza miru, kjer ste večinoma sami oziroma z družino? Ali imate, ravno obratno, skoraj vedno koga obisku, večkrat organizirate kosila ali večerje oziroma zabave? Vaš življenjski slog je zagotovo eden glavnih dejavnikov pri opremljanju doma.

Če imate doma pogosto več ljudi, ki se zbirajo okrog jedilne mize, potem potrebujete dovolj veliko mizo. Če druženja potekajo v dnevni sobi, potrebujete dovolj velik in udoben kavč. Če pa ste večinoma sami in so obiski ter druženja redkost, potem potrebe po veliki jedilni mizi in sedežni garnituri ni. Če proste popoldne večinoma preživljate z otroki na tleh, med igro, potem potrebujete dovolj veliko prostora in se posledično morda odločite za nekoliko manjši kavč, na tleh pa si omislite veliko, mehko preprogo. Če veliko časa preživljate v kuhinji, ker radi kuhate, potem potrebujete udobno kuhinjo z dovolj velikim delovnim pultom – sploh če vam pri kuhi pomagajo še otroci, kar v majhni kuhinji hitro postane preveč tesno in kaotično.

Če imate majhne otroke, boste stanovanje oziroma hišo opremili povsem drugače kot takrat, ko bodo otroci že veliki in bodo počasi zapuščali dom. Kopalna kad je za malčke skorajda nekaj obveznega, kasneje pa je zagotovo bolj praktična in dobrodošla kabina za prhanje. Ko so otroci majhni, starši ne kupujejo klubskih mizic z ostrimi robovi, temveč raje ovalne mizice. Tudi pri izbiri materialov za sedežno garnituro je v ospredju praktičnost. Bel kavč iz tekstila, kjer se hitro pozna umazanija in ga je težko čistiti, boste našli pri redkokateri družini z majhnimi otroki.

Dipo | Avtor: Dipo Dipo

Kateri stil mi je najbolj všeč?

Rustikalen, moderen, industrijski, minimalističen in še bi lahko naštevali. Slogov opremljanja je dandanes zares veliko in vsak od njih ima svoj čar. Nekatere sloge notranje opreme je možno do neke mere celo preplesti med seboj, a to zahteva veliko mero pretanjenosti, saj lahko sicer prostor hitro postane kaotičen ali neokusno opremljen.

Zato prebrskajte po spletu, po revijah o notranji opremi in poiščite slog, ki vam je najbolj pisan na kožo. Vam ugaja sodoben, brezčasen ali podeželski slog? Prisegate na domače, priročno in praktično? Ali imate raje elegantno, urejeno in minimalistično? Poglobite se vase in spoznajte svoj slog. Nato pa se odpravite v trgovino in skladno s tem izberite svoje sanjsko pohištvo.

Pri izbiri notranje opreme vam bodo z veseljem svetovali tudi izkušeni prodajalci v prodajnih salonih Dipo, ki jih najdete v osmih slovenskih mestih: Ljubljani, Mariboru, Dravogradu, Celju, Kranju, Kopru, Novi Gorici ali Murski Soboti.

Dipo | Avtor: Dipo Dipo

Koliko denarja sem pripravljen zapraviti?

Proračun ima seveda pomembno vlogo pri opremljanju doma. Dandanes najdete v trgovinah kuhinje, jedilne mize, stole, sedežne garniture, omare in ostalo pohištvo po zelo različnih cenah. Od cenovno zares ugodnih do skorajda pregrešno dragih kosov. In če je bilo nekoč morda kaj resnice v pregovoru "malo denarja, malo muzike", danes to zagotovo ne drži več. Po ugodnih cenah lahko namreč kupite kakovostno pohištvo, ki bo privlačno na pogled in vam bo dolgo dobro služilo.

Preden se lotite dejanskega nakupa, določite proračun, ki ga imate na voljo za opremljanje. Nato pa zavihajte rokave in veselo na delo!

Kakšne barve mi vzbujajo prijetne občutke?

Eden ključnih ciljev, ko urejamo dom, je zagotovo ta, da se bomo v njem dobro počutili. Dom bi morala biti tista oaza miru, zadovoljstva, dobre energije, ki nas po napornem dnevu v službi umiri, navda s pozitivnimi občutki, prežene napetost in občutke tesnobe, izčrpanosti. Zato je pomembno, da izberemo takšne barve sten in pohištva, ki nam bodo pomagale pričarati ta pozitivna občutja. Pri tem pa pazite, da si barve pohištva in sten ter tal ne bodo nasprotovale, temveč se bodo lepo dopolnjevale.

Na kaj pomislite, ko slišite besedo Dipo? Ugodne cene? Pestra ponudba? Enostaven nakup? Vse to drži, a Dipo ugodnosti se tukaj ne končajo. Pri Dipu je zadovoljstvo strank na prvem mestu, zato vas razvajajo z različnimi storitvami pred in po nakupu.

Dipo | Avtor: Dipo Dipo

Enostaven in ugoden nakup z možnostjo obročnega odplačevanja

Ko ste si torej odgovorili na zgornja vprašanja, ste pripravljeni za akcijo – zakorakate v bližnji prodajni salon s pohištvom in izberite svoje najljubše kose. Pri nakupovanju pohištva je zagotovo zelo pomembno, da na kupljene stvari ni treba čakati, temveč da je tisto, kar ste izbrali, na zalogi in zato nemudoma tudi pri vas doma. Prav s tem se lahko pohvalijo v prodajnih salonih Dipo, saj je pri njih skorajda vse na zalogi in takoj dobavljivo. In kar je sploh dobrodošlo, pri njih najdete lepo in kakovostno pohištvo po nadvse ugodnih cenah.

A to še zdaleč ni vse. Strankam se prilagodijo tudi, ko gre za plačilo. "Če bi znesek radi poravnali čim prej, ga lahko seveda v celoti poravnate takoj. Če pa vam bolj ustreza plačilo na obroke, vam nudimo hitro in enostavno obročno odplačevanje," povedo pri Dipu. In dodajajo: "Obročno plačevanje pri Dipu je hitro in enostavno. Obročni nakup je možen od 50 evrov do največ 5.000 evrov. Plačate lahko v 6, 12, 24, 36 ali 48 obrokih – po želji. Če je potreben polog, ga lahko poravnate s kreditno kartico – vsa nadaljnja plačila obrokov so avtomatska."

Do svojega sanjskega doma lahko torej pridete hitro in ugodno, brez nepotrebnega stresa, slabe volje in skrbi. Zato ne odlašajte in se prenove lotite še danes!

Dipo | Avtor: Dipo Dipo