Uporabno
4118 ogledov

Kako se lotiti prenove balkona

JYSK
1/8
Jysk
Dodaten čas, ki ga v zadnjih, skoraj že dveh, mesecih preživljamo doma, smo mnogi izkoristili tudi za polepšanje svojega doma. Zdaj, ko je notranjost urejena, se lahko lotimo še zunanjih prostorov – balkona in terase.

Potem, ko smo se lani še pritoževali, da nam za urejanje zunanjih površin primanjkuje časa, so nam ga trenutne razmere skorajda "podarile". Končno se lahko brez slabe vesti lotimo preoblikovanja balkona in terase. Vzemite si čas in si uredite pravo oazo miru. Ta bo tudi odlična alternativa dopustnim destinacijam, ki jih v letošnjem poletju mogoče ne bomo uspeli obiskati.

JYSK | Avtor: Jysk Jysk
Začnite pri tleh

Temeljite prenove vaših zunanjih površin se lotite z zamenjavo oz. prekrivanjem starih talnih oblog. Počene ploščice na balkonu lahko enostavno prekrijete z lesenimi talnimi oblogami, ki vas bodo spominjale na morske pomole, ali z vzdržljivo zunanjo preprogo. Lesene talne obloge so primerne tudi za domač vrt, kjer si lahko ustvarite "otok" sredi travnatih površin in tam uživate v dopoldanski kavici ali popoldanskem kozarčku vina.

Seveda pa ne pozabite na zelenje. Tudi na balkonu bodo odlično uspevala zelišča, paradižniki in jagode. Če imate na voljo nekaj več prostora se lahko odločite tudi za visoko gredo. Cvetlične lonce, ki jih lahko obesite tudi na ograjo, izberite glede na barvo vaše opreme in skupaj z izbranimi rastlinami bodo vaš balkon spremenili v urbano džunglo.

JYSK | Avtor: Jysk Jysk

Podružnica jedilnice in dnevne sobe

Terasa in balkon poleti postaneta podaljšek naših notranjih prostorov. Za udobje poskrbijo lounge kompleti, ki bodo primerni tako za skupno večerjo pod zvezdami kot tudi za popoldanski počitek. Ne pozabite na mehke blazine in odeje, ki vas bodo grele ob hladnejših večerih. Če radi pripravljate večje vrtne zabave razmislite tudi o nakupu večje vrtne mize in dodatnih stolov, ki jih lahko tedaj, ko jih ne uporabljate, pospravite v praktični vrtni zaboj.

JYSK | Avtor: Jysk Jysk
Dodatno udobje in prostor za sproščujoč počitek ali branje zanimive knjige nudijo viseče mreže, ki bodo prav gotovo navdušile tudi najmlajše člane gospodinjstva. Kdor si želi nekaj več sence, pa lahko razmisli tudi o nakupu paviljona, ki ga lahko postavimo tako na večji terasi kot na vrtu.

Ne pozabite tudi na osvetlitev zunanjega prostora. Posebej priljubljene so solarne svetilke, ki jih lahko razporedimo po celem vrtu, saj ne potrebujejo električnega vira. Dodajte še nekaj sveč v laternah in vse je pripravljeno na domačo zabavo pod zvezdami.

JYSK | Avtor: Jysk Jysk